• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BAAL
    BAAL --- ---
    ACIDQA: Ikea hortice s koprem, je ultimatni tool na rybu:-)

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    BAAL: ja ho budu muset veceret i dneska, protoze jsem v Makru pro sichr vzala pul velryby :)

    Jeste nevim jak.
    BAAL
    BAAL --- ---
    ACIDQA: Hmm, taky jsem dnes skoncil u lososa, protoze byl v lidlu v akci:-) Bohuzel z nedostatku invence me nenapadlo nic lepsiho nez ho hodit na panev jako steak, popripade se smetanou spenatem a nokama ale to bych se 4dny nezvedl z gauce.

    Alespon ze tu mam tu ultimatni ikea hortici s koprem
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    A teda moje nejoblibenejsi testoviny. Rajce, kozi syr, rukola a pepr. Do 10 minut na stole a proste nejlepsi!

    (Ta rajcata nejdriv na pnev, pak pridam trochu vodu z testovin, hezky to spolu dojde. Kozi syr vmichat jeste do horkych, udela to samo “omacku”.) :)

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    JAJITA: v tomhle:

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ACIDQA: Prosím té, v čem klíčíš?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Teda spis dopekla…
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Prave jsem dovarila skvelyho lososa v kokosovym mlice. Recept je z rohliku. Doporucuju. ;)

    Foto teda neni na prebal Gurmetu, ale pro predstavu…

    MIST
    MIST --- ---
    BAAL: po letech ruznych pokusu nahradit v emerice ceske produkty jsem pribinacka delala z kysele smetany, cukru, vanilky a trosky zelatiny na ztuzeni. To nam prislo chutove nejblizsi.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: želatina je aby to drželo půlroku v kelímku, tu můžeš vynechat ;)
    vanilinový pudink přidá tu pravou průmyslovou chuť. Ale začala bych směsí tvaroh + smetana a pudink (hustší než v receptu, třeba z 400 mléka na pytlík) bych přidávala po lžících a ochutnávala.
    KURE
    KURE --- ---
    BAAL:
    Složení
    Tvaroh, Smetana, Cukr, Vanilková složka 2,7 % (cukr, přírodní aroma a vanilkový extrakt), Jedlá želatina, Zahušťovadla: xanthan, škrob, Sušina 38 %, Tuk 15,5 %
    Vypadá to, že MAR_TINA je s puddinkem na dobré stopě. Ještě trochu želatiny.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BAAL:
    GEISHA: já mylsím, že určitý mix tvaroh, šlehačka, trocha pudinku se tomu pribináčku přiblíží. jen tam ještě nejsem.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BAAL: To stejné jsem tvořila v týdnu, mi neva, že to není jak originál. Je to prostě rychlej dezert.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Celej život uctívám Pribináčka jako něco svatého, pak mi bylo náhodně odhaleno, že se jedná o vyšlehanou smetanu+tvaroh+vanilkovej cukr a thats it. Tak jsem to zkusil, jako je to dobrý, ale Pribináček to teda není ani z vlaku.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kus svině z rodinné zabijačky svázaný provázkem, opečený a podložený jablky, šalotkou a česnekem. Ráno v pět odstartoval v CrockPotu. Kysané zelí na třech druzích karamelizované cibule se sušenýma švestkama. Drožďové líbance. Omáčka z podložení masa.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Prakticky nepecu. Neumim to.

    Ale tohle se povedlo.

    Takovy to testo z Luciny a masla. Vevnitr pul mandle, pul vlasaky, jabko a rum.

    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ILLUZE: Nechat povolit, pár lžic řeckého jogurtu, třeba i cukr/med a nemusíš řešit dezert ;) (nebo hodit to samé do mixéru..).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: jahody z mrazáku spíš snesou polopovolené zalít želé nebo udělat nějaký koktejl. V těstě mi vždy blivajzují. Nebo nemám správné těsto.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A mám prosbu - mám tu kila jahod v mrazáku. Neměl byste někdo recept na jakože klasickou bublaninu nebo prostě jednoduchý jahodový koláč? Akorát, že bude z těch mražených jahod, tak jak to podchytit, ať z toho není blivajz.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: Voe ,-) Teď máš zaděláno, že ses dal na starší a pokročilé :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam