• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    rada č. 2:
    dělala jsem včera jarní závitky + arašídovou omáčku (tu podle damndelicious). omáčka mě extra neuchvátila, tj. hledám další vám ověřené recepty na něco, co má víc chuti. a hlavně: máte nějaký tutoriál, jak to zabalit, aby to vypadalo aspoň trochu jako originál? kolik tam toho dát a jak to zabalit. tuším illuze tu nedávno dávala krásný závitky. já toho dala evidentně moc a balit taky neumím, takže to byly monstrózní megazávity, že stačil jeden na osobu k večeři, vypadalo to hrozně a padalo to ven :)
    díky díky!
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    potřebuju dvě rady:
    obyčejný pečený kuře/stehna/křídla, ideálně jenom sůl, popř. základní koření, a výsledná famózní kůrčička + vypečená šťáva. buď mám ok kůrku a je to celý ale vysušený, nebo peču nejdřív zakrytý, kůrka už se pak nikdy nedodělá. šťávu mám buď napečenou na pekáč, takže ji nemám, nebo přidám vodu a je to řídký nic.
    objevila jsem absolutní luxus hořčice + oliváč + javorovej syrup, ale někdy bych si dala i tu obyčejnou klasiku a evidentně na to sama nestačím
    díky
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Loňský objev, že kapusta a kaštany jsou kamarádi, občas opakuju v různých obměnach.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GENEVIEVE: posílám do pošty ,-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CrockPot, oprava. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GENEVIEVE: Vyfiltruj si u mě CrocPot.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Jinak máme nově crockPot a zajímají mě vaše oblíbené recepty. Výhodou je varianta že to tam dopoledne hodim a večer jime.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ILLUZE: podelis se o recept?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kuřecí kari s květákovou rýží.

    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    GEISHA: díky, hned jsem ho zkusila udělat na svačinu :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GEISHA: otázka zní jak děláš domácí pribinak a karamelizovanou quinou?
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    NAGASAWA: a vážně tam toho přijde 1/4 litru? Toi přijde strašně moc na alkohol, který má > 40%... U vína je to asi trochu jiné
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    V čase mého pobytu v zaměstnání se v CrockPotu na cibuli pomalu dopekla vepřová plec. Podávala jsem ji s teplým kapustovým salátem prohřátým na restované cibuli, s hořčičným máslem a česnekem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: Hlášení dobrý a kdy přineseš ochutnávku? :-))
    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: css čokoladu jsem tam dával taky a taky poměrančovou kůru a oříšky, tady je vidět, že na své rodině dost šetříš:)))


    Císařská bábovka – Kaisergugelhupf
    https://recepty.cuketka.cz/cisarska-babovka-kaisergugelhupf/
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    APRILMOUSE: díky moc
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    APRILMOUSE: a omotala jsem to slaninou ještě :)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    APRILMOUSE: neměla bys recept prosím?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KID_MCHUTT: tohle je divné, na mobilu se to v pohodě zobrazuje, na nt ne :-/
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Sekaná z kuřecího mletého a cuket :)

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DEFILA: vodka je nahrada za liker awamori z okinawy. V podstate je to sake, ktery se destiluje, tak ma voltaz az 43 procent a prave neutralni vodka k nemu ma nejbliz. Je to stejny, jako kdyz se pridava do vareni v evrope vino, kdy se vyvari alkohol a ma to potom specifickou chut. Awamori je v Cesku v podstate nesehnatelny.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ILLUZE: v kombinaci s tím, že už se ani fotka nezobrazí, nelze než věřit :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A ze včerejška - koláč z podmáslí s čokoládovým krémem a višňovou marmeládou. Nezbyl ani drobeček.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: Jablečnomaková s čokoládovými dropsy ,-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Rajská polívka a sekačka z CrockPotu na houbách.

    BAAL
    BAAL --- ---
    Prisel jsem k forme na babovku a nikdy jsem zadnou nedelal, tak nastal cas to zkusit, na cuketkoj je recept s maslem misto oleje ktery je na vetsine ostatnich a je to dobry!

    DEFILA
    DEFILA --- ---
    NAGASAWA:
    proc je tam ta vodka?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NAGASAWA: Jeste me napadlo smichat vodku a sake, proste jen zvysit voltaz. Udelam hokus pokus, a poreferuju.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SAMOUT: Vůbec hele. Amundsen musel stačit. Kazdopadne jsem si pripadal, jako hrobnik z povídek Simka a Grossmanna s rumovou omáčkou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam