• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: a dá se rozbalovat a jíst po vrstvách (jo, jdu do školky). Ale čas je čas.
    KURE
    KURE --- ---
    GENEVIEVE: rohlik se zase lepe kouše a namáčí do kafe. :D (jo, jdu si pro důchodky a zmijovku...)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MAR_TINA: mě taky víc vyhovují bochánky. Lépe se rozkrojí a pomažou máslem a marmeládou :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: měl by. ale utočení rohlíků z půlkila mouky chvíli zabere a když je chuť na loupáček silnější než množství času, šoupnu to do muffin formiček a do formy na chlebíček a je to hned. A mák dávám i do těsta.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: trochu jsi mi zkazila představu toho kotle kafe :D a "bochánku" přes celej talíř
    ale teda, když už se v tom nimráme, není loupák spíš rohlik?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: jejda, sorry za velikost fotky. A taky to vypadá, že jím mega loupáčky. tak ne, mám maličký hrníček :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Nejlepší svačina : káva a loupáček.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: nejlepší mně přijdou ty višně s hořkou, rybíz je spíš svěží na léto. A na loupáček k snídani :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: To by mi umelo zprijemnit zimni vecer!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WERKA: nějaké švesky nebo slívy s čokoládou a čili jsme před pár lety dělali, ale rozdávalo se to jako dárek, asi na mě nezbylo.
    WERKA
    WERKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: U nás švestky s kakaem nezaujaly, takže myslím, že by nenadchlo ani MAR_TINA:.
    Já rybízové marmelády docela úspěšně uplatňuji jako dárek - kamarádky jsou za ně rády na linecké, bo domácí jsou výrazně lepší než to co se prodává pod názvem "Linecká směs" (a jednodruhové rybízové marmelády prý zhusta mívají zrníčka, což do slepovaného cukroví není ideální).
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Zkoušela jsem povidla s kakaem, nebylo to špatný.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENEVIEVE: :)))
    Snažím se likvidovat zásoby z mrazáku a mám rybízu rozhodně víc, než kolik sníme marmelády v dalších 5 letech.
    Tak tohle je v podstatě marmeláda, ve které je část ovoce nahrazena čokoládou (jo, zásoby lindt na vaření taky chtěly redukovat :)).
    Tady konkrétně 800 g rybízu, 200 g hořké čokolády, 350 g cukru, gelfix 3+1. Je to čokoládové a pořád hodně ovocné. A i dost kyselé, rybíz prostě je.
    Vyzkoušeno u višní, že tam je už hodně znát 100-150 g čokolády na kilo ovoce.

    Jo a kdo to budete dělat, nestavět na víčko. Pořád víčkem nahoru do vychladnutí, ono to chytne. Má to za tepla jinou konzistenci než marmelády a vesele to proteče závitem.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MAR_TINA: copak to je ten čokorybíz?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MOODYCAT: Ale prosím, řeklo dnes sluchátko k obědu ,-)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Dnes hotovo. :)

    ARMADA
    ARMADA --- ---
    ACIDQA: ♥
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Marinovana krepelci prsicka (ve dve rano na rohliku v zachran jidlo za 60,- :) pecena s cuketou, zampionama a rajcaty. Brambory peceny jen s uzenou pprikou, soli a petrzeli.

    Dobry to je.
    Bylo.

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    APRILMOUSE: máš nádherný talíře!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    APRILMOUSE: Díky ;-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam