úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Rádi jíme...
I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
rozbalit záhlaví
MAR_TINA
---
---
14:56:00 23.2.2022
1 odpověď
APRILMOUSE
: jo tak, maso tam je. On totiž karbanátky, dělá každý úplně jinak. Dáváš dovnitř teda polentu (syrovou?) místo strouhanky. A mlíko? Vajíčko jo nebo ne?
APRILMOUSE
---
---
14:54:47 23.2.2022
1 odpověď
+1
MAR_TINA
: on jako moc vyloženě není.. prostě karbanátky, ale říznu maso uvařenou červenou čočkou a dochutí se jak kdo chce :) Dělala jsem i bez masa, třeba s předdělanými žampiony, taky výborný. Akorát místo strouhanky dovnitř i na obalení používám polentu :)
MAR_TINA
---
---
14:52:49 23.2.2022
1 odpověď
+1
APRILMOUSE
: recept je kde?
APRILMOUSE
---
---
12:17:48 23.2.2022
+3
SPIKE411
: tyhle jsou z červené, dělala jsem i z černé. Červená mi přijde lepší, protože je tam podobnější strukturou masu :) jen se nesmí moc rozvařit. Ale troufám si říct, že to půjde z každé.
SPIKE411
---
---
12:12:22 23.2.2022
1 odpověď
APRILMOUSE
: Z obyčejné zelené čočky? Nebo z červené?
APRILMOUSE
---
---
12:05:10 23.2.2022
2 odpovědi
+18
Jako čočkový karbanátky jsem jednou zkusila a od té doby jsem na nich v různých variantách doslova závislá :)
APRILMOUSE
---
---
12:49:09 21.2.2022
+16
Spousta návštěv před námi, takže makový závin. Se švestkama místo rozinek :)
KOCHANSKA_CH
---
---
4:50:40 21.2.2022
+5
BAAL
: V Brně. Včil su v Miami. :-)
BAAL
---
---
22:17:43 20.2.2022
1 odpověď
KOCHANSKA_CH
: Kde si byla predevcirem?:-) Co uz, mam tu tescomu za nekrestanske prachy
KOCHANSKA_CH
---
---
22:13:29 20.2.2022
1 odpověď
BAAL
: Hledej Kilner.
MAR_TINA
---
---
21:48:05 20.2.2022
+3
A tak se i stalo. Brokolice s tvarohem a dýňovou tatarkou.
PRAASHEK
---
---
16:31:26 20.2.2022
+2
BAAL
: tak na těch prvních pár dní fermentace na to stačí hodit stretch fólii do které uděláš dírky a pak to stejně zraje v ledničce, kde už to můžeš zavřít čímkoliv
BAAL
---
---
16:00:34 20.2.2022
2 odpovědi
+1
PRAASHEK
: jj já jsem hledal způsob jak vyřešit kvasnou zátku, protože řešit to klasickým víčkem do kterého bych udělal díru a vložil kvasnout zátku a tu nějakým lepidle podlepil by z toho udělalo naprosto nesanitovatelnou věc.
Tady pán na youtube, má takovouto pěknou sklenici ale tu jsem nikde po internetech nenašel
I Made Kimchi Without a Recipe. (reverse-engineering)
https://www.youtube.com/watch?v=LTOtFicFgIo
PRAASHEK
---
---
15:57:31 20.2.2022
//aha, to tescoma víčko umí samo upouštět plyn, když je to moc natlakované, tak to je asi fajn :)
PRAASHEK
---
---
15:54:33 20.2.2022
1 odpověď
BAAL
: dyžtak kdybys chtěl pětilitrovku příště, tak tady je cenově trochu lepší
Zavařovací sklenice Bormioli Rocco Fido 5 l patentní obloučkový uzávěr | Gastrozone.cz
https://www.gastrozone.cz/bormioli-rocco-zavarovaci-sklenice-fido-5000-ml-oblouckovy-uzaver.html
BAAL
---
---
15:08:36 20.2.2022
2 odpovědi
Dosel jsem k tomu, ze bych chtel zkusit jake by bylo kimci z naseho bezneho zeli a jelikoz takove nejde koupit, tak jsem se rozhodl pro prozkoumat sam, jako kvasnou nadobu jsem nevymyslel nic lepsiho nez to predrazene tescoma reseni nekompatibilni s beznyma zavarovackama.
MAR_TINA
---
---
14:57:43 20.2.2022
+23
Poslední den Rakousko uherské kuchyně. Jak já se těším na brokolici na páře!
Bramborové noky, králík, bůček, zelí.
SAMOUT
---
---
13:40:12 20.2.2022
+22
O co min to vypada, o to lip to chutna. Kure tikka masala. Malicko mlhy zpusobeno parou z ryze.
MAR_TINA
---
---
14:16:35 19.2.2022
+16
Placky už zas. Ale mlíko, mlíko je v šálku zachráněného z vily Běluše před demolicí.
FRENNET
---
---
12:28:11 19.2.2022
+16
Tak abych jen nekecala ;) pecu je v troube.
SARAJ
---
---
12:25:22 18.2.2022
FRENNET
: presne! Jidla ze skolni jidelny jsou vecna! Ja obcas varim klasicke rizoto - hrasek, mrkev, kure:D
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam