• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    QUANTI: Kochanska jde s dobou. Fotka ze tretiho ledna:

    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tos mě chvíli donutila zpochybnit moji orientaci v čase 😅
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Což takhle dát si špenát? S omeletou z čerstvé hlívy. Bezmasý zelený čtvrtek.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KAREN: já nesnáším zázvor na jakýkoliv způsob, zase :D takže nou nou :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    KAREN: APRILMOUSE: chatgpt nahodil 10 tipů, aspoň něco z toho musí klapnout .)) btw. jedna omáčka je s misem, to mi zní jako rozumnej nápad - asi bych to i radši než sojovku.
    KAREN
    KAREN --- ---
    APRILMOUSE: Dneska jsem právě dostala v restauraci na oběd nějakou takovou podobnou "bowli" s kuřecím (kuchař měl slabou chvilku, plácl na to tentokrát kuřecí maso vcelku, lol) a bylo to poněkud hojně prolitý jakousi omáčkou, o který jsem si říkala, že bych ji teda doma jistě udělala líp - tak si chci vymyslet nějakou takovou lepší šmakuládu a hledám inspiraci.)
    Možná by to šlo i z toho ginger drinku, co tu někdo zmiňoval jako marinádu, škoda že jsem dneska zrovna vypila poslední zásobu .)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KAREN: je to tak jako celoplošně. No nebyla jsem si jistá, tak jsem chvíli guglila a nakonec udělala nějakou vlastní variantu sojovka/rýžový ocet/pomerančová štáva/trošku cukru/avokádový olej, česnek :D
    KAREN
    KAREN --- ---
    APRILMOUSE: Co za omáčku je na tom avokádu? Nebo je to tím politý tak nějak skoroceloplošně?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    APRILMOUSE: Tak toto opravdu jo!
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Buddhovy misk.. mísy :D

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    NOFNAK: Brokolicová "rýže" připravená v pánvi na přepuštěném másle.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    KOCHANSKA_CH: Copak je ta příloha?
    MIST
    MIST --- ---
    MAR_TINA: bud rada za berana, taky bys mohla mit mrazak nacpany medvedem. Budeme ho cela rodina jist asi roky :DDD

    KOCHANSKA_CH: hmm, kefir s cesnekem - dobry napad.
    GALE
    GALE --- ---
    MAR_TINA: Babička skopce naložila do ohromného množství česneku a pekla, jak píšeš. Dlouho, pomalu, pak sebrala lůj a dopekla kurčičku. Česnek byl poznat ještě 3 dny, ale bylo to úžasný jídlo.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MAR_TINA: Myslím, že kombinace pomalého pečení (u toho jehněte jsem to zanedbal, mastnější kus by to už IMHO chtělo dát do nějakého pekáče s roštem, aby tuk vytekl co nejvíc) a orientálního koření dokáže učinit aj barana jedlým.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Z 1. 1. 24 tu mám jehněčí kýtu pomalu pečenou, čistý maso, byla moc dobrá. Ale zvířeti nebyl ani rok. Samice jehňat se dají prodat na chov, malí barani se nedožijí zimy, zpravidla.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Sestra má mnoho baranů, děkuji za nabídku. :-D
    Nechává si jen ty nejlepší řezy masa, zbytek dobytčat klobásuje.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: nemáš cestu kolem a nechceš kus barana?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Stálo by za to, dát si práci s ořezáním a odblaněním, čistá svalovina tolik baraninou cítit není. Potom bych to nechala ležet v kefíru s česnekem a oblíbeným kořením. Pak už jen z výpeku ten lůj eliminovat, jak píšeš.
    I kosti jsem použila na vývar, po sejmutí lojových puků se dá použit na polívky, který jsou výrazně ochucený jako gulášovka a podobné.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mám jistou shodou náhod mrazák nacpaný kusy asi 2-3letého berana.
    Říkáte, že když to vypeču, zchladím, lůj sejmu a ohřeju, půjde to jíst?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam