• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FRENNET: Ještě musím vyzkoušet špízy, v příslušenství je šest jehel a distanční kruhy, do kterých se nabodané jehly vetknou a nasadí na otočnou osu.
    Mám novou hračku. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FRENNET: Je to otočný koš určený, především, pro hranolky. V diskusi na FB se řešilo, že kukuřica na popcorn tím propadne.
    To druhé je rožeň - osa s fixačníma vidlicama, které jsou polohově nastavitelné podle toho, co nabodneš.
    Tuhle horkovzdušnou fritézu jsem volila právě kvůli funkci otáčení, grilované kuře je z toho skvělé.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KOCHANSKA_CH: prosim te, co je to a toto za udelator? da se v tom delat popcorn, nebo ta zrna pres tu sitku asi prepadnou co?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pražené, solené.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Recept v Egiho přepisu:

    Hele, my to známe pod jakýmsi názvem "Kyjevské zelí", dotáhla to nějaká kamarádka od Kláry, původ to má snad prej kdesi na Ukrajině. Klasika - cibule a zelí.

    Origoš recepis, jak jsem ho nafasoval já, jest:
    - 1/2 hlávky bílého zelí
    - 1 cibule
    - 3 stroužky česneku
    - 10-20 dkg libové slaniny
    - 1 malá pikslička rajčatového protlaku
    - trocha oleje
    - vrchovatá lžička sladké papriky (může být i uzená)
    - 3 bobkové listy
    - půl lžičky kmínu (klidně mletého)
    - lžička cukru
    - trocha soli (raději míň, dosolit se dá vždycky)
    - hrnek vody
    Cibuli nakrájet na kolečka, zelí nakrouhat na nudličky (ne moc tenké, klidně se to může odfláknout), česnek rozmáčknout plochou nože a nakrájet na plátky, libovou slaninu nakrájet na kostičky nebo na plátky nebo na cucky, to je jedno.
    Slaninu s trochou oleje dát do většího kastrolu a lehce osmažit, přidat cibuli a opět lehce osmažit, přidat česnek a chvíli smažit na mírném plameni, jen tak, aby se to rozvonělo. Pak zasypat paprikou a kmínem, zamíchat (pozor, paprika se rychle připálí), přidat zelí, podlít hrnkem vody, přidat sůl, cukr, bobkový list a rajčatový protlak (tady pochopíte, proč se to má dělat ve velkém kastrolu) a za občasného míchání pod pokličkou dusit do křupavoměkka, trvá to tak 15-20 minut nebo podle chuti.
    Ochutnat a případně dosolit.
    Jí se to teplé i studené, nejlépe s tmavým chlebem.
    FAT
    FAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ne. Z jídel je tam jen boršč ve kterém stojí vařečka a potom recept na šči...
    :-(
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JAJITA: Nasdílel ho Egi od Ťapiny na FB. Zobrazí se ti to?
    https://www.facebook.com/search/top?q=kyjevsk%C3%A9+zel%C3%AD
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Je možné získat recept na to zelí? M.jsem na nyxu už dlouho neviděla.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Špikovaná vepřová kotleta na jehle, kyjevské zelí podle ID MEANDER a lívance z LSD.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Boršč z hovězí oháňky, smetana s křenem a koprem, nakládaná řepa.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GRANTORINO: Já to beru jako inspiraci. Chutě se nám mění, ráda se vracím k 5-6 let starým receptům ,-)

    Dnešní snídaně - bublanina s meruňkami, likviduji zásoby z mrazáku.

    TECHNOBI
    TECHNOBI --- ---
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Musím říct, že na to, že vaříme furt... Tak já vůbec nestíhám fotit a navíc u každého jídla už na to stojí fronta malejch a velkejch lidí, co se třicet minut před už vyptává, kdy už bude jídlo...a když jako mám vyfotit to jídlo, tak se se pobaveně vyptávaj, jak dlouho to teda bude trvat. A když to nefotim, tak se divěj, ale já taky obykle mám hlad, než bych to šla fotit...

    Takže jediný, co jsem vyfotila zas jednou, je jeden talíř dančího guláše z 1kg masa a kterej jsme jedli na dvakrát... A jestli to není dost dobře nafocený, tak se teda omlouvám, ale chuťově bylo to ještě lepší tedy druhý den... A To jsem vyfotit zapomněla!

    BAAL
    BAAL --- ---
    Pečené noky se zeleninou a hlavně císařská "bábovka", která je tím máslem úplně boží!
    Císařská bábovka – Kaisergugelhupf
    https://recepty.cuketka.cz/cisarska-babovka-kaisergugelhupf/

    #holkanavdavani

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Kuřecí na kokosovém mléce s kurkumou a směsí pražené zeleniny na přepuštěném másle.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční rybí ovál. Salát z celerů a mrkví s domácí majonézou, krevety a pražma.

    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ja som piekla obľúbený tvarohový koláč, ktorý som vylepšila kakaom a spotrebovala broskyňovú marmeládu od mamky. Kočka ako bonus.

    Lehký tvarohový koláč s marmeládou
    http://www.pradobroty.cz/2012/02/lehky-tvarohovy-kolac-s-marmeladou.html?m=1

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kuřecí kari s hlívou, teplá zelenina.

    VALOR
    VALOR --- ---
    Coq au vin blanc

    BAAL
    BAAL --- ---
    Holka na vdávání dělala masové koule, domáci pribináky na snídaně v týdnu a gnocchi caprese:))

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam