• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    N_I: Taky pěkné. Já nejvíc kvasím okurky, ty mi už jdou i křupavé. No, až se uvolní kvasná nádoba po kimči, zkvasím taky mix zeleniny. Mám schovanej lák z kvašáků jako startér, tak by to mělo fungovat.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Veprove dusene na cernem octu a lepkava ryze s opecenou paprickou, koriandrem, zazvorem.
    V ramci cisteni lednice - Prvni babicovina na cinskou kuchyn (nemam cernej ocet, ale balsamico) a druhe asi thajsko (by Ottolenghi), nebo tak nejak :)

    N_I
    N_I --- ---
    KOCHANSKA_CH: vypada moc hezky..tak jak ma...ja delam bez te pasty..podle voka jen trochu papricky a toho koreni..ale mam to cele svetle...davam tam kvetak a mrkev na kolecka....a chutna to jako kysela uplne krupava zelenina a nikoli kimchi...ale docela se to ují..:)

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    BAAL: Losos, špenát… Přítelkyně dělala minulý týden tohle, akorát s fusilli (vrtule) místo linguine.

    https://foxeslovelemons.com/creamy-salmon-pasta/
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Ad losos - tenhle gordonuv recept se mi mnohokrat velmi osvedcil
    Gordon Ramsay Cooks Teriyaki Salmon With His Daughter
    https://www.youtube.com/watch?v=LkdY2W8l5dc


    a jeho ceskej predobraz dela SAMOUT.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Lehká večeře před saunou. :-)

    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ACIDQA: ja dělam po asijsku podle Dity P. akorat se to naklada predem https://www.ditap.cz/recepty/2-serie/kdyz-jim-za-dva/marinovany-grilovany-losos
    BAAL
    BAAL --- ---
    ACIDQA: Ikea hortice s koprem, je ultimatni tool na rybu:-)

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    BAAL: ja ho budu muset veceret i dneska, protoze jsem v Makru pro sichr vzala pul velryby :)

    Jeste nevim jak.
    BAAL
    BAAL --- ---
    ACIDQA: Hmm, taky jsem dnes skoncil u lososa, protoze byl v lidlu v akci:-) Bohuzel z nedostatku invence me nenapadlo nic lepsiho nez ho hodit na panev jako steak, popripade se smetanou spenatem a nokama ale to bych se 4dny nezvedl z gauce.

    Alespon ze tu mam tu ultimatni ikea hortici s koprem
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    A teda moje nejoblibenejsi testoviny. Rajce, kozi syr, rukola a pepr. Do 10 minut na stole a proste nejlepsi!

    (Ta rajcata nejdriv na pnev, pak pridam trochu vodu z testovin, hezky to spolu dojde. Kozi syr vmichat jeste do horkych, udela to samo “omacku”.) :)

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    JAJITA: v tomhle:

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ACIDQA: Prosím té, v čem klíčíš?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Teda spis dopekla…
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Prave jsem dovarila skvelyho lososa v kokosovym mlice. Recept je z rohliku. Doporucuju. ;)

    Foto teda neni na prebal Gurmetu, ale pro predstavu…

    MIST
    MIST --- ---
    BAAL: po letech ruznych pokusu nahradit v emerice ceske produkty jsem pribinacka delala z kysele smetany, cukru, vanilky a trosky zelatiny na ztuzeni. To nam prislo chutove nejblizsi.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: želatina je aby to drželo půlroku v kelímku, tu můžeš vynechat ;)
    vanilinový pudink přidá tu pravou průmyslovou chuť. Ale začala bych směsí tvaroh + smetana a pudink (hustší než v receptu, třeba z 400 mléka na pytlík) bych přidávala po lžících a ochutnávala.
    KURE
    KURE --- ---
    BAAL:
    Složení
    Tvaroh, Smetana, Cukr, Vanilková složka 2,7 % (cukr, přírodní aroma a vanilkový extrakt), Jedlá želatina, Zahušťovadla: xanthan, škrob, Sušina 38 %, Tuk 15,5 %
    Vypadá to, že MAR_TINA je s puddinkem na dobré stopě. Ještě trochu želatiny.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BAAL:
    GEISHA: já mylsím, že určitý mix tvaroh, šlehačka, trocha pudinku se tomu pribináčku přiblíží. jen tam ještě nejsem.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BAAL: To stejné jsem tvořila v týdnu, mi neva, že to není jak originál. Je to prostě rychlej dezert.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam