My papeženci řeckého typu dnes půst nemáme, tak je třeba zpracovat mladou kachničku, která v chladničce už hanebně dlouho čekala na svou příležitost. Tak rozporcovat na čtvrtky, osolit a okmínovat a šup s ní do remosky.
Já ani žena nepijeme víno, ale o to častěji ho k různým příležitostem dostáváme. Což je super, protože člověk má vždy surovinu na vaření :D Tak dneska čerstvý krouhaný červený zelí dušený na dobrým francouzským víně spolu s kouskem skořice a půlhvězdičkou badyánu. Po každým odpaření tekutiny jsem víno znovu a znovu doléval, takže výsledná chuť je docela silná. V závěru jsem celek jen mírně dosladil, a bylo.
Karlovarský knedlík z Tesca je „poctivý karlovarský“ zachráněný před zkázou ve fochu se slevama za kulantní cenu 19 Kč :D
(a nebojte, nebylo to suchý, po vyfocení jsem si to štědře prolil výpekem)