ANDREJKA: Můj oblíbený Frank Fariello dává na fenyklový salát jen olivový olej.
https://memoriediangelina.com/2015/11/06/insalata-di-arance-e-finocchi-orange-and-fennel-salad/ Tímhle salátem přesvědčuju lidi, že fenykl je dobrej. Základ je sehnat hezký fenykl co má nahoře hodně toho zeleného chmíří a mít hrozně dobrej olivovej olej, takovej ten, co si ho ráda nakapeš na kolečko bagetky a sežereš (protože přece nejseš tak divná, abys ho jedla lžičkou, ale vlastně chceš). Já preferuju poměr 2:1 ve prospěch pomerančů, protože pomeranče s pepřem, solí, olejem a kousíčkama fenyklu jsou naprosto nepřekonatelně skvělý zážitek. ;)
Myslím, že zkaramelizovat nebo upéct fenykl se prostě musí umět a pak nevíš, jestli to je nepovedené nebo ti to prostě nechutná, zatímco tohle je naprosto foolproof. Čím víc se fenyklu bojíš, tím tenčí kolečka fenyklu schováváš mezi opravdu dobré pomeranče. ;)