• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    APRILMOUSE: jo tak, maso tam je. On totiž karbanátky, dělá každý úplně jinak. Dáváš dovnitř teda polentu (syrovou?) místo strouhanky. A mlíko? Vajíčko jo nebo ne?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: on jako moc vyloženě není.. prostě karbanátky, ale říznu maso uvařenou červenou čočkou a dochutí se jak kdo chce :) Dělala jsem i bez masa, třeba s předdělanými žampiony, taky výborný. Akorát místo strouhanky dovnitř i na obalení používám polentu :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    APRILMOUSE: recept je kde?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SPIKE411: tyhle jsou z červené, dělala jsem i z černé. Červená mi přijde lepší, protože je tam podobnější strukturou masu :) jen se nesmí moc rozvařit. Ale troufám si říct, že to půjde z každé.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    APRILMOUSE: Z obyčejné zelené čočky? Nebo z červené?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Jako čočkový karbanátky jsem jednou zkusila a od té doby jsem na nich v různých variantách doslova závislá :)

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Spousta návštěv před námi, takže makový závin. Se švestkama místo rozinek :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BAAL: V Brně. Včil su v Miami. :-)
    BAAL
    BAAL --- ---
    KOCHANSKA_CH: Kde si byla predevcirem?:-) Co uz, mam tu tescomu za nekrestanske prachy
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BAAL: Hledej Kilner.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A tak se i stalo. Brokolice s tvarohem a dýňovou tatarkou.

    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    BAAL: tak na těch prvních pár dní fermentace na to stačí hodit stretch fólii do které uděláš dírky a pak to stejně zraje v ledničce, kde už to můžeš zavřít čímkoliv
    BAAL
    BAAL --- ---
    PRAASHEK: jj já jsem hledal způsob jak vyřešit kvasnou zátku, protože řešit to klasickým víčkem do kterého bych udělal díru a vložil kvasnout zátku a tu nějakým lepidle podlepil by z toho udělalo naprosto nesanitovatelnou věc.

    Tady pán na youtube, má takovouto pěknou sklenici ale tu jsem nikde po internetech nenašel
    I Made Kimchi Without a Recipe. (reverse-engineering)
    https://www.youtube.com/watch?v=LTOtFicFgIo


    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //aha, to tescoma víčko umí samo upouštět plyn, když je to moc natlakované, tak to je asi fajn :)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    BAAL: dyžtak kdybys chtěl pětilitrovku příště, tak tady je cenově trochu lepší
    Zavařovací sklenice Bormioli Rocco Fido 5 l patentní obloučkový uzávěr | Gastrozone.cz
    https://www.gastrozone.cz/bormioli-rocco-zavarovaci-sklenice-fido-5000-ml-oblouckovy-uzaver.html
    BAAL
    BAAL --- ---
    Dosel jsem k tomu, ze bych chtel zkusit jake by bylo kimci z naseho bezneho zeli a jelikoz takove nejde koupit, tak jsem se rozhodl pro prozkoumat sam, jako kvasnou nadobu jsem nevymyslel nic lepsiho nez to predrazene tescoma reseni nekompatibilni s beznyma zavarovackama.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Poslední den Rakousko uherské kuchyně. Jak já se těším na brokolici na páře!
    Bramborové noky, králík, bůček, zelí.

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    O co min to vypada, o to lip to chutna. Kure tikka masala. Malicko mlhy zpusobeno parou z ryze.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Placky už zas. Ale mlíko, mlíko je v šálku zachráněného z vily Běluše před demolicí.

    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Tak abych jen nekecala ;) pecu je v troube.

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    FRENNET: presne! Jidla ze skolni jidelny jsou vecna! Ja obcas varim klasicke rizoto - hrasek, mrkev, kure:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam