• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dvouzelová hodobóžová kachna.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    BRUKEV: je to tenhle recept: https://kitchenette.cz/clanek/73-celozrnny-chleb-bez-hneteni

    (Pomazanka je ze zbytku nivy a ta druha z posledniho vajicka v lednicce a kousku paloucku s horcici. :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ACIDQA: ty chleby vypadaji moc lakave

    VELCORO: parada. Tohle s deckou piva a pak si jdu dat hezky chrupec.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Bucek vcelku

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Pro jistotu mam prednastaveny cislo na rychlou.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Jeste tady mam hromadu perniku, tak ty snad dozdobim vecer u Netflixu.

    A ty spagety sem davam, kdybyste nahodou meli fakt hlad a doma meli jen rajcata a kozi cerstvej syr, abyste vedeli, ze to bohate staci! Moje asi nejoblibenejsi testoviny.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Lisky s pistaciema a zloutkama dohromady dobry! Zbytky z lednice k veceri. Pak bucek. (Ten se fakt povedl.) A taky nebucek pro me.

    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    KOCHANSKA_CH: příště o deset minut dřív;
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jehněčí kost s dírou na česneku se špenátem a spol.
    Ossobuco leželo dva dny v kefíru, dnes ráno ve 4:30, jak mám furt jet lag, jsem ho, po opečení, vrzla do CrockPotu a šla si jestě lehnout. Vyplatilo se si přivstat, bylo rozpadací.
    Dnes byl oběd dřív, vyrazíme na motorce zkontrolovat práci hlídek dopravní policie v Jihomoravském kraji.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Ja delal nadivku.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tu polévku mě musíš naučit, recept pls :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    U nás ryba i na Velký pátek.
    Polívka ze zelených věcí. (cibule, kadeřávek, pór a medvědí česnek)
    Losos, červená cibule s řepou a balsamicem, chmel a kadeřávek na přepuštěném másle, pečená cibule.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Velký pátek, tedy přísný půst. Rigatoni z Penny se ukázaly bejt jako úplně super. Omáčka z rajčat, cibule, řapíkatýho celeru, hromady česneku, lesních hub a černých oliv (no fakt! :) slibovala vpravdě babicovský zážitek plný umami.

    A ano, s falešným vegan sýrem a trochou chilli to bylo bezva.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ZUZKAOU: myslela jsem si, ale deje se mi to i v uplne nove postavenym baraku, kam si mama prestehovala akorat kytky a jidelnu…
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ACIDQA: To zní spíš jako nějaká skrytá plíseň
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ACIDQA: ...ja sice jsme alergik, ale na hyacint zrovna ne... co jsem ale cetl, tak vetsinou zminovali vyrazky a tak, ale za nic nerucim! dej si googlovacku! ;o)
    (sorry za offtopic ... kdyztak to pak smazte, chtel jsem jen v dobrem varovat - ne kazdej to o hyacintu vi, a kdyz jsem ho videl vedle jidla, tak jsem se trosku zdesil... :O)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    FERRYH: alergen i pro lidi???
    Ja uz asi tri roky resim, ze vzdycky, kdyz sedim u nasich v kuchyni, tak se mi spusti ryma jako prase a ucpe nos. A jak odjedu, tak to zase prejde! Nikdy jsem na nic alergii nemela, ale z tyhle situace zacinam bejt uz uplne paranoidne vypsychovana! A moje mama ma v kuchyni FURT naky hyacintovy instalace… hmm
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Ano. Zahradní hyacinty nekonzumujeme a jsme, momentálně, zvířatprostá domácnost. Děkuji za, poněkud, zbytečné varování. :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KOCHANSKA_CH: to je kvet hyacintu? sakris... vis ze je jedovaty a take alergen jak svina? (mimochodem, pro lidi je to jen mirne jedovate - ovsem pry pro kocky az smrtelne ... bacha na to doma!)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    My papeženci řeckého typu dnes půst nemáme, tak je třeba zpracovat mladou kachničku, která v chladničce už hanebně dlouho čekala na svou příležitost. Tak rozporcovat na čtvrtky, osolit a okmínovat a šup s ní do remosky.

    Já ani žena nepijeme víno, ale o to častěji ho k různým příležitostem dostáváme. Což je super, protože člověk má vždy surovinu na vaření :D Tak dneska čerstvý krouhaný červený zelí dušený na dobrým francouzským víně spolu s kouskem skořice a půlhvězdičkou badyánu. Po každým odpaření tekutiny jsem víno znovu a znovu doléval, takže výsledná chuť je docela silná. V závěru jsem celek jen mírně dosladil, a bylo.

    Karlovarský knedlík z Tesca je „poctivý karlovarský“ zachráněný před zkázou ve fochu se slevama za kulantní cenu 19 Kč :D

    (a nebojte, nebylo to suchý, po vyfocení jsem si to štědře prolil výpekem)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam