• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    SARAJ:
    VENIKA: Díky díky :). Přes Wolt jsme právě objednávali nedávno z Bohemia Bagel/Cali Brothers a jak jsem si je pamatovala z kdysi dávna (na Újezdě a v Masný) jak byly výborný, tak mi tak výborný tentokrát teda nepřipadaly :/.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SARAJ: Jsou kdyztak na woltu a polozku samotnej bagel tam maji (kdyby ta chut byla jo akutni :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KAIAFOX: jsem jim napsala - odpoved; Dobrý den ,můžete koupit samotné bagely na pobočce Bagel Lounge Florenc (Sokolovská 343, 186 00 Karlín)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KAIAFOX: Onehda jsem zkousela z makra, nejsou uplne blby
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    SARAJ: Vypadají dobře, jen ze stránek není jasný, jestli se dají koupit samotný, jako v pekárně. Za referenci budu samo ráda ;).
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KAIAFOX: co bagel lounge? Ja se je chystam otestovat, tak referenci podam za tyden, dva..
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    GEISHA:
    Těsto:
    ½ cup (100 g) active sourdough starter
    1 cup plus 1 tablespoon (255 g) water
    2 tablespoons (40 g) honey (or sugar)
    2 teaspoons (10 g) fine sea salt
    4 cups + 2 tablespoons (500 g) bread flour
    dělám podle: https://www.youtube.com/watch?v=svMdscayBY4&t=1s
    (vyšly mi trochu tužší - dala jsem omylem míň vody, když jsem půlila dávku, tak snad se povedou příště líp ;) ).

    A pokud máte tip, kam na ně v Praze, budu ráda (teda kromě Bohemia Bagel).
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Kvasové bagely. Byly k snídani (s máslem a medem).

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Akorat moje zena moc nemusi jeho hlas, puvodne jsem na nej prisel pres YT, pochopitelne. Ale recepisy ma dobry, o to nic.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    DEVIL: Ten má dobrý recepty, sleduju často :).
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ACIDQA: tak udelej schalvne podle foodwishes a pouzij tu tvoji mouku. https://foodwishes.blogspot.com/2012/01/banana-bread-thats-okay-to-make-early.html dej jen 60g cukru
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    DEVIL: je to strasne hutny a mokry… a chybi cukr. Mozna by to banan navic vyresil… nebo vic medu/cukru

    Mozna dam jeste jeden pokus, proptoze co s tou moukou, co mi zbyla, zejo

    Ve finale na tom byl nejlepsi ten vechni banan, kterej jsem pak poblemcala citronem s cukrem, a to jak se vsaklo, tak bylo asi to nejlepsi, co tahle divna buchta prozatim nabidla

    O dalsim pokusu vas tady poinformuju :))
    WERKA
    WERKA --- ---
    Já jsem před časem dělala tenhle s arašídovým máslem http://www.pradobroty.cz/2016/04/bananovy-chlebicek-s-arasidovym-maslem.html . Chutnal mi hodně a kolegyně si na něj braly recept, takže předpokládám, že chutnal i jim
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KID_MCHUTT: Tvar urcite ovlivnuje chut :). U me je zabavnost velkej faktor u jidla :).
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MOODYCAT: ten fancy tvar taky ovlivňuje chuť :) ale teda banánový chlebíček jsem opravdu dobrý jedl snad dvakrát - jednou se povedl exkolegyni a jednou byl podobný tomu, co říká SALVATOR
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    My kdysi dělávali podle receptu, kdy se těsně po vytažení z trouby propíchal špejlí a polil javorovým syrupem. To byla moc dobrá věc. Jakej byl druhej den nevím, nikdy nezbylo.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FRENNET: Ja jsem zkousela ruzny recepty, ale proste je to takova horsi babovka, coz je taky jen obycejna buchta, ale ve fancy tvaru. Banan bread nema ani ten fancy tvar.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ACIDQA: me pride, ze v tom banana chlebu je malo bananu. ja kdyz sem ho pekl, tak sem rozklechtaval skoro 3 banany do toho testa. mozna je naka zmena v ty spaldo mouce, ktera je asi hutna a proto je to pak nepozivatelny. ja delal ale podle chef johna z allrecipes a byl dobrej i par dni po. takovej spravne mazlavej. akorat sem tam daval jen 60g cukru namisto asi 150 a furt to bylo dost sladky. mouka vzdy klasicka ap/hladka
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    GEISHA: ten se tam dava nejak povinne ci co? Ja zo vzdy delala bez bananu navrchu. Mam asi stejnej recept jak Moody, bo to bylo fakt o nicem.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KATIA: Ale furt je to obycejna buchta o nicem, "nic" tam neni, je to proste testo.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MOODYCAT: to bude chyba receptu, banabread mám ráda právě proto, že je krásně vláčný ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam