• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: Nejlepší! Jíme často, v odlehčené verzi s Hollandií, někdy rozinkami/ořechy/skořicí i tou marmeládou (spíš děti). Skvělá je na to krouhanka - jablka (nebo hrušky, nebo mix) na takovéhle kousky, zavařené bez ničeho.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Dezert velmi líné kuchařky. Jablko, mascarpone a švestková omáčka.

    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    SPIKE411: osmahnu cibulku, na to kostky knedliku, pepr, sul, paprika, osmahnout a pak vajicka, podavam s okurkou
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    Kuře, smetanový špenát, ňoky:)

    XCIDER
    XCIDER --- ---
    a moje osobni hereze od rodinnych tradic spociva v pouziti bramborovych knedliku misto houskovych :)
    REONA
    REONA --- ---
    Omg, do zlatova! Žádné ukazoval 😀😀
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    nakrajene knedliky opeceme alaREONA, vetsinou jeste rovnou s cibulkou, vejce dame az nakonec. Misto okurek davame spis nakladanou repu...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Táta nám je občas dělával ještě s přídavkem Asado/Karibského koření (od Salvátora). To je teprv dobrý :).
    REONA
    REONA --- ---
    SPIKE411: Houskový knedlík na kostky, ty nejprve osmažím do ukazoval, až potom přidám vejce, míchám :-) posypat jarní cibulkou a samozřejmě kyselá okurka :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SPIKE411: vezmu plátek houskového knedlíku, vyválím ho v rozkvrdlaném vajíčku (jako řízek) a hodim na pánev. To je ten správný knedlík ve vajíčku :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    À propos, jak děláte knedlíky ve vajíčku? Moje rodina je vždycky dělala tak, že se pokrájené knedlíky aktivně míchaly s rozkvedlanými vajíčky, ale po návštěvě u Černého vola už je dělám jedině takhle SPIKE411.

    (Shodou okolností dneska budou čtvrtý den v řadě k večeři. 🤣)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GALE: Kdo jsem já, abych jim říkal, jak to mají jíst. Kdo ví, jak se to jedlo tady před 100-140 lety, kdy tam ti osadníci přišli a přinesli to s sebou a od té doby si to tam žije svým životem a je z toho prostě svébytná kuchyně. :)

    Věřím, že v rámci zpracování zbytků si každej doma na talíř občas naloží všelijaké kombinace a není vše předpisově podle nějakého pevně daného receptu. :)
    GALE
    GALE --- ---
    SPIKE411: O chuti nepochybuju. Ty knedlíky a vajíčka jsou vlastně dekomponované knedlíky s vajíčkem. Myslím, že už vím, jak se cítí asiati, když vidí českou čínu.
    Když mají povědomí o jitrnici a kyselem zelí, nezkoušel jsi je přesvědčit, aby k tomu dali brambory? O českém původu si iluze nedělám, ale aspoň se to u nás opravdu jí.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MIST: Spíš jsem tipoval Cool Whip, ale nejsem si jistý.
    Tohle bylo hodně nadýchané, "lehké", bez chuti. Máslo bych snad poznal, ale kdo ví.

    GALE: Nebylo to špatný a ta kombinace mě vlastně nijak nepohoršuje. :)
    MIST
    MIST --- ---
    SPIKE411: to bile je pravdepodobne slehane maslo.
    GALE
    GALE --- ---
    SPIKE411: Opečený knedliky, vajíčka a jitrnice. A to jsem si myslela, že jsem v Babicáriu viděla všechno.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Jo a jejich kolacky vypadají spíš jako buchty plněný džemem. Ty z Franke's Bakery v Montgomery byly trochu plnější, z Lau's Bakery v New Prague hrozně suchý.
    Přivezli jsme z Prahy klasický koláče (s mákem a s povidlama tuším? už ani nevím, jestli to bylo něco z Alberta nebo z farmářských trhů) pro srovnání a myslím, že si tam o nich vyprávějí doteď.

    Pobavila mě taky Czech Breakfast ($14.99) v The Ettlin's Cafe v New Prague:
    Jiternice or Landjager (German Brat) house made fried dumplings, scrambled eggs and kolacky
    Netuším, co byla ta divná bílá věc v mističce… jakýsi tuk bez chuti. Gravy nesmí chybět. :)

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KURE: Myslím, že song je spíš o Montgomery v Alabamě. 🙃
    KURE
    KURE --- ---
    SPIKE411: v montgomery bijou zvony! :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    N_I: Jo zelňáky… se přiznám, že o jejich existenci jsem se dozvěděl až letos v létě v Minnesotě, kde tomu říkají zelnicky a je to tam hroznej hit (ale menší než kolacky) mezi potomky českých imigrantů/osadníků. Koukali na mě divně, že něco tak echt českého neznám. Ale tak aspoň jsem je zase naučil bramboráky (v rámci možností tamních ingrediencí, česnek tam vůbec nevoní).

    Měl jsem teda takovou křupavou tenounkou variantu, co dělala babička přítele sestry mojí přítelkyně, jak nějakej krekr, bylo to dost dobrý.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam