• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    OLIII
    OLIII --- ---
    DOCKINEZ: To prvotní zalití shitake horkou vodou je kvůli tomu, že používáš sušený?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Jinak samo by si šlo hrát se škrobem nebo to zahustit právě tím čupr kolagenem z pařátů, ale já tuhle potřebu nikdy neměl, protože polívka je hustá dost tak jak je.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SAMOUT: Kdybych měl plnovous a nosil flanelku, moudře bych se rozhovořil o tom, že jedinej správnej vývar na ostrokyselou polívku je z kuřecích pařátů taženej minimálně 24 hodin, ale protože má můj vnitřní hipster dovolenou, tak si ty kecy ušetřím (jakkoliv je na tom něco pravdy a kolagen z pařátů má dost co do sebe).

    Tohle ale nemá bejt hipsterská masírka, ale obědová polívka, kterou člověk zvládne během chvilky při práci v domácí kanceláři. Takže jsem začal na hulváta někdy v 7 ráno založením vývaru (skelet a dvě stehna + nezbytná nálož zeleniny). Do misky jsem dal shitake, zalil horkou vodou z konvice, přikryl a nechal bejt.

    Bratru v 11 byl vývar hotov, takže vývar slejt, maso dát vedle chladnout, žádná věda.

    V hrnci na oleji zpěním dvě cibule na hrubší měsíčky, po chvíli přidám nahrubo nastrouhaný dvě větší mrkve, dám tomu trochu do těla. Vyplatí se mít slušnej hrnec se silným ocelovým dnem. Pak přidám protlak a ještě zarestuju. Přidám chilli. Otočím do toho plechovku rajčat, nějaká slušná sorta neuškodí. Zaleju vývarem, mrknu na ty houby. Už jsou hezky měkký, takže vodu z hub přidám do hrnce a houby samotný na prkýnku překrájím tak, aby z každýho klobouku byly asi 3 kusy. Šup s tim do hrnce. Dál tam pošlu tak 4 stroužky česneku, volitelně doliju vývar a nechám pomalu dělat.

    Oberu maso, volitelně decentně překrájím a vrznu do hrnce k dílu. Ochutnám, nepovinně doladím slušnou sójovkou a dokyselím. Doslazovat většinou není potřeba.

    Rozkvedlám 4 vejce, trochu je osolím a zakvedlám do horký polívky. Po chvilce vypnu oheň a vrznu tam jarní cibulku.

    A to je všechno. Dobrou chuť.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DOCKINEZ: Recept nebo zivot!
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    DOCKINEZ: Vypadá báječně. Já jsem polívková celoročně, ani jaro mě nezastaví... jedla bych je třikrát denně :D.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Kuřecí ostrokyselá polévka s přemohutnou náloží houby shitake.

    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Děkuji mnohokrát, vypadá luxusně!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ZLOKOCKA: Asi tak nějak s tím, že nepoužívám Moravanku ale zeleninu, co je doma a želatinu rozmíchám ve vývaru s trochou láku z okurek. V domácí majonéze jsem mixla listy medvědího česneku.
    Vaječná tlačenka - TopRecepty.cz
    https://www.toprecepty.cz/recept/34452-vajecna-tlacenka/
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Mohla bych prosim recept na tlacenku?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Už to začíná být velikonoční tradice - langoše ,-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Na rodinnou sešlost jsem donesla vaječnou tlačenku barvenou medvědím česnekem. Zbytek materiálu šel do košíčků.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dvouzelová hodobóžová kachna.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    BRUKEV: je to tenhle recept: https://kitchenette.cz/clanek/73-celozrnny-chleb-bez-hneteni

    (Pomazanka je ze zbytku nivy a ta druha z posledniho vajicka v lednicce a kousku paloucku s horcici. :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ACIDQA: ty chleby vypadaji moc lakave

    VELCORO: parada. Tohle s deckou piva a pak si jdu dat hezky chrupec.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Bucek vcelku

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Pro jistotu mam prednastaveny cislo na rychlou.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Jeste tady mam hromadu perniku, tak ty snad dozdobim vecer u Netflixu.

    A ty spagety sem davam, kdybyste nahodou meli fakt hlad a doma meli jen rajcata a kozi cerstvej syr, abyste vedeli, ze to bohate staci! Moje asi nejoblibenejsi testoviny.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Lisky s pistaciema a zloutkama dohromady dobry! Zbytky z lednice k veceri. Pak bucek. (Ten se fakt povedl.) A taky nebucek pro me.

    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    KOCHANSKA_CH: příště o deset minut dřív;
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jehněčí kost s dírou na česneku se špenátem a spol.
    Ossobuco leželo dva dny v kefíru, dnes ráno ve 4:30, jak mám furt jet lag, jsem ho, po opečení, vrzla do CrockPotu a šla si jestě lehnout. Vyplatilo se si přivstat, bylo rozpadací.
    Dnes byl oběd dřív, vyrazíme na motorce zkontrolovat práci hlídek dopravní policie v Jihomoravském kraji.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam