• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Teda nechci vam kecat do zivota, ale s vyvarem se dela neco jinyho, nez ze se naleje do plastovy krabicky, popise a vrazi do mrazaku?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KOCHANSKA_CH: ses si uplne jista? ono se to totiz znova ohreje... a pak se to teda muze roztazenim zas odchlipnout... ja bych to teda neriskoval... kdyz uz, tak samostatne a ve vycistene mycce...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KAREN: Tak ty sklenice s vývarem už jsou vzduchotěsně přicuclý, když do myčky jdou. Nějaké kontaminace mydlinama se nebojím.
    KAREN
    KAREN --- ---
    KOCHANSKA_CH: Eee já o "zavařování" v myčce už něco slyšela, ale to se dělá regulérně s nádobím a nějakým tím... žejdlíkem přípravků?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Celerová polévka nebo krém...

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vepřové žvýkací svaly na víně, zbytek brokolicového pyré a měsíce.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LYNCH: Přidám k nádobí na horkej program.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KOCHANSKA_CH: zavaříš v myčce?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LOVE_DALI: Dělám to stejně a po vychladnutí to ještě "zavařím" v myčce. Pak do lednice, v zimě na balkon.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    LOVE_DALI: aha, tak lednice, to je na místo ještě horší varianta, zůstanu u toho mražení :-)
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    GINGERCAT: Nejdřív vyvařím sklenice, pak naleju horkej vejvar a nechám venku zacucnout. Pak do lednice a hotovo :)
    Tady jsem koupil hovězí žebro na vejvar (teda měli to značený jako na polívku, ale byl to megamacek :D). Okořenit (dávám jenom sůl a pepř), kořenová zelenina a do trouby.
    Pak do hrnce a přes noc nechat táhnout.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    LOVE_DALI: a necháváš to takhle nebo ještě nějak zavařuješ? Já zatím vývar jen mrazím a tohle vypadá lákavě :-)
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    FINSON: zalezi kolik vody jsi mel v tom mletem, kupovane balene byva plne vody kvuli vaze.
    ENDER: led se pridava proto, aby se ti nelepil tuk z masa na mixer a lip se to tim pomlelo.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    DOCKINEZ: Já si na to taky brousím zuby. Ještě jsme se k tomu nedostal. Teď jsem dodělal hovětí s mrkví a hráškem.
    Vejvar jako základ :)

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hmpf, neříkal jsem vedle, že mám super plecko na umletí? Tak už je jasný, co z něj bude. Holanďák ftw!

    Vodu jsem nikdy nedával, jen mlíko, ale co tak koukám na recepty, tak mě překvapuje, kolik lidí nedává muškátový květ?! Jak jako bez muškátovýho květu, vždyť to bude úplně jinde ta chuť... zajímavé.
    ENDER
    ENDER --- ---
    FINSON: Co si pamatuju, kucharka mi kdysi doporucovala do toho vmichavat led.
    KOCHANSKA_CH: Kdo nekdy nevyrobil tycakem lepidlo misto bramborovy kase, at hodi kamenem!
    FINSON
    FINSON --- ---
    KOCHANSKA_CH: Díky :-) V receptu bylo nějak moc vody do masa, že se to prý spojí - dodržel jsem přesně poměr a sice se to spojilo, ale celkem to teklo, nedrželo to tvar a strašně se to lepilo, i na mokré ruce, nakonec jsem to nabíral a obaloval dvěma lžícemi a dost u toho špačkoval... jinak výsledek byl pak překvapivě v pohodě, jenom nebýt takové cesty k němu... :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FINSON: Stane se, tyčák umí s bramborovým škrobem divy. :-) Holanďáky pěkný moc.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Moje životní premiéra: Holandské řízky. Plno věcí blbě, ale to vychytám. Dnes to bylo utrpení, ale zase je toho zásoba až do pondělka, za to mi to patlání se s tím stálo. I kaši jsem dnes poprvé zkusil vzít tyčákem a byla to chyba - i když byla bez hrudek, to jo.



    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Dýňová hokaido polívka k večeři včera

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam