• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    FINSON: staci jedna. ;) Normalne to do ni rozklepnes, a kdyz se chytne spodek vejce, tak ji pomalu das pryc (musela jsem si pomoc nozem), pak uz se nerozleje do sirky a zustanou hezky mrnava…
    FINSON
    FINSON --- ---
    ACIDQA: Áááh, zítra ženě unesu a znásilním formičky! Děkuji!!!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SAMOUT: jenže v tom uzeným je taky strašně moc soli, což je i na mne moc.

    Fazole s masem jde, i když moje oblíbené jídlo chilli con carné není a já jsem teda nějak vůbec nepřišla na chuť Mexické kuchyni. Burrito jsem vůbec nepochopila, takovej mišmaš, ještě to mohli hodit do mixéru a zmáčknout tlačítko, tam je všechno.

    Ad falafel s hummusem, on se ten hummus má taky jíst v malým množství a mám radši oddělené, hummusem je defacto pomazánka nebo trochu kaše, navíc je tam docela dost tuku v tom. Ale i dnes jsem ho dělala no :)

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SARAJ: ty vejce me neskutecne sraly… nez jsem u tretiho prisla na to, ze je muzu klepat i lejt na panev pres formicku na maly linecky kolecko. To mi zmenilo zivot uz nafurt! :))

    Diky!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SAMOUT: to je jedno z mála jídle maso + luštěniny, které jím a trávím v pohodě, ale jenom když jsou ty fazole z konzervy.

    A třeba mexičani dělají z fazolí takovou hodně zpracovanou pastu, přijde mi to stravitelnější než náš kydabec ledabyle uvařené čočky (trauma ze školní jídelny).
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GRANTORINO: Zvrhlost ceske kuchyne? To vykladej v Texasu, ze chilli con carne je nesmysl :-). A uplna zvrhlost je teda falafel s hummusem, pac to je lustenina s lusteninou, navic furt ta sama :-).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO:
    KAIAFOX: jo, i ekonomicky to nedává smysl
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    GRANTORINO: Tak je to bílkovina s bílkovinou...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: on to někde říkal nějakej výživář, že kombinace hrachová kaše a uzený nebo vejce je zabijácká a úplně nesmyslná, protože se to potom dohromady blbě tráví a navíc s enemá ani jíst takový megamnožství luštěnin, proto to Indové třeba kobinuj, že mají k tomu x dalších příloh a těch luštěnin jen trochu.

    je to zvrhlost český kuchyně, jak říkáš.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: já v podstatě nesnesu kombinaci uzený a luštěniny, to je na mě těžký, ani luštěniny vajíčko. přijde mi to jako zvhlost české kuchyně. Ideální luštěninové jídlo je pro mě veganské nebo skoro veganské.

    Uzené dávám do francouzských brambor, ty ho lehce doplní a není z toho těžká mastná nálož.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ACIDQA: jako skvost vsechno, ale ty vejce!!! Dokonalost!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    tak potřetí no :)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RUTHLESS: bouchoř je u nás slovo pro velkou na pohled spíš měkkou macatou věc, která by taková spíš být neměla. Takže nekřupavá tlustá okurka, velký knedlík i (bohužel) třeba tučný chlapeček.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    My mame zeleninu radi, uz od mrnat, ale jen syrovou. Asi genetika.

    Trochu prehazeny kure na paprice, zelnej salat s jabkama, hovezi ragu, peceny kure s nadivkou, rozsypany sushi a dnesni snidane v case obeda.

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: U nás je bouchoř kynutej knedlik :-) takovej ten velkej
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: hustá marocká polévka, obvykle s hovězím nebo vývarem, ale chuť těžko popíšu, to chce ochutnat :)
    Harira: Kořeněná a hustá marocká polévka - Proženy.cz
    https://www.prozeny.cz/clanek/harira-korenena-a-husta-marocka-polevka-53151
    FINSON:
    QUANTI: hel já tuhle kombinaci toho plátkku uzenýho, které je na mne přesolené s něčím prostě už moc nemusím :) přece jen v těch šunkoflecíh to prostě zapluje
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GRANTORINO: Dobrý je uzený i jen s čočkou, anebo s bramborovou kaší...
    FINSON
    FINSON --- ---
    GRANTORINO: Hariru neznám, jinak ale synek na rád čočku a my dospělí můžeme jakékoliv luštěniny, tak se to tam snažím posílat, jak to jde 🙂
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FINSON:
    BRUKEV: máte to nějaký hezký, já to dala ted zapéct do remosky, tak uvidím, jak moc to bude fotogenický )
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FINSON: tuhle kombinaci jsem teda dávno zavrhla :D , my jíme z luštěnín jenom čočkovou polívku a cizrnový humus a marockou hariru, hrachovou kaši ne...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    FINSON: u nas dnes to same. Sešlo se nam nejak moc sunky, manzelka nechtela nic moc vymyslet, tak se to zapeklo.
    Jak to uplne nevyhledavam, tak po celem dnu prace se drevem mi to doma prislo tuze k chuti.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam