• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ILLUZE: omg! To vypadá neuvěřitelně dobře! Recept prosím?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tady orel, zkouším průstřelnost fotek ,-)
    Nedělní šneci s borůvkami, angreštem a tvarohem. Potřené máslem s rumem.

    WERKA
    WERKA --- ---
    Svatební koláčky.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jsem si dneska udělala marmeládu že žlutého angreštu a mám z ní radost.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A třeba bulgur do práce dělám rovnou dvě porce, odnesu to tam, první den sním půlku, druhý druhou.
    Pomazánky mi sedí v lednici dny, protože zeleninové a jiné takové věci jím sama a dělám vždy menší kýbl (že 1/4 kg tvarohu), malé mi nejdou.
    Upečené sladké mrazíme po porcích a ráno taháme jako čerstvé.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já teď miluji ottolengiho kuchařku Simple a tam je právě i rozepsáno, co jde připravit předem a jak dlouho to vydrží a co udělat až těsně před podáváním (třeba smíchat se zálivkou a něco opeci a přidat).
    Tady salát z pečených lilků, vydrží dva dny v lednici, vyndat hodinu předem. A velmi volně inspirovaný rajčatový, taky den dva vydrží.

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KAIAFOX: věci na ohřátí jo, ale studený vždy čerstvé. I když si udělám těstovinový salát a zbyde tak další den je to znát. Hlavně na zelenině.
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    KAIAFOX: Já osobně dopředu takovýhle věci nepřipravuju. Ty videa jsou působivý, jak říkáš, ale beru je jen jako inspiraci pro zajímavý kombinace a vždycky to dělám čerstvý. :)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ELSINOR: Trochu odbočím... tyhle "meal prep" videa jsou moc hezký, ale reálně, připravujete si někdo přesně takhle jídlo na čtyři dny? Konkrétně něco, co se neohřívá jako celek (husté polévky, lasagne/zapečená jídla, atd.), ale jenom vykydne ze sklenice a je v tom syrová zelenina/těstoviny? Imo to nemůže bejt dobrý... Pohybuju se v kuchyni fakt hodně, vařim/peču všechno možný, chystám jídlo 5x denně několika strávníkům, pracuju se zbytkama, chystám si dopředu, mrazim, blablabla, ale nedovedu si představit, že po čtyřech dnech v lednici konkrétně tohle bude dobrý. Ještě jsem tam zahlídla video s variantou s kuřecím masem, jauvajs.. jako na videu to vypadá efektně, ale použitelnej "meal prep" má imo vypadat jinak.
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    ACIDQA: Poslední dobou jím tohle, pokaždé trochu jinak. :)
    Fayette Faith Nyehn on Instagram: "Meal prep lunch for the week! Easy and delicious 😋 • Ingredients: 1 tbsp pesto 2 tbsp olive oil Salt & black pepper to taste 1/3 cup green peas 1/2 cup chickpea...
    https://www.instagram.com/reel/Cuj5dNtN-uq/?igshid=MzRlODBiNWFlZA%3D%3D

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Co jsme přijeli od Baltu, tak se tu omílají ty boží polské pirohy :D takže jsem se dneska hecla a byla jsem až překvapená, jak snadné a efektní to je :) Plněné bramborou s tvarohem, cibulkou a slaninou, s houbovou omáčkou :)

    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KATIA: Teď mám ty tři hezky v sobě a vyplňují přesně určený prostor. S dalším bych už nezavřela šuplík, i pokud by se tam dobře vešlo na šířku. Prostě malá kuchyně. 😅
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    VSICHNIMAME: to mne taky zajima, loni jsem na hroznech skoro uvarila robota s nastavcem na ovoce.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Jako krásný to je, ale obávám se, že bude potřeba ještě hooodně cukru navrch, aby to šlo jíst :D

    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Tohle mi tak u nás chybí ;)

    KATIA
    KATIA --- ---
    ALEXIS: Dyť to je vetší sítko, ty menší budeš skladovat v pasírce ;-)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Čím bych měla prohnat hroznové víno? Chuťově moc dobře, ale má velmi nevyhodny poměr dužina X pecicky, takže je ideální na stavu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Chřestovej krém pasíruju, tam není žádoucí ani jedno zapomenutý vlákno. Jinak to zmákne pan Braun.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    já ráda semínka takže rybiz jenom pomixuju. :D
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MAJKA: Většinou sítkem, mám tři sítka s různou hrubostí. Největší pruda jsou špendlíky a rybíz, ale na ten objem, který dělám, se mi nevyplatí skladovat doma pasírku.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A vlastně špendlíky, tuhle jsem dostala tašku a jen je rozvařím a protkačím cedníkem s dírama a vůbec se nemažu s peckováním
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam