• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KATIA
    KATIA --- ---
    FRENNET: Tak rýže jsou nějaké ty tisíce druhů, je myslím celkem jasné, že se to chova různě;-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    KAREN: Tak sticky rice se dělá na páře, ne? Mám dojem, že jsme právě kvůli tomu kdysi pořizovali nějaký tefal, co to uměl, ale už je to dávno a zas tak jsme to nevyužili...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KAREN: Bez chteni vyvolat miliontý flejm o vaření ryze. Mam jasminovou a i po proplachnuti do ciste vody pri poměru 1:1 lepí. Pak basmati pri stejném postupu nelepi 🤷‍♀️
    KAREN
    KAREN --- ---
    FRENNET: Ja bych rekla, ze kdyz skoro k jakykoli ryzi pridas vic vody a varis ji dyl, tak lepi. Pripadne kdyz ji malo proplachnes...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ARMADA: To spis vedle do domácnosti tento dotaz. Jinak teda mazlavost ci sypavost ryze. Nezáleží spis na druhu nez způsobu vaření?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POHODAVOLE: měkké maso, silná tmavá omáčka, bude zítra k obědu. Já často vařím napřed. Nebo naopak v čase večeře + 20 minut hledím do ledničky v panice, nic mezi :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MAR_TINA: jaký to bylo?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Hovězí pečeně na kávě, vařím nový recept v cizím hrnci, v cizí kuchyni. Děj se vůle mroží.

    ARMADA
    ARMADA --- ---
    2-2,5k max
    nadýchanou přílohovou i matlavou na kaše
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ARMADA: Co od něj očekáváš a jaký máš rozpočet?
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    trošku jiný soudek, prosím

    umřel mi hrnec na rýži - hledám náhradníka
    nějaká osobní zkušenost a doporučení?
    BAAL
    BAAL --- ---
    Chodím tu jak mlsnej pes a nevím co si udělat k sobotní večeři koukaje 15x do lednice kde "nic" není. V tom mě osvítí, leží tam na dne tempech, určený původně na kari co tu promovala ID Mart1nka, ale jsem línej na to dělat se s kari nemluvě o tom že mi chybí půlka ingrediencí. Podívám se na instáč, kde moje oblibená instamatka se odkazuje na jinou instamatku která opeče tempech na panvivičce s rýží, pokrájenou zeleninou a zaleje to omáčkou s limetkové stávy, sojovky, burákového másla a nastrouhaného zázvoru. Všechno jsem tu měl a je to sakra dobrý:)

    #holkanavdávání

    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    Zatím v průběhu, ale i tak to vypadá dobře.

    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GIOMIKY: sorry, pošlu sem trochu líbivější recept na omeletu. Mám omelety moc rád. Selskou, hlavně.
    VIDEORECEPT: Vaječná omeleta - iMnam.cz
    https://imnam.cz/vajecna-omeleta/

    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Chlebova omeleta. Vezmi krajic chleba, otopinkuj. Potom vezmi par vajec, rozslehej s moukou a mlekem. Chleba nech opect dozlatova. Potom zalej chleba smesi na omeletu. Osol, opepri. Muzes dochutit pazitkou.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vytvořila jsem mísu celerovýho salátu, tak byl ke krůtím medailonům a hovězím karbenátům z HF.

    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    BERRUNA: zkusím udělat dětem!
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    včera a dneska :) dušená mrkev a mléčný řez a pikantní fazole a pudingové rohlíčky :)

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Pitta chleba

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Muž nemá moc rád zvířecí součástky a jelikož je na cestách, zpracovala jsem konečně hovězí srdce z biokrávy z Vysočiny.
    Srdeční steak s fenyklem a šalotkou.
    Srdce na víně, povidlech a žampionech s brokolicovou rýžou.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam