• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOVOVAMINCE
    KOVOVAMINCE --- ---
    SALVATOR: Výpek a nesuchost masa souhlasí, ale kůrka se mi s pytlíkem nikdy nepovedla. Návod pro pomalejší uživatele by nebyl?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ANDREJKA: Já sem strašně spokojenej s pytlíkama na pečení. Kuře osuším, dám do něj prsama dolů, maso mi nepřijde suchý, kůrka odpovídá mejm požadavkům, úplně všechen výpek se zachytí, stačí pak jen ustřihnout růžek a slejt někam bokem. Pro mě skvělá věc.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ANDREJKA: A davas pod kuzi maslo? To znacne vylepsi vysledek.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    rada č. 2:
    dělala jsem včera jarní závitky + arašídovou omáčku (tu podle damndelicious). omáčka mě extra neuchvátila, tj. hledám další vám ověřené recepty na něco, co má víc chuti. a hlavně: máte nějaký tutoriál, jak to zabalit, aby to vypadalo aspoň trochu jako originál? kolik tam toho dát a jak to zabalit. tuším illuze tu nedávno dávala krásný závitky. já toho dala evidentně moc a balit taky neumím, takže to byly monstrózní megazávity, že stačil jeden na osobu k večeři, vypadalo to hrozně a padalo to ven :)
    díky díky!
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    potřebuju dvě rady:
    obyčejný pečený kuře/stehna/křídla, ideálně jenom sůl, popř. základní koření, a výsledná famózní kůrčička + vypečená šťáva. buď mám ok kůrku a je to celý ale vysušený, nebo peču nejdřív zakrytý, kůrka už se pak nikdy nedodělá. šťávu mám buď napečenou na pekáč, takže ji nemám, nebo přidám vodu a je to řídký nic.
    objevila jsem absolutní luxus hořčice + oliváč + javorovej syrup, ale někdy bych si dala i tu obyčejnou klasiku a evidentně na to sama nestačím
    díky
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Loňský objev, že kapusta a kaštany jsou kamarádi, občas opakuju v různých obměnach.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GENEVIEVE: posílám do pošty ,-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CrockPot, oprava. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GENEVIEVE: Vyfiltruj si u mě CrocPot.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Jinak máme nově crockPot a zajímají mě vaše oblíbené recepty. Výhodou je varianta že to tam dopoledne hodim a večer jime.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ILLUZE: podelis se o recept?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kuřecí kari s květákovou rýží.

    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    GEISHA: díky, hned jsem ho zkusila udělat na svačinu :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GEISHA: otázka zní jak děláš domácí pribinak a karamelizovanou quinou?
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    NAGASAWA: a vážně tam toho přijde 1/4 litru? Toi přijde strašně moc na alkohol, který má > 40%... U vína je to asi trochu jiné
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    V čase mého pobytu v zaměstnání se v CrockPotu na cibuli pomalu dopekla vepřová plec. Podávala jsem ji s teplým kapustovým salátem prohřátým na restované cibuli, s hořčičným máslem a česnekem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: Hlášení dobrý a kdy přineseš ochutnávku? :-))
    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: css čokoladu jsem tam dával taky a taky poměrančovou kůru a oříšky, tady je vidět, že na své rodině dost šetříš:)))


    Císařská bábovka – Kaisergugelhupf
    https://recepty.cuketka.cz/cisarska-babovka-kaisergugelhupf/
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    APRILMOUSE: díky moc
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    APRILMOUSE: a omotala jsem to slaninou ještě :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam