• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GEISHA: namočit předem. Na delší dobu do ledničky, moc ráda přiláká bakterie.
    ACKO
    ACKO --- ---
    MAR_TINA: jsem se pokoušela vzpomenout, kdy jsem naposledy kupovala normální rohlík, nevzpomněla jsem si, takže to musí být víc jak 10 let nebo taky nikdy
    FAITH
    FAITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Kazda mame chute inde :) Mne tento chuti a dokonca aj ten ich 0%
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FAITH: Ten znám, moc dobrej není. Desetiprocentní mají jen někde a ve velkém balení, což při cestování, kdy spíš každou noc jinde, je naprt. A ani ten není moc chutnej. Můj oblíbenej Whole Foods Market není v každé dědině, tam mají dost dobrej kefír.
    FAITH
    FAITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ked tam budes nabuduce, tak pozeraj po tomto
    FAGE Total 5%: Plain Greek Yogurt
    https://usa.fage/products/yogurt/fage-total-5
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: černá rýže. Máčím ji aspoň půlhodiny předem a vařím k smrti jinak se to nedá jíst (má slupku). A hodně barví, ke všemu ji dát poslední a nemíchat. Asi s ní příští rok zkusím obarvit vejce.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Krásné barvy. To fialové je zelí nebo ta černá rýže? :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Nikomu přece nemůže chutnat dušená mrkev.
    Já:
    (ochucená chilil, s brokolicí, černou rýží a polooštiepkom)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Myslím, že bílý rohlík jsem nejedla déle, než mnozí vydrželi v emigraci :D
    KURE
    KURE --- ---
    KAIAFOX: je fakt, že dneska bych taky zkusil asi něco upect, stejně tam nebylo co delat.
    ale s žitnou moukou by byl asi problem i v nejsvětovějšim krámu co tam široko daleko byl:
    Mapy Google
    https://goo.gl/maps/cVKEwkdxfTwRzT687
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KURE: Rohlík jim jen když musím (blicí dieta jednou za dekádu).. už leta peču nejruznejsi kvasový chleby doma a jestli by mi nějaký chyběl, tak žitný s vločkama a semínkama.. ale co tak koukám po kuchařích na YT, ingredience se dají koupit snad všude, takže bez problému.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: Po třech týdnech v USA se vždy velmi těším na evropskou kávu a tučnej jogurt. :-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Je fakt, ze mne treba ciabatta chutna vic, nez rohlik :).
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: KAIAFOX: jen pro jistotu, nemam nic proti cizokrajnýmu pečivu, naopak.
    ale prostě ti to co teď máš za nudnej standard, začne chybět.
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: kličovy slovo je podobny.
    po měsících na arabskym jidle (a francouszkejch bagetách) jsem se těšil na českej chleba nebo rohlik a kus salámu jako malý dítě. A lidi co se střídali na turnusech vozili z čech hlavně ten chleba. a šunku :D
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MOODYCAT: A kolikrát chuťově zajímavější.. no hele, teta se strejdou taky v emigraci jenom řešili, kde a jak koupit český jídlo/ingredience, nakonec se po 35 letech vrátili.. no comment.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    DEVIL: Husty, ten stesk po ceskym tukovym rohliku musi bejt masivni. Pritom vsude koupit snad dost podobny bily veci.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Sous vide válečky z vepřové kýty, tuřínový salát s jogurtovou zálivkou.

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SAMOUT: jj to zerou krajani, polaci, slovaci a ukrajinci. tady je jedna ceska, co si vzala nakyho rusaka nebo ukrajince, uz nevim a je doma na matersky a pece klasicky cesky tukovy rohliky a sumavu. docela ji to jde, ale pece to doma, takze je to mrdka, furt je vykoupena, uz znicila jednu troubu.. no ale udelala si klientelu a pres ni si lidi objednali tlacu
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DEVIL: To varis pro krajany? Par severoamericanum jsem uz tlacenku ukazoval, panovala vzacna shoda, ze to je zradlo pro psy :-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam