• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KASUMI: Neboj, mame ji z Holysova objednanou na sobotu, jestli si v nedeli vzpomenu, a stihnu ji vyfotit driv, nez ji sezerem, tak ji sem postnu :-).
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KASUMI: Oni ta kuřata na farmě, kde je kupuji, mají trochu větší, no 😅
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ILLUZE: Ja se uz lekla, ze by to byla nyxi treti kachna behem jednoho tydne :))
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Domácí bagety zapečené s kuřecím masem.
    Kuřecí s chlebem a kyselými okurkami.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Baby kachna z CrockPotu, dokončená v troubě. Kysané červené zelí, celerový knedlík.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Z darů lesa.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Ovesny… samozrejme. Nedele v hlave. :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Hura, podzim se blizi ;))

    Nastrouhany jabko (i se slupkou) ovecny vlocky, vejce a mliko se skorici. Miluju.

    BAAL
    BAAL --- ---
    Bloudil jsem instagramem a narazil jsem na to, že frčí zapečené noky se zeleninou a jelikož jsem měl v lednici hromadu vadnoucí zeleniny a noky tak jsem to pokrájel, náhazel na plech zastříkal naloženým pomerančovým a chilly oliváčem, posypal náhodným kořením na 20 min do trouby na to posekanou petržel a sýr a jako dobrý

    Tereza Havlínová on Instagram: "Přáli jste si víc receptů #bezmasa 🌱, máte je mít. 🙂 Tyhle noky s letní zeleninou a mozzarellou jsem dělala o víkendu a měly úspěch. Recept je jednoduchý na přípravu (veškerá práce končí krájením zeleniny) a ušpiníte při něm minimum nádobí. Samé plusy. 💁🏻‍♀️ Suroviny na 2-3 porce: - 1 balení noků - 1/2 žluté papriky, nakrájené na kostky - 1/2 červené papriky, nakrájené na kostky - 1/2 cukety, na půlkolečka - 250 g rajčat/cherry rajčat, nakrájených na kousky/půlky - 0,5 cibule, nakrájená na klínky - 2 stroužky česneku, rozdrceného - 2 lžíce olivového oleje - 1/4 lžičky soli - pár snítek rozmarýnu - pepř (ideálně z mlýnku) - směs italských bylinek @sonnentor.cz + na dokončení: mozzarella, parmazán, bazalka Postup: velký plech si vyložte pečícím papírem. V míse smíchejte noky (předem nevařte!), zeleninu, rozmarýn, koření na zeleninu, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pořádně promíchejte a směs rovnoměrně rozložte na plech. Pečte 20-30 minut na 220 stupňů, dokud nejsou noky i zelenina měkké. V průběhu párkrát promíchejte. Podávejte s natrhanou mozzarellou (volím s nižší tučností), parmazánem a čerstvou bazalkou. P.S. fantazii se meze nekladou. Do receptu můžete zapojit i jinou zeleninu (listový špenát nebo brokolici) či houby. Zvlášť pokud se jedná o "zbytky" nebo méně reprezentativní kousky, které byste jinak už vyhodili. ♻️ #gnocchi #gnocchidipatate #gnocchirecipe #noky #pasta #pastarecipe #recepty #rychlerecepty #jednoducherecepty #bezmasa #bezmaserecepty #letnirecepty #bezmasa #vegetarian #vegetarianrecipes #zdraverecepty #zdravejidlo #obed #lunch #lunchtime #lunchideas #nutrition #dietitian #nutricniterapeut #dietitianeats"
    https://www.instagram.com/reel/CfVqDqMLu8X/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dýňová s chilli.
    Beef & brocolli

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ARMADA: jako jo, sel by.. vedra uz nejsou, mam domaci majoranku.. oook, mno.
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    SARAJ: Guláš
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Pristala mi doma kilova klizka, je pekna, jenze nemam cervene vino:/ nejake doporuceni?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    VSICHNIMAME: Nevim.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    MOODYCAT: tak koukám, že k něčemu je mít hotovost u sebe dobré:)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    APRILMOUSE: To mi povidej, mam zablokovany obe karty, takze 5 pracovnich dni bez penez, mam ted hodne nouzovou kuchyni :D
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    .. vlastně už mám v ledničce už jen vajíčka :D a na nákup pojedem až zítra, takže.. carbonara s domácíma taglietellema :D

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Středomořský rybí pátek - krevetové špagety/inertní nudle. Omáčka z redukce z domácích rajčat, překvapuje mě, jak je ten rajčatový základ sladký.

    WERKA
    WERKA --- ---
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KASUMI: jo, ja uz jsem se naučila to nezahušťovat třeba klasicky moukou, takže jak je tam cmrndlá smetana, tak to vypadá, ale vlastně to moc hustý není, hlavně zelí a mám v tom osmahly brambory s cibulí ne moc :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam