• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    JAJITA: v tomhle:

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ACIDQA: Prosím té, v čem klíčíš?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Teda spis dopekla…
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Prave jsem dovarila skvelyho lososa v kokosovym mlice. Recept je z rohliku. Doporucuju. ;)

    Foto teda neni na prebal Gurmetu, ale pro predstavu…

    MIST
    MIST --- ---
    BAAL: po letech ruznych pokusu nahradit v emerice ceske produkty jsem pribinacka delala z kysele smetany, cukru, vanilky a trosky zelatiny na ztuzeni. To nam prislo chutove nejblizsi.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: želatina je aby to drželo půlroku v kelímku, tu můžeš vynechat ;)
    vanilinový pudink přidá tu pravou průmyslovou chuť. Ale začala bych směsí tvaroh + smetana a pudink (hustší než v receptu, třeba z 400 mléka na pytlík) bych přidávala po lžících a ochutnávala.
    KURE
    KURE --- ---
    BAAL:
    Složení
    Tvaroh, Smetana, Cukr, Vanilková složka 2,7 % (cukr, přírodní aroma a vanilkový extrakt), Jedlá želatina, Zahušťovadla: xanthan, škrob, Sušina 38 %, Tuk 15,5 %
    Vypadá to, že MAR_TINA je s puddinkem na dobré stopě. Ještě trochu želatiny.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BAAL:
    GEISHA: já mylsím, že určitý mix tvaroh, šlehačka, trocha pudinku se tomu pribináčku přiblíží. jen tam ještě nejsem.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BAAL: To stejné jsem tvořila v týdnu, mi neva, že to není jak originál. Je to prostě rychlej dezert.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Celej život uctívám Pribináčka jako něco svatého, pak mi bylo náhodně odhaleno, že se jedná o vyšlehanou smetanu+tvaroh+vanilkovej cukr a thats it. Tak jsem to zkusil, jako je to dobrý, ale Pribináček to teda není ani z vlaku.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kus svině z rodinné zabijačky svázaný provázkem, opečený a podložený jablky, šalotkou a česnekem. Ráno v pět odstartoval v CrockPotu. Kysané zelí na třech druzích karamelizované cibule se sušenýma švestkama. Drožďové líbance. Omáčka z podložení masa.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Prakticky nepecu. Neumim to.

    Ale tohle se povedlo.

    Takovy to testo z Luciny a masla. Vevnitr pul mandle, pul vlasaky, jabko a rum.

    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ILLUZE: Nechat povolit, pár lžic řeckého jogurtu, třeba i cukr/med a nemusíš řešit dezert ;) (nebo hodit to samé do mixéru..).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: jahody z mrazáku spíš snesou polopovolené zalít želé nebo udělat nějaký koktejl. V těstě mi vždy blivajzují. Nebo nemám správné těsto.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A mám prosbu - mám tu kila jahod v mrazáku. Neměl byste někdo recept na jakože klasickou bublaninu nebo prostě jednoduchý jahodový koláč? Akorát, že bude z těch mražených jahod, tak jak to podchytit, ať z toho není blivajz.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: Voe ,-) Teď máš zaděláno, že ses dal na starší a pokročilé :-))
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ale jo, jen kolem chleba proběhly standard řeči ,-) A jestli to bylo potřeba v té omáčce namáčet a ne ji raději podávat bokem. Jsem jen hvízdla, že to jíst nemusí a ze suchého chleba si můžou vybrat hned ze dvou druhů.
    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: No jo, ale u mě to na tu šmachlovačku na záchodech není až tak potřeba, že jo:*
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Krása, to, doufám, jedli všichni. :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tak dnešní oběd - kuřecí paličky s BB omáčkou a zeleninou s chlebem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: nepovedlo se mi to ani u tebe, tak jak by mohlo u vlastní rodiny :-)))

    KOCHANSKA_CH: Nápodobně. Ale je to maso - tihle milují gnocchi, tamta ne x ti nemají rádi vařené brambory, ale jedna zase nesnáší kaši x kaše musí mít jednoznačně danou konzistenci.
    Na stranu druhou nutno dodat, že jsem začala být fakt zákeřná, protože vím, že leccos je kapryc, takže poměrně úspěšně ignoruji "mrkev nejím, cuketu také ne" a přebarvuji jen prostě jinou přidanou ingrediencí. A samozřejmě, že jim chutná.

    ACKO: Proto je s čistým svědomím posílám na 14 dní na tábory - žerou tam jak prokopnuté. Ovšem jen to, co mají rády ,-o Bohužel mi léta nevychází, aby jely na převýchovu k mé matce. To by fungovat mohlo.
    Pitomé je, že není kam poslat muže :)) Takže aspoň jednou za kvartál fakt bouchnu a posílám všechny hromadně tam, kde slunce nesvítí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam