• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnes pikantní vepřová srdce tažená v červených fazolích a rajčatech.

    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MAR_TINA: ajeje, to jsem se bala :-)))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LADY_MYSKA: miluju ji. Brala bych si ji do postele. Tahle je na palačinky vejce a orestovani zeleniny apod, na maso by se asi nerozpalila, ale to žádný teflon.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MAR_TINA: prosim te, jak jsi spokojena s panvickou?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Jeste ad karbose - Gordon me naucil cibuli a cesnek pred vlozenim do mixu na lzici oleje trochu zkaramelizovat, doda to jeste lepsi chut.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Po maso-knedlu-zelu jsme v pondělí dělávali miš-maš. tak něžná verze, zachováno zelí a princip zbytků z neděle.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: tady maso je, někdy ho tam nedávám, podle toho, co najdu v lednici a okolí :D Já dávám teda trochu masa mletýho, čočku, jemně nakrájenou cibulku, nějaký bylinky (když mám cosi zeleného), vejce, trošku polenty /instantní kupuju, rychle sákne/, česnek, sul, pepř, kari někdy. Počkám, až se ta polenta nasákne a sebere tu vlhkost z čočky, aby to trošku bylo kompaktní :) a pak udělam vlhkýma rukama kuličky, obalím v polente a smažím a pak na ubrousek okapu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    APRILMOUSE: jo tak, maso tam je. On totiž karbanátky, dělá každý úplně jinak. Dáváš dovnitř teda polentu (syrovou?) místo strouhanky. A mlíko? Vajíčko jo nebo ne?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: on jako moc vyloženě není.. prostě karbanátky, ale říznu maso uvařenou červenou čočkou a dochutí se jak kdo chce :) Dělala jsem i bez masa, třeba s předdělanými žampiony, taky výborný. Akorát místo strouhanky dovnitř i na obalení používám polentu :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    APRILMOUSE: recept je kde?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SPIKE411: tyhle jsou z červené, dělala jsem i z černé. Červená mi přijde lepší, protože je tam podobnější strukturou masu :) jen se nesmí moc rozvařit. Ale troufám si říct, že to půjde z každé.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    APRILMOUSE: Z obyčejné zelené čočky? Nebo z červené?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Jako čočkový karbanátky jsem jednou zkusila a od té doby jsem na nich v různých variantách doslova závislá :)

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Spousta návštěv před námi, takže makový závin. Se švestkama místo rozinek :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BAAL: V Brně. Včil su v Miami. :-)
    BAAL
    BAAL --- ---
    KOCHANSKA_CH: Kde si byla predevcirem?:-) Co uz, mam tu tescomu za nekrestanske prachy
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BAAL: Hledej Kilner.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A tak se i stalo. Brokolice s tvarohem a dýňovou tatarkou.

    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    BAAL: tak na těch prvních pár dní fermentace na to stačí hodit stretch fólii do které uděláš dírky a pak to stejně zraje v ledničce, kde už to můžeš zavřít čímkoliv
    BAAL
    BAAL --- ---
    PRAASHEK: jj já jsem hledal způsob jak vyřešit kvasnou zátku, protože řešit to klasickým víčkem do kterého bych udělal díru a vložil kvasnout zátku a tu nějakým lepidle podlepil by z toho udělalo naprosto nesanitovatelnou věc.

    Tady pán na youtube, má takovouto pěknou sklenici ale tu jsem nikde po internetech nenašel
    I Made Kimchi Without a Recipe. (reverse-engineering)
    https://www.youtube.com/watch?v=LTOtFicFgIo


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam