• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    GALE
    GALE --- ---
    ACIDQA: Bun Bo Nam Bo, kde jediná teplá složka je maso. Zbytek pokojová teplota.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    ACIDQA: tarator, gazpacho, chlodnik etc neasi!

    Easy Cold Soup for Warm Weather
    https://www.foodandwine.com/soup/cold-soup/cold-soups
    MIST
    MIST --- ---
    ACIDQA: kureci salat (waldorf - kure, ovoce, mayo/jogurt, orechy), pasta salat - dva tri druhy s ruznou zeleninou, a pak pomazanky s toastem a zeleninovou oblohou.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Nevim, co v tomhle vedru jist.

    Nejaky tipy?

    (Pomodoro, salat - zalivka med, citron, dijon, olej, pepr)

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KAREN: takhle mi ji podobne dela zena a je top. Jede mi i bez prilohy :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    FERRYH: Ještě mi chutná verze na česneku s arašídama a sojovkou (nebo rybí nebo co kdo preferuje) - upražit arašídy, přihodit na olej blanšírovaný kapusty s drceným sekaným česnekem, zastříknout to tou sojovkou či čím, dá se asi přidat i chilli. Já to jím takhle třeba s tofu/tempehem a rýží nebo nudlema, ale může to bejt příloha k masu "po asijsku". A samozřejmě, kdo si nemůže pomoct, může to ještě pojmout ve verzi "slizký" omáčky, po zahuštění škrobem.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    FERRYH: Mam, ale je to na troubu:

    - prepulene kapusticky, olivac, sul, pepr, horcicne seminko (hodne, je v tom bozi), cervena cibule na prouzky, vsechno promichat
    - pect 30–40 minut na 190 C nebo dle tve trouby, chces je skoro spalit, museji poradne chytit barvu, pec je v jedne vrstve nebo v pulce peceni promichej, at maji barvu vsechny
    - zalivka: smichat balsamico, med, horcici (davam vetsinou dijon), eventuelne dalsi sul, pepr
    - vytahnout z trouby, zalit zalivkou a promichat ===> je je to bozi :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    my jsme teď na dovolený hodně využívali místní hotové věci ze supermarketu. Různý torteliny a tak podobně a fak to měli moc dobrý.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEFILA: Na lyžařských dovolených míváme ubytování s kuchyní, tak beru mražené přebytky a zavařím si aj z lokální nabídky. Mám takovou cestovni krabicu s varnýma potřebama.
    V USA musím jist, co kde je, což je náročné. Cukr je tam aj ve vzduchu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEFILA: Já se často spíš zese*u. :-D Moje zažívání je poněkud delikátní a zvyklé na domácí stravu.
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    mne pri tech dovolenych strasne svrbi prsty, ze vazne varit chci, ale nemam moznost ... pak se vetisnou strasne prezeru :)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GINGERCAT: cukudle i mrkudle syrovy :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GINGERCAT: Správně cudle a mrdle. :-)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    APRILMOUSE: cudle a mrkudle používáš syrový? ;-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Improvizace při likvidaci posledních zbytků z lednice před dovolenou a od zítřka mě kuchyň tři týdny neuvidí.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Pracovní pondělí a domácí svíčková? Ale jistě :)
    Protože jsem ji pro lenost a horko nestihla dodělat v neděli.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    APRILMOUSE: Zas to máš, že bych si hned přisedla ke stolu! :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Boloňská, špagety, cudle a mrkudle :D :D

    GALE
    GALE --- ---
    FERRYH: Salát s modrým sýrem, brusinkami a mandlemi podle Kuchařky pro dceru.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    FERRYH: Nakrájím na čtvrtky, mrkev na tlustší sirky, oprásknu na oliváči, dle chuti balsamico a rozmarýn/tymián. V sezóně jim téměř denně :D.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam