• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KOCHANSKA_CH: to si vzdycky rikam u tvych jidel ;)

    KASUMI: si rikam, ze to vypda, ze varim porad to samy dokola. A je to trosku pravda. :))


    RUTHLESS: zvlaste ty nocni jidla foceny pod svetlem z digestore :))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: proste to ma jeji styl :) krasny, chutny fotky :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: ma to takovej filtr, vid? :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ACIDQA: ani nemusim videt ID, tvoje fotky jsou proste jasny :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Černá je prý dole někde, nechtěla jsem v tom v práci hrabat.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KOCHANSKA_CH: vypada to pekne - pak prosim poreferuj jak chutaj ty jine druhy hlivy ... ja jedl zatim jen plicni a ustricnou a tyhle barevne teda vubec neznam.

    vidim 4 druhy hlivy? neinzerovali ze davaji vzdy 5 druhu hub?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Stavila jsem se pro první objednávku. Houby jak zákusky. :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TERA79: Zvěřiny se vůbec neboj!
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Dostala jsem kančí žebra. Marinovala 24h, pekla pomalu 2h a pak 30 minut pod grilem. Příloha čerstvý kolínský chleba a plzeňský nefiltr. První divočina a prý se nemám bát a pokračovat.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ACIDQA: Jednoslovně: nááádhera!
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Vikend dobrej.

    Tmavy hriby, kapusticky na zadickach (nejim, ale je to rychly, vdecny, komu to dam, ten to miluje), snidane konecne doma v my kuchyni (strudl z padavek :) 🖤 a vyzkousela jsem tu omacku z peceny dyne s modrym syrem a orechama a je to dobry (to teda bylo predem jasny).

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: když to dáš k červené, zčervená všechno. Takže ty zlaté a další bych nakládala zvlášť.
    Dělám nálev 2 díly octa (rýžový, jablečný, bílý vinný) a 1 díl cukru, přivedu skoro k varu, aby se cukr rozpustil, ochutná, kdyžtak dosladím, trocha soli. Zaleju tím zeleninu ve skle. Druhý den je k jídlu. Když to moc křupe, protáhnu to myčkou na 70 st. Když je to měkké (bílá ředkev je), nechávám syrové. Skladuju v lednici.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Já tu teď dumám, co s různobarevnou červenou řepou. Čím to vymazlit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A tedy naložená mrkev, ředkve, cibule a dušené hovězí.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Acidqa mě inspirovala a tak jsem naložila mrkev a ředkev.

    KCN2
    KCN2 --- ---
    Zimní Kimchi ramen

    KCN2
    KCN2 --- ---
    Pho Bo

    KCN2
    KCN2 --- ---
    Když je téma polívka domácí tak také přihodím pár svých "výtvorů"

    Thajská kuřecí curry

    LYNCH
    LYNCH --- ---
    BRUKEV: když jsem to zvládl já tak si myslím, že to dáte jak nic::)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LYNCH: dík za inspiraci, už dlouho zvažuju, že to doma taky zkusíme
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    zapečené bedly... navrch pár lakovek

    LYNCH
    LYNCH --- ---
    XCIDER: domácí určitě ne, na takovým levelu nejsem)) kupoval jsem v albertu stejně jako shitake houby který na tom mým humpoláckým servírováni taky nejdou vidět haha
    ještě dodám ze jsem do vývaru použil vepřový bok a kachní krk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam