• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    QUANTI: Čerstvý rašeliník na přepuštěném másle. :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KOCHANSKA_CH: Na mechu? :))
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    MAR_TINA: YES! Přesně tohle jsme před Vánocama splácali u rodičů doma na oběd, moje guilty pleasure, protože kombinaci sýru a ovoce zbožňuju a kuře je už jenom taková "třešinka" na dortu. :-D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ALDARION: Ideálně do úzké nádoby, pak ten puk loje jde krásně sebrat. Dávám ho na zahradu ptactvu k dispozici.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Vykosteny bok, takovy jehneci bucek, docela mastny. Jeste to bude chtit vrazit omacku do lednicky a oddelit z ni luj, aby byla jedla...

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí kari. Červený, pálivý, zahřívací.

    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Cizrna, tofu, mrkev, omeleta alá co dům dal ;)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: Právě, že ne. Jen rozsekáš čerstvou zeleninu.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: To je hned ,-) A hezky to podtrhne chuť. V salátu je i zelené jablko a brusinky.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ANDREJKA: Můj oblíbený Frank Fariello dává na fenyklový salát jen olivový olej. https://memoriediangelina.com/2015/11/06/insalata-di-arance-e-finocchi-orange-and-fennel-salad/ Tímhle salátem přesvědčuju lidi, že fenykl je dobrej. Základ je sehnat hezký fenykl co má nahoře hodně toho zeleného chmíří a mít hrozně dobrej olivovej olej, takovej ten, co si ho ráda nakapeš na kolečko bagetky a sežereš (protože přece nejseš tak divná, abys ho jedla lžičkou, ale vlastně chceš). Já preferuju poměr 2:1 ve prospěch pomerančů, protože pomeranče s pepřem, solí, olejem a kousíčkama fenyklu jsou naprosto nepřekonatelně skvělý zážitek. ;)
    Myslím, že zkaramelizovat nebo upéct fenykl se prostě musí umět a pak nevíš, jestli to je nepovedené nebo ti to prostě nechutná, zatímco tohle je naprosto foolproof. Čím víc se fenyklu bojíš, tím tenčí kolečka fenyklu schováváš mezi opravdu dobré pomeranče. ;)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ACIDQA: asi blbej dotaz - ale ten losos je jen nějak dopředu namarinovanej nebo jsi ho ještě protáhla nějakou tepelnou úpravou? Zní to velmi jedle a nějaká úprava na naložení by se mi hodila do porfolia :-)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ANDREJKA: já ho často dávám do svého eintopf pečeného kuřete - pod stehna na čtvrtky nakrájený fenykl, mrkev, batáty, brambory, stroužky česneku, cibule (tu taky na větší kusy) - prostě takovej Babica, vraž tam, co zrovna máš doma - jak to natáhne tu šťávu z kuřete, je to myslím snesitelné i pro toho, kdo fenyklu stále ještě musí přijít na chuť.
    Úpravy na studeno - saláty bych viděla jako level pro středně pokročilé a nechala na později :-)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: varis tu brokolici na salat?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MAR_TINA: oboje je spravne. Ryze Sella 1121 je fakt dlouhooooooozrnnaaaa :)

    A skvela!

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: buď máš obří zrnka rýže nebo malou rybu
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Budu sama v kanclu, tak na zitra muzu rybu.

    Losos marinovanej v sojovce s limetou, zazvorem, chilli, cesnekem a sezamovym olejem

    (Plating blby, sel rovnou do krabicky.)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Tě obdivuju, že se vždycky crcáš s těma granátama. :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Taky kuře ,-) S brokolicovým salátem a pečenými brambory.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LORD_DE_SEIS: nějak mě doběhla chuť na devadesátky 🤷
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    MAR_TINA: proboha proč
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ANDREJKA: Karamelizovany fenykl polozit na stejk.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam