• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    BAAL: tak na těch prvních pár dní fermentace na to stačí hodit stretch fólii do které uděláš dírky a pak to stejně zraje v ledničce, kde už to můžeš zavřít čímkoliv
    BAAL
    BAAL --- ---
    PRAASHEK: jj já jsem hledal způsob jak vyřešit kvasnou zátku, protože řešit to klasickým víčkem do kterého bych udělal díru a vložil kvasnout zátku a tu nějakým lepidle podlepil by z toho udělalo naprosto nesanitovatelnou věc.

    Tady pán na youtube, má takovouto pěknou sklenici ale tu jsem nikde po internetech nenašel
    I Made Kimchi Without a Recipe. (reverse-engineering)
    https://www.youtube.com/watch?v=LTOtFicFgIo


    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //aha, to tescoma víčko umí samo upouštět plyn, když je to moc natlakované, tak to je asi fajn :)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    BAAL: dyžtak kdybys chtěl pětilitrovku příště, tak tady je cenově trochu lepší
    Zavařovací sklenice Bormioli Rocco Fido 5 l patentní obloučkový uzávěr | Gastrozone.cz
    https://www.gastrozone.cz/bormioli-rocco-zavarovaci-sklenice-fido-5000-ml-oblouckovy-uzaver.html
    BAAL
    BAAL --- ---
    Dosel jsem k tomu, ze bych chtel zkusit jake by bylo kimci z naseho bezneho zeli a jelikoz takove nejde koupit, tak jsem se rozhodl pro prozkoumat sam, jako kvasnou nadobu jsem nevymyslel nic lepsiho nez to predrazene tescoma reseni nekompatibilni s beznyma zavarovackama.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Poslední den Rakousko uherské kuchyně. Jak já se těším na brokolici na páře!
    Bramborové noky, králík, bůček, zelí.

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    O co min to vypada, o to lip to chutna. Kure tikka masala. Malicko mlhy zpusobeno parou z ryze.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Placky už zas. Ale mlíko, mlíko je v šálku zachráněného z vily Běluše před demolicí.

    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Tak abych jen nekecala ;) pecu je v troube.

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    FRENNET: presne! Jidla ze skolni jidelny jsou vecna! Ja obcas varim klasicke rizoto - hrasek, mrkev, kure:D
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Celozrnné tagliatelle s rajčaty a tuňákem :) pro matku nastavené nudle s cuketou, pro puboše bez cukety.

    FRENNET
    FRENNET --- ---
    MAR_TINA: Nahodou! Cevabcici jede u nas prvni ligu. Ty spalky davam na spejle a rikam tomu maso na palicce nebo masovy nanuk. Deti toto fancy jidlo s pribehem miluji a sni ho kdykoliv s nadsenim ;)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: ocenuji stridani!!:))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Můj manžel má chutě ala školní jídelna v osmdesátých. Občas mu i vyhovím :) čevabčiči

    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    SARAJ:
    VENIKA: Díky díky :). Přes Wolt jsme právě objednávali nedávno z Bohemia Bagel/Cali Brothers a jak jsem si je pamatovala z kdysi dávna (na Újezdě a v Masný) jak byly výborný, tak mi tak výborný tentokrát teda nepřipadaly :/.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SARAJ: Jsou kdyztak na woltu a polozku samotnej bagel tam maji (kdyby ta chut byla jo akutni :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KAIAFOX: jsem jim napsala - odpoved; Dobrý den ,můžete koupit samotné bagely na pobočce Bagel Lounge Florenc (Sokolovská 343, 186 00 Karlín)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KAIAFOX: Onehda jsem zkousela z makra, nejsou uplne blby
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    SARAJ: Vypadají dobře, jen ze stránek není jasný, jestli se dají koupit samotný, jako v pekárně. Za referenci budu samo ráda ;).
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KAIAFOX: co bagel lounge? Ja se je chystam otestovat, tak referenci podam za tyden, dva..
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    GEISHA:
    Těsto:
    ½ cup (100 g) active sourdough starter
    1 cup plus 1 tablespoon (255 g) water
    2 tablespoons (40 g) honey (or sugar)
    2 teaspoons (10 g) fine sea salt
    4 cups + 2 tablespoons (500 g) bread flour
    dělám podle: https://www.youtube.com/watch?v=svMdscayBY4&t=1s
    (vyšly mi trochu tužší - dala jsem omylem míň vody, když jsem půlila dávku, tak snad se povedou příště líp ;) ).

    A pokud máte tip, kam na ně v Praze, budu ráda (teda kromě Bohemia Bagel).
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Kvasové bagely. Byly k snídani (s máslem a medem).

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Akorat moje zena moc nemusi jeho hlas, puvodne jsem na nej prisel pres YT, pochopitelne. Ale recepisy ma dobry, o to nic.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    DEVIL: Ten má dobrý recepty, sleduju často :).
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ACIDQA: tak udelej schalvne podle foodwishes a pouzij tu tvoji mouku. https://foodwishes.blogspot.com/2012/01/banana-bread-thats-okay-to-make-early.html dej jen 60g cukru
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    DEVIL: je to strasne hutny a mokry… a chybi cukr. Mozna by to banan navic vyresil… nebo vic medu/cukru

    Mozna dam jeste jeden pokus, proptoze co s tou moukou, co mi zbyla, zejo

    Ve finale na tom byl nejlepsi ten vechni banan, kterej jsem pak poblemcala citronem s cukrem, a to jak se vsaklo, tak bylo asi to nejlepsi, co tahle divna buchta prozatim nabidla

    O dalsim pokusu vas tady poinformuju :))
    WERKA
    WERKA --- ---
    Já jsem před časem dělala tenhle s arašídovým máslem http://www.pradobroty.cz/2016/04/bananovy-chlebicek-s-arasidovym-maslem.html . Chutnal mi hodně a kolegyně si na něj braly recept, takže předpokládám, že chutnal i jim
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KID_MCHUTT: Tvar urcite ovlivnuje chut :). U me je zabavnost velkej faktor u jidla :).
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MOODYCAT: ten fancy tvar taky ovlivňuje chuť :) ale teda banánový chlebíček jsem opravdu dobrý jedl snad dvakrát - jednou se povedl exkolegyni a jednou byl podobný tomu, co říká SALVATOR
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    My kdysi dělávali podle receptu, kdy se těsně po vytažení z trouby propíchal špejlí a polil javorovým syrupem. To byla moc dobrá věc. Jakej byl druhej den nevím, nikdy nezbylo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam