• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BAAL: To stejné jsem tvořila v týdnu, mi neva, že to není jak originál. Je to prostě rychlej dezert.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Celej život uctívám Pribináčka jako něco svatého, pak mi bylo náhodně odhaleno, že se jedná o vyšlehanou smetanu+tvaroh+vanilkovej cukr a thats it. Tak jsem to zkusil, jako je to dobrý, ale Pribináček to teda není ani z vlaku.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kus svině z rodinné zabijačky svázaný provázkem, opečený a podložený jablky, šalotkou a česnekem. Ráno v pět odstartoval v CrockPotu. Kysané zelí na třech druzích karamelizované cibule se sušenýma švestkama. Drožďové líbance. Omáčka z podložení masa.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Prakticky nepecu. Neumim to.

    Ale tohle se povedlo.

    Takovy to testo z Luciny a masla. Vevnitr pul mandle, pul vlasaky, jabko a rum.

    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ILLUZE: Nechat povolit, pár lžic řeckého jogurtu, třeba i cukr/med a nemusíš řešit dezert ;) (nebo hodit to samé do mixéru..).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: jahody z mrazáku spíš snesou polopovolené zalít želé nebo udělat nějaký koktejl. V těstě mi vždy blivajzují. Nebo nemám správné těsto.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A mám prosbu - mám tu kila jahod v mrazáku. Neměl byste někdo recept na jakože klasickou bublaninu nebo prostě jednoduchý jahodový koláč? Akorát, že bude z těch mražených jahod, tak jak to podchytit, ať z toho není blivajz.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: Voe ,-) Teď máš zaděláno, že ses dal na starší a pokročilé :-))
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ale jo, jen kolem chleba proběhly standard řeči ,-) A jestli to bylo potřeba v té omáčce namáčet a ne ji raději podávat bokem. Jsem jen hvízdla, že to jíst nemusí a ze suchého chleba si můžou vybrat hned ze dvou druhů.
    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: No jo, ale u mě to na tu šmachlovačku na záchodech není až tak potřeba, že jo:*
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Krása, to, doufám, jedli všichni. :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tak dnešní oběd - kuřecí paličky s BB omáčkou a zeleninou s chlebem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: nepovedlo se mi to ani u tebe, tak jak by mohlo u vlastní rodiny :-)))

    KOCHANSKA_CH: Nápodobně. Ale je to maso - tihle milují gnocchi, tamta ne x ti nemají rádi vařené brambory, ale jedna zase nesnáší kaši x kaše musí mít jednoznačně danou konzistenci.
    Na stranu druhou nutno dodat, že jsem začala být fakt zákeřná, protože vím, že leccos je kapryc, takže poměrně úspěšně ignoruji "mrkev nejím, cuketu také ne" a přebarvuji jen prostě jinou přidanou ingrediencí. A samozřejmě, že jim chutná.

    ACKO: Proto je s čistým svědomím posílám na 14 dní na tábory - žerou tam jak prokopnuté. Ovšem jen to, co mají rády ,-o Bohužel mi léta nevychází, aby jely na převýchovu k mé matce. To by fungovat mohlo.
    Pitomé je, že není kam poslat muže :)) Takže aspoň jednou za kvartál fakt bouchnu a posílám všechny hromadně tam, kde slunce nesvítí.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ACKO: :-D
    ACKO
    ACKO --- ---
    ILLUZE:
    KOCHANSKA_CH: bych vašim rodinám přála mě...tak na týden, to byste koukaly, jak by si vás pak vážili :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BAAL: Au, škoda, no. Se stane.
    BAAL
    BAAL --- ---
    EXCITE:
    KOCHANSKA_CH: jj uznávám, že nikdy nic nedělám jak se má/podle receptu a pak se není čemu divit. Protože nemám moc rád cínský zelí, ale za to mám hodně rád naše kyselé zelí, tak jsem to pojal jako fusion. Jenže to nezakvasilo a navrh to zhnilo. Takže když jsem to otevřel tak jsem dostal ránu do ksichtu od sirovodíku:)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    EXCITE: Jo, syrovátku z domácího kefíru jsem tam dodatečně přimíchla a kvašení se rozjelo pořádně.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BAAL: Zbaběle jsem postupovala podle Grusovky z Paleosnadno, a je to jedlý. Akorát příště toho originálního chilli dám trochu míň.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    BAAL: Pro sichr můžeš na začátku vždycky přidat starter kvašení, tj třeba syrovátku z bílého jogurtu nebo přírodního sýru. A zamezit přístupu vzduchu a vždycky to vyjde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam