• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    SAMOUT: no já v tom právě dosud žila a jak tak koukám, tak asi budu žít dál :-)
    Mrazím v krabičkách od zmrzliny nebo v pytlíkách z IKEA, podle nálady.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    FERRYH: yop. Nesnasim, kdyz ten bilek neni dostatecne tence rozteceny. Volska oka s malym obvodem bilku, zato tlusta pomalu centimetr jsou brekeke😁
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SPIKE411: tohle jsou krepelci vejce, to leda livanecnik pro panenky :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: předpokládám, že ta vajíčka byla křepelčí.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Používám na vejce lívanečník…
    Rodiče taky používali toustovač na sendviče, tak jsme mívali volská oka trojúhelníková. 🙃
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ACIDQA: skvely napad! u me bohuzel asi nepouzitelne (alespon teda kdyz budu delat volske oka pro sebe) - ja totiz mam rad ten bilek pokud mozno, co nejtenci, takze pekne rozlitej ... :O)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    FINSON: staci jedna. ;) Normalne to do ni rozklepnes, a kdyz se chytne spodek vejce, tak ji pomalu das pryc (musela jsem si pomoc nozem), pak uz se nerozleje do sirky a zustanou hezky mrnava…
    FINSON
    FINSON --- ---
    ACIDQA: Áááh, zítra ženě unesu a znásilním formičky! Děkuji!!!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SAMOUT: jenže v tom uzeným je taky strašně moc soli, což je i na mne moc.

    Fazole s masem jde, i když moje oblíbené jídlo chilli con carné není a já jsem teda nějak vůbec nepřišla na chuť Mexické kuchyni. Burrito jsem vůbec nepochopila, takovej mišmaš, ještě to mohli hodit do mixéru a zmáčknout tlačítko, tam je všechno.

    Ad falafel s hummusem, on se ten hummus má taky jíst v malým množství a mám radši oddělené, hummusem je defacto pomazánka nebo trochu kaše, navíc je tam docela dost tuku v tom. Ale i dnes jsem ho dělala no :)

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SARAJ: ty vejce me neskutecne sraly… nez jsem u tretiho prisla na to, ze je muzu klepat i lejt na panev pres formicku na maly linecky kolecko. To mi zmenilo zivot uz nafurt! :))

    Diky!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SAMOUT: to je jedno z mála jídle maso + luštěniny, které jím a trávím v pohodě, ale jenom když jsou ty fazole z konzervy.

    A třeba mexičani dělají z fazolí takovou hodně zpracovanou pastu, přijde mi to stravitelnější než náš kydabec ledabyle uvařené čočky (trauma ze školní jídelny).
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GRANTORINO: Zvrhlost ceske kuchyne? To vykladej v Texasu, ze chilli con carne je nesmysl :-). A uplna zvrhlost je teda falafel s hummusem, pac to je lustenina s lusteninou, navic furt ta sama :-).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO:
    KAIAFOX: jo, i ekonomicky to nedává smysl
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    GRANTORINO: Tak je to bílkovina s bílkovinou...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: on to někde říkal nějakej výživář, že kombinace hrachová kaše a uzený nebo vejce je zabijácká a úplně nesmyslná, protože se to potom dohromady blbě tráví a navíc s enemá ani jíst takový megamnožství luštěnin, proto to Indové třeba kobinuj, že mají k tomu x dalších příloh a těch luštěnin jen trochu.

    je to zvrhlost český kuchyně, jak říkáš.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: já v podstatě nesnesu kombinaci uzený a luštěniny, to je na mě těžký, ani luštěniny vajíčko. přijde mi to jako zvhlost české kuchyně. Ideální luštěninové jídlo je pro mě veganské nebo skoro veganské.

    Uzené dávám do francouzských brambor, ty ho lehce doplní a není z toho těžká mastná nálož.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ACIDQA: jako skvost vsechno, ale ty vejce!!! Dokonalost!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    tak potřetí no :)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RUTHLESS: bouchoř je u nás slovo pro velkou na pohled spíš měkkou macatou věc, která by taková spíš být neměla. Takže nekřupavá tlustá okurka, velký knedlík i (bohužel) třeba tučný chlapeček.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    My mame zeleninu radi, uz od mrnat, ale jen syrovou. Asi genetika.

    Trochu prehazeny kure na paprice, zelnej salat s jabkama, hovezi ragu, peceny kure s nadivkou, rozsypany sushi a dnesni snidane v case obeda.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam