• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Krásné barvy. To fialové je zelí nebo ta černá rýže? :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Nikomu přece nemůže chutnat dušená mrkev.
    Já:
    (ochucená chilil, s brokolicí, černou rýží a polooštiepkom)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Myslím, že bílý rohlík jsem nejedla déle, než mnozí vydrželi v emigraci :D
    KURE
    KURE --- ---
    KAIAFOX: je fakt, že dneska bych taky zkusil asi něco upect, stejně tam nebylo co delat.
    ale s žitnou moukou by byl asi problem i v nejsvětovějšim krámu co tam široko daleko byl:
    Mapy Google
    https://goo.gl/maps/cVKEwkdxfTwRzT687
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KURE: Rohlík jim jen když musím (blicí dieta jednou za dekádu).. už leta peču nejruznejsi kvasový chleby doma a jestli by mi nějaký chyběl, tak žitný s vločkama a semínkama.. ale co tak koukám po kuchařích na YT, ingredience se dají koupit snad všude, takže bez problému.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: Po třech týdnech v USA se vždy velmi těším na evropskou kávu a tučnej jogurt. :-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Je fakt, ze mne treba ciabatta chutna vic, nez rohlik :).
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: KAIAFOX: jen pro jistotu, nemam nic proti cizokrajnýmu pečivu, naopak.
    ale prostě ti to co teď máš za nudnej standard, začne chybět.
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: kličovy slovo je podobny.
    po měsících na arabskym jidle (a francouszkejch bagetách) jsem se těšil na českej chleba nebo rohlik a kus salámu jako malý dítě. A lidi co se střídali na turnusech vozili z čech hlavně ten chleba. a šunku :D
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MOODYCAT: A kolikrát chuťově zajímavější.. no hele, teta se strejdou taky v emigraci jenom řešili, kde a jak koupit český jídlo/ingredience, nakonec se po 35 letech vrátili.. no comment.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    DEVIL: Husty, ten stesk po ceskym tukovym rohliku musi bejt masivni. Pritom vsude koupit snad dost podobny bily veci.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Sous vide válečky z vepřové kýty, tuřínový salát s jogurtovou zálivkou.

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SAMOUT: jj to zerou krajani, polaci, slovaci a ukrajinci. tady je jedna ceska, co si vzala nakyho rusaka nebo ukrajince, uz nevim a je doma na matersky a pece klasicky cesky tukovy rohliky a sumavu. docela ji to jde, ale pece to doma, takze je to mrdka, furt je vykoupena, uz znicila jednu troubu.. no ale udelala si klientelu a pres ni si lidi objednali tlacu
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DEVIL: To varis pro krajany? Par severoamericanum jsem uz tlacenku ukazoval, panovala vzacna shoda, ze to je zradlo pro psy :-).
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    a pred casem par libovejsich tlacenek. tady sou ve stadiu pred ztuhnutim...

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    stvoril sem ty ravioli. musel sem ale slejt tu stavu z kachny, jinak bych to nenaplnil. strojek od cinanu za 30 dolaru sice ruzne vrze a skripe, ale kovovy piliny v teste nikde nebyly. ze zbytku sem udelal fettuccini. naky susim, jedna davka de do lednice. ravioli jdou do lednice, abych zejtra zjistil, jestli sou plny vzduchu a budou ejakulovat ve vrouci vode.
    delal sem poprvy a myslim, ze kdyz budete delat, tak to kachni maso potrebuje bejt uplne na hadry, aby se nevzpouzelo pri delani ty kulicky. asi sem to mel udelat. tim padem bych lehce udelal uniformni kulicky a moh bych mrazit a pak plnit mrazeny i se spoustou zelirovany stavy. mozna to este zejtra zkusim.
    pasta vyroba testa obtiznost - 5/10 (pracny hneteni), testo ve strojku, jakmile udelate loop tak 2/10, vyroba fettuccine 2/10, vyroba ravioli 7/10, bordel kolem 9/10.
    v praci zejtra uvarim fettuccini z lednice s asparagusem co sem si dneska koupil ve sleve

    N_I
    N_I --- ---
    britský oběd

    :)

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja sem koupil v akci 40kg italsky double zero a ten mega pytel mam v predsini. u popelnic sem nasel takovy ty do sebe zapadajici odmerky a ted kdyz varim, tak chodim s tou odmerkou hrnku. hlavne se to z toho pytle tou odmerkou lip kyda. tak sem do misy z prace nakydal 3 hrnky a rozkydnul 4 bio vejce, ale byly tak malinky, ze sem nespojil vsechnu mouku, tak sem rozklep dalsi dve... pak sem si pustil herbieho a tezce hnetl. testo je vlacny a zraje v lednici. dneska sem upek kechnu, obral od kosti, ty svaril na vyvar v papinaku. stavu z kachny sem nalil do pullitru, nechal ztuhnout, oddelil kachni sadlo, pul stavy sem smichal s obranym masem. zejtra v cinskym strojku snad udelam platy pasty a do nich dam kachni smes. este premejslim, ze udelam kulicky z ty smesi a dam je zmrazit, aby mi pak pasta nepraskala az ji dam hotovou zmrazit. este uvidim jak moc budu linej
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Placky tentokrás s jarní pomazánkou (lučina a cibulka), zelím a grilovaným párečkem

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Kachna (resp. kachní prso) na pomerančích s rýží :-)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam