• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    NOFNAK: Brokolicová "rýže" připravená v pánvi na přepuštěném másle.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    KOCHANSKA_CH: Copak je ta příloha?
    MIST
    MIST --- ---
    MAR_TINA: bud rada za berana, taky bys mohla mit mrazak nacpany medvedem. Budeme ho cela rodina jist asi roky :DDD

    KOCHANSKA_CH: hmm, kefir s cesnekem - dobry napad.
    GALE
    GALE --- ---
    MAR_TINA: Babička skopce naložila do ohromného množství česneku a pekla, jak píšeš. Dlouho, pomalu, pak sebrala lůj a dopekla kurčičku. Česnek byl poznat ještě 3 dny, ale bylo to úžasný jídlo.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MAR_TINA: Myslím, že kombinace pomalého pečení (u toho jehněte jsem to zanedbal, mastnější kus by to už IMHO chtělo dát do nějakého pekáče s roštem, aby tuk vytekl co nejvíc) a orientálního koření dokáže učinit aj barana jedlým.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Z 1. 1. 24 tu mám jehněčí kýtu pomalu pečenou, čistý maso, byla moc dobrá. Ale zvířeti nebyl ani rok. Samice jehňat se dají prodat na chov, malí barani se nedožijí zimy, zpravidla.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Sestra má mnoho baranů, děkuji za nabídku. :-D
    Nechává si jen ty nejlepší řezy masa, zbytek dobytčat klobásuje.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: nemáš cestu kolem a nechceš kus barana?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Stálo by za to, dát si práci s ořezáním a odblaněním, čistá svalovina tolik baraninou cítit není. Potom bych to nechala ležet v kefíru s česnekem a oblíbeným kořením. Pak už jen z výpeku ten lůj eliminovat, jak píšeš.
    I kosti jsem použila na vývar, po sejmutí lojových puků se dá použit na polívky, který jsou výrazně ochucený jako gulášovka a podobné.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mám jistou shodou náhod mrazák nacpaný kusy asi 2-3letého berana.
    Říkáte, že když to vypeču, zchladím, lůj sejmu a ohřeju, půjde to jíst?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ALDARION: Drsný! :-D
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    KOCHANSKA_CH: Je ho slušná hrouda. Asi si ho schovám a vymyslím způsob, jak jím o sezóně terorizovat šermíře. :D Kanhwyll o wer dauat aka ovčí svíčku znám od Velšanů, ale určitě se najde něco ještě bizarnějšího! :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BAILAMARCIA: dělám to z krůtích prsních řízků a jednou za čas to není špatný.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    QUANTI: Čerstvý rašeliník na přepuštěném másle. :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KOCHANSKA_CH: Na mechu? :))
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    MAR_TINA: YES! Přesně tohle jsme před Vánocama splácali u rodičů doma na oběd, moje guilty pleasure, protože kombinaci sýru a ovoce zbožňuju a kuře je už jenom taková "třešinka" na dortu. :-D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ALDARION: Ideálně do úzké nádoby, pak ten puk loje jde krásně sebrat. Dávám ho na zahradu ptactvu k dispozici.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Vykosteny bok, takovy jehneci bucek, docela mastny. Jeste to bude chtit vrazit omacku do lednicky a oddelit z ni luj, aby byla jedla...

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí kari. Červený, pálivý, zahřívací.

    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Cizrna, tofu, mrkev, omeleta alá co dům dal ;)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam