• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    S2FI
    S2FI --- ---
    ACIDQA: Diky, vyzkousim s tim ryzovym
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    S2FI: dala jsem ryzovy, kdybych ho nemela, asi bych tam dala obyc jablecnej
    S2FI
    S2FI --- ---
    ACIDQA: Mas to krasny, jako vzdy! Ten ocet davas bezny kvasny lihovy?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ACIDQA: Kde je Acidka? Ále, zas v kuchyni. :-)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Ty arasidy na salat jsou dobry i jen tak - nasucho je opecu na panvi, pridam dve lzice medu, dve lzice octa, chilli a trochu sojovky. “Zkaramelizuju” a necham vychladnout.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Prinesla jsem z lesa houby, takze jsem udelala maso na houbach s poctivym uhem. Zbyla rejze. Z te jsem dneska udelala restovanou rejzi s pecenou hlivou (dresing je super - javorovej sirup, sojovka a uzena paprika) a k ni salat s pomelem, nakladanou mrkvi a redkvi.
    Taky v patek otvirame novej nizkoprah, tak me v noci napadlo, ze upecu detem nejaky perniky. Ale jak uz bylo pozde a moc me to nebavilo, tak jsem se u toho trosku zlila a ty posledni jsou takovy nakrivo lehce.

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: Takže rozpeky :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mně se nestihlo uvařit maso, tak jsem udělala k obědu vdolky pečené v troubě.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pomalá zelenina z CrockPotu, grilovaná krůtí játra a domácí tatarka.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Domácí tagliatelle s hokkaido omáčkou :)

    NEMESIS
    NEMESIS --- ---
    Včerejší trocha nostalgie. Pečené morkové kosti.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Vcera jsem delal ctyri druhy chilli oleje. Tri jsou z red, oranga a choco haba a ctvrty ze scorpiona. Nize je red. Pridal jsem akorat cesnek, cibuli, zazvor a zalil horkym olejem. Zkousel jsem rano a chutna dobre a ani nijak extremne nepali. Cekal jsem vetsi peklo.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Celerový krém s modrým sýrem.
    Vepřoví vrabci a zelí z blíže neurčené tykve s tvrdou zelenou slupkou, co jsem dostala.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KAIAFOX: Když v pokrmu neva lehká kyselost, tak používám vykapaný kefír z domácího chovu, tam je jen bio mlíko a smečka mikroutů.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    My kupujeme místo lučiny/paloučku/Philadelphia v Lidlu Bio soft spread (je to v bio regálu, bílá vanička s modrym víčkem). Je v tom jenom mléko, kultury, syřidlo a sůl.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    A vypozorovala jsem u smetany, že když je v tetrapaku, tak je čistá a v kelímku je přidán stabilizátor (asi karagenan) a netuhne do másla.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: U sýru Philadelphia se nám v americké verzi zdálo, že těch řádků s obsahem bylo víc, než u verze, co se prodává zde. :-)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MAR_TINA: já klasickou hollandii taky nedávám. Přesně jak píšeš, prostě mi vadí ta struktura a kyselost. Ale Lidl jogurt je moc fajn.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ACIDQA: Tak muž se v daném oboru pohybuje, takže k těm dodavatelským vztahům ví tak trochu víc ,-)

    Mrzí mne, že tu píšeš o hysterii. Neodsuzovala jsem tu nikoho, kdo volí jiný druh než já.

    Už jsem psala kdysi v Domácnosti - po druhém porodu se mi změnily chutě a u mléčných výrobků mám problém, že pokud je v nich něco navíc, cítím to. Je to hodně nepříjemné - jakoby písek mezi zuby, špatně se mi jídlo tráví.
    Jako dítě jsem mléčné výrobky vůbec nesnášela, zvracela jsem po nich. U mléka jsem měla pocit, že se z něj stávají kuličky a musí ven. To se kolem třicítky upravilo, ale po porodu opět změna.
    V kombinaci s intolerancí na palmový olej to je docela na dnešní způsob stravování na houby.

    Na stranu druhou - má práce je dennodenní stres, málo spím, poslední dobou nestíhám tolik sport a koníčky, jako dřív. Říkám si, že tělo si prostě říká, co už je moc a samo si reguluje požadavky, co je ještě akceptovatelné.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Venku mrzne. Letní snídaně se mění na zimní.
    Dýňová pomazánka, burákové máslo, jablko.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam