úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Rádi jíme...
MIST
---
---
16:24:39 3.7.2023
+2
SPIKE411
: at zustane u hladke mouky a v emerice pouzije pomer 3 cups hl.mouky:1tbsp sucheho drozdi. Rozdil od polohrube mouky nepozna, nebude mit tezky kufr a bude mit vzdy dostupne suroviny i za louzi. To ti prisaham na holy pupek, ozkouseno vic jak 30+lety pokusu ;)
SPIKE411
---
---
9:05:55 3.7.2023
1 odpověď
+2
MIST
: Je tady a dělá si nákupní seznam, co si musí odvézt. :)
Jinak tmavý nejsou, ale uvnitř je to těsto upečený dost. Přijde mi, že delším pečením by se to akorát vysušilo.
Zkusit vyšší teplotu a kratší čas, resp. zvednout teplotu na závěr pečení?
MIST
---
---
23:13:19 2.7.2023
1 odpověď
SPIKE411
: jestli je Americanka v Cesku, tak ma na vyber mouku. Pokud je v emerice, tak bude pect jen z hladke (pochybuju, ze by na kolace pouzila Wondru, ktera je polohruba a stoji jak pulka prasete)
APRILMOUSE
---
---
21:52:34 2.7.2023
+2
SPIKE411
: ja delam tyhle od Vanka, delali jsme je i v hospode na posvícení :-)
Tlačené koláče | Apetit Online
https://www.apetitonline.cz/recept/tlacene-kolace
SPIKE411
---
---
14:12:28 2.7.2023
+1
ACIDQA
: Jo jo, taky jsem říkal, že můžou být trochu tmavší. Ta druhá várka o fous je.
ACIDQA
---
---
14:11:41 2.7.2023
1 odpověď
+4
SPIKE411
: nechala bych je jeste chvili v troube a budou top ;)
SPIKE411
---
---
13:30:11 2.7.2023
2 odpovědi
+9
SPIKE411
: No tak z prvního plechu napravo, druhá várka nalevo.
SPIKE411
---
---
10:12:35 2.7.2023
3 odpovědi
Američanka se chce naučit péct české (moravské) kynuté koláče. Máte nějaký oblíbený/zaručený recept? Používáte čistě hladkou mouku, nebo mix hladké a polohrubé?
Česká klasika - Kynuté koláče s drobenkou | NejRecept.cz
https://www.nejrecept.cz/recept/ceske-klasika-kynute-kolace-s-drobenkou-r4669
(čistě hladká)
Klasické české kynuté koláče | Prima Fresh
https://fresh.iprima.cz/recepty/klasicke-ceske-kynute-kolace
(půl napůl hladká a polohrubá)
32 ověřených receptů na nejlepší kynuté koláče a buchty | Apetit Online
https://www.apetitonline.cz/menu/nejlepsi-kynute-kolace-buchty
("Na veškeré kynuté pečené těsto je vhodná především hladká mouka. Pro velmi bohatá kynutá těsta je dobré třetinu hladké mouky nahradit polohrubou – těsto se po upečení nepropadne. Z hladké mouky lze usmažit i kynuté lívance.")
MAR_TINA
---
---
19:58:43 30.6.2023
+15
z cyklu vaříme v kanceláři :)
ale kuchyň se už chystá
KOCHANSKA_CH
---
---
13:56:22 30.6.2023
+18
Při pátku losos s restovanou kedlubnou a mačkanýma batátama s česnekem a parmezánem.
ACIDQA
---
---
21:26:54 28.6.2023
+3
KOCHANSKA_CH
: ja uz dlouhe roky pouzivam noze victorinox, stehuji se z mista na misto, kdyz seotupi, prejedu ho doma na ocilce a jede dal jako novej… nekdy se to domaci krajeni dost precenuje, bych rekla :))
KOCHANSKA_CH
---
---
16:57:14 28.6.2023
+17
Upekla jsem kuřecí karboše v horkovzduchu a byly suchý jak cesta. Potřebovaly hodně bylinkového másla navrch.
Tak jsem je zpracovala do rajčatové směsi a předpekla si cuketu a lilek a dnes jsem to lasaňovitě vyskládala do skla, zasypala drtí brynzy a balkánu a zapekla v horkovzdušné fritéze. To už bylo lepší. :-)
NOFNAK
---
---
9:21:10 28.6.2023
+1
BERRUNA
: To je úžasná poezie.
SIRIUS
---
---
22:32:39 27.6.2023
BAAL
: kdyby vyrabely mycka proof produkty tak se nemaji co lekat :D
KOCHANSKA_CH
---
---
21:24:18 27.6.2023
+18
Kuře s brokolicí v coconut aminos místo sojovky. Plus batátové lupeny z horkovzdušné fritézy, posléze prohozené s česnekem a parmezánem.
KOCHANSKA_CH
---
---
11:41:03 27.6.2023
+6
DRAGON
: Do myčky jen přes mou mrtvolu. Jsou to nože z roku cca 1992, dobře vyvážené pro holčičí ruku, ty Zwillings nože, co měl doma muž, jsou na mě velké. Tyhle se se mnou stěhují po kuchyních a jejich ztráta by zamrzela.
DRAGON
---
---
10:58:00 27.6.2023
1 odpověď
+3
KOCHANSKA_CH
: ono je jedno, kde je kde vyrobil, ale ja kvalitni jsou, případně jestli je cpeš do myčky, což je tada slušnej prasox.. stačil kefír v tzatziki, to když sem se dočetl, tak sem raději v myšlenkách zacpal dlaněmi uši mé zesnulé řecké babičce :P
KOCHANSKA_CH
---
---
10:50:53 27.6.2023
2 odpovědi
+2
Když denně používám japonské nakiri a santoku vyrobené v německé solingenské fabrice, tak se mám rovnou odhlásit z klubu? :-)
BAAL
---
---
10:39:17 27.6.2023
1 odpověď
+1
SIRIUS
: Právě ted někde v japonsku dostal někdo srdeční záchvat:)))
SIRIUS
---
---
9:23:38 27.6.2023
1 odpověď
+2
BAAL
: super je to rozdelani, pujdou lip umyt v mycce ;D
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam