• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    PABLITOS
    PABLITOS --- ---
    DEVIL: Jedná se o dárek ženě. Nechci po ní molekulární vaření, ani aby suroviny sháněla na druhém konci světa. A nerad bych, kdyby musela u plotny trávit více času, než je nezbytně nutné. Určitě bych vynechal sladké. Pokročilejší být nemusí. Praktickou kuchařku, po které sáhnete nejčastěji, která je vaším zdrojem inspirace...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    PABLITOS: myslis tim lucharku nebo teoretickou knihu s receptama? recepty pokrocilejsi?
    ja si myslim ze vankovy kucharky sou pomerne straight forward recepty s vhodnejma tipama. urcite za to stoji precist neco receptu z kucharky dobromily rettigovy (ulozto) pro takovej ten nadech ala 'escoffier' staro-vareni. kellerova knizka o staff meals a receptech z french laundry je dost sofistikovana ale zas ne total posh. fermentacni recepty od rene redzepiho je inspirativni ctivo na motivy 'co vsechno lze zkvasit', pak urcite curing smoking salting (nebo tak nejak) od michaela ruhlmana je pomerne hodnotna kniha na vysledovani procesu uprava mas solenim. pak sou tu modernist cookbook coz je teda uz az vicemene molekularni kuchynsky recepty, ale detailne popsan technologicky postupy 'proc jak z jakyho duvodu' a popis pouziti ruznych atypickych prisad.
    vsechno mam stahnuty, nic sem nekoupil, prosim nebijte mne
    PABLITOS
    PABLITOS --- ---
    Ahoj. Chystám se pořídit fakt dobrou knihu o vaření. Poprosil bych vás o vaše doporučení na knihu, z které často čerpáte a o niž si myslíte, že by neměla chybět v každé kuchyni. Předem děkuji za váš tip a přeji hodně zdaru u plotny...
    SADSOUL
    SADSOUL --- ---
    GEISHA: Vypadá jak kachní prso :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ILLUZE:
    Je uplne zbytecne se nad tou kombinaci pozastavovat. Vsak to je taky typicka skolni jidelna a neni v tom problem. Vsechno nemusi byt z nejakych cizokrajnych semen a kdo vi ceho :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A jednoduše včera, ale fakt mi ta kombinace chutná - vepřová kýta na kmíně s bramborovou kaší a k tomu mrkvový salát s limetkou a ananasem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnes pikantní vepřová srdce tažená v červených fazolích a rajčatech.

    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MAR_TINA: ajeje, to jsem se bala :-)))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LADY_MYSKA: miluju ji. Brala bych si ji do postele. Tahle je na palačinky vejce a orestovani zeleniny apod, na maso by se asi nerozpalila, ale to žádný teflon.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MAR_TINA: prosim te, jak jsi spokojena s panvickou?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Jeste ad karbose - Gordon me naucil cibuli a cesnek pred vlozenim do mixu na lzici oleje trochu zkaramelizovat, doda to jeste lepsi chut.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Po maso-knedlu-zelu jsme v pondělí dělávali miš-maš. tak něžná verze, zachováno zelí a princip zbytků z neděle.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: tady maso je, někdy ho tam nedávám, podle toho, co najdu v lednici a okolí :D Já dávám teda trochu masa mletýho, čočku, jemně nakrájenou cibulku, nějaký bylinky (když mám cosi zeleného), vejce, trošku polenty /instantní kupuju, rychle sákne/, česnek, sul, pepř, kari někdy. Počkám, až se ta polenta nasákne a sebere tu vlhkost z čočky, aby to trošku bylo kompaktní :) a pak udělam vlhkýma rukama kuličky, obalím v polente a smažím a pak na ubrousek okapu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    APRILMOUSE: jo tak, maso tam je. On totiž karbanátky, dělá každý úplně jinak. Dáváš dovnitř teda polentu (syrovou?) místo strouhanky. A mlíko? Vajíčko jo nebo ne?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: on jako moc vyloženě není.. prostě karbanátky, ale říznu maso uvařenou červenou čočkou a dochutí se jak kdo chce :) Dělala jsem i bez masa, třeba s předdělanými žampiony, taky výborný. Akorát místo strouhanky dovnitř i na obalení používám polentu :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    APRILMOUSE: recept je kde?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SPIKE411: tyhle jsou z červené, dělala jsem i z černé. Červená mi přijde lepší, protože je tam podobnější strukturou masu :) jen se nesmí moc rozvařit. Ale troufám si říct, že to půjde z každé.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    APRILMOUSE: Z obyčejné zelené čočky? Nebo z červené?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Jako čočkový karbanátky jsem jednou zkusila a od té doby jsem na nich v různých variantách doslova závislá :)

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Spousta návštěv před námi, takže makový závin. Se švestkama místo rozinek :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam