• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SAMOUT: mouka v cine nebyla jo? takova kolebka lidstva prej...
    to teda muselo bejt krusny prejit na skroby ryze rejzovy. ja bych mel asi ptsd syndrom jak vojaci v snad v afganistanu. prej byli z toho americkyho toustovyho chleba tak v depresi, ze ceska armada nechala vyvinout mobilni pekarnu v shipping kontajneru asi za 20mil a poslala jim to tam i s pekarskym tymem, aby cesky vojaky vytahli ze sracek :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DEVIL: Tomu rzumim. Znama studovala sinologii, a pris tudijnim pobytu v Cine se ji zastesklo po nasi mouce (tam to pry pred tema 20 lety nemeli). Rodice, ze ji neco poslou, ale pak zjistili, ze postovny by stalo tak nehoraznej nesmysl, ze se na to vykaslali.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SAMOUT: vis co je na ty tlace uplne asi nejvtipnejsi (nebo spis k placi?), ze tady vyrabej na to ty pytle, coz je proste nakej umelohmotnej gastro pytel a tady to ty curdove vyrobej tak na hovno, ze jak to naplnis, tak ten gastro pytel zacne povolovat a tlacenka se proste zacne prohybat a morfuje jak power rangers! takze nezbylo nic jinyho nez si gastro pytle na tlacenky koupit v cechach a privezt si je v kufru s sebou. to by mi z toho fakt prask...
    nebo spejle na jitrnice. samy bamboo skewers a fancy krouceny bamboo picks na burgry, ale najit po kseftech klasicky spejle na jitrnice je jak hledat automat na kondomy ve vatikanu. nejdriv sem jak mac gyver delal ze sirek, ale pak prisla tsunami levnejch zapalovacu z ciny a sirky zmizly z pultu. tak sem zase musel zakrocit a vzit par baleni do kufru a privezt si sam..
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MOODYCAT: ja rohliky nezeru ani nikdy moc nezral, protoze sou zravy a da se jich pozrit kybl. takze se mi po nich nestejska. ale spousta lidem jo no... jednou sem je teda doma delal, protoze sem dostal chut z nakyho receptu a mel sem doma cerstve vyskvareny sadlo, ale abych je tu kupoval, to nejsem padlej na hlavu. ale chleba sumava, na ten se dycky tesim jak malej jarda. ale je to samo o alternaci. kdyz sem si v praci pek sumavu ob den tak me taky pak zacla srat a prestal sem. ted mam vzdycky par platku v mrazaku a kdyz mam chut, tak si dam.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GEISHA: Pomalý hrnec to jistí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GEISHA: namočit předem. Na delší dobu do ledničky, moc ráda přiláká bakterie.
    ACKO
    ACKO --- ---
    MAR_TINA: jsem se pokoušela vzpomenout, kdy jsem naposledy kupovala normální rohlík, nevzpomněla jsem si, takže to musí být víc jak 10 let nebo taky nikdy
    FAITH
    FAITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Kazda mame chute inde :) Mne tento chuti a dokonca aj ten ich 0%
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FAITH: Ten znám, moc dobrej není. Desetiprocentní mají jen někde a ve velkém balení, což při cestování, kdy spíš každou noc jinde, je naprt. A ani ten není moc chutnej. Můj oblíbenej Whole Foods Market není v každé dědině, tam mají dost dobrej kefír.
    FAITH
    FAITH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ked tam budes nabuduce, tak pozeraj po tomto
    FAGE Total 5%: Plain Greek Yogurt
    https://usa.fage/products/yogurt/fage-total-5
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: černá rýže. Máčím ji aspoň půlhodiny předem a vařím k smrti jinak se to nedá jíst (má slupku). A hodně barví, ke všemu ji dát poslední a nemíchat. Asi s ní příští rok zkusím obarvit vejce.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Krásné barvy. To fialové je zelí nebo ta černá rýže? :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Nikomu přece nemůže chutnat dušená mrkev.
    Já:
    (ochucená chilil, s brokolicí, černou rýží a polooštiepkom)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Myslím, že bílý rohlík jsem nejedla déle, než mnozí vydrželi v emigraci :D
    KURE
    KURE --- ---
    KAIAFOX: je fakt, že dneska bych taky zkusil asi něco upect, stejně tam nebylo co delat.
    ale s žitnou moukou by byl asi problem i v nejsvětovějšim krámu co tam široko daleko byl:
    Mapy Google
    https://goo.gl/maps/cVKEwkdxfTwRzT687
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KURE: Rohlík jim jen když musím (blicí dieta jednou za dekádu).. už leta peču nejruznejsi kvasový chleby doma a jestli by mi nějaký chyběl, tak žitný s vločkama a semínkama.. ale co tak koukám po kuchařích na YT, ingredience se dají koupit snad všude, takže bez problému.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: Po třech týdnech v USA se vždy velmi těším na evropskou kávu a tučnej jogurt. :-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Je fakt, ze mne treba ciabatta chutna vic, nez rohlik :).
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: KAIAFOX: jen pro jistotu, nemam nic proti cizokrajnýmu pečivu, naopak.
    ale prostě ti to co teď máš za nudnej standard, začne chybět.
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: kličovy slovo je podobny.
    po měsících na arabskym jidle (a francouszkejch bagetách) jsem se těšil na českej chleba nebo rohlik a kus salámu jako malý dítě. A lidi co se střídali na turnusech vozili z čech hlavně ten chleba. a šunku :D
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MOODYCAT: A kolikrát chuťově zajímavější.. no hele, teta se strejdou taky v emigraci jenom řešili, kde a jak koupit český jídlo/ingredience, nakonec se po 35 letech vrátili.. no comment.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam