• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ACID: Ty jo, to se až stydím, ale do zbytku celerovýho salátu ke krůtí sekané jsem přidala rajče a salátovou okurku. V rybárně jsem si nechala naplnit misku jejich vyborných marinovaných krevet.
    Základ salátu je v páře vařenej celer, růžová cibule, kyselý okurky a domácí majonéza.
    ACID
    ACID --- ---
    KOCHANSKA_CH: rozepiš se o tom salátu prosím
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DOCKINEZ: jojo, dvojí obalení je nutnost
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BRUKEV: Jak jen to říct... v rámci výzkumu jsem jeden pár obalil dvakrát a druhý pouze jednou. Ten dopadl o dost hůř :/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: sejra je v pohode, porad ho tam mas vic, nez strouhanky😉
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DOCKINEZ: Asi je dnes Pátek nezdarů. :-) Ale nebudu přivolávat neplechy, jdu cedit vývar z uzených žeber a práce s horkými věcmi vyžaduje nasazení.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Každej den není posvícení, takže dnes polovyteklý obalovaný sýr. Tatarka se taky nepovedla, protože jsem použil lidlovskou majolku Kania. Ta byla dřív fajn, ale teď se nějak zkazila a sice nic moc nechutná, ale zato i nevábně páchne. A i v tý tatarce to bylo znát. Zvláštní, asi výrobce používá jinej a smradlavější řepkovej olej.

    No ale aspoň brambory maštěné máslem byly fajn a pivo bylo studený :)

    Tak krásný pátek a báječný víkend, přátelé!

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční rybí oběd. Krevetový salát a halibut s chřestem a nepodařenou věcí. Potřebuju napravující filtr na fotky zdrclé holandské omáčky. :-)

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BRUKEV: Já mám s vejcem taky rád, ale nerad promíchaný vejce a rajčata a tu narůžovělou vyblitou barvu. Takže volím středomořskou variantu šakšuka, kde jsou vajca nerozbitý :)

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: hezky to mas. Ale s vajcem to mam radeji. Kdyz se to neodflakne, zadne eklheudky tam nejsou.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Rychlá focaccia z remosky. Jak nejsem fanda rozmarýnu, tak na tomhle jídle mi chutná. Jen příště celek posypu před pečením ještě hrubozrnnou solí.

    Už se těším, jak si ji dám k snídani.

    FINSON
    FINSON --- ---
    KOCHANSKA_CH: Díky! Příležitostně to vyzkouším :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FINSON: Zbyla mi miska mačkaného hrášku, tak jsem ho mixla s vejci, udělá to pěknou barvu. Můžeš zalít trochu mraženého horkou vodou, až povolí, tak vejce, tyčák, sůl, vytunit lze trochou smetany.
    FINSON
    FINSON --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jak na tu hráškovou omeletu, prosím? 💚
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    DOCKINEZ: Tahle verze vypadá rozhodně lákavěji :). Hezky barevné:).
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    A ve čtvrtek opět bez flákoty. Hrášková omeleta s hrabětickým chřestem a fetou.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DOCKINEZ: Hezký lečo máš.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Bylo třeba sdělat senzační německý kabanos, tak jsem se po včerejší slepici na paprice s těstovinama rozhodl dnešní oběd odlehčit a udělat lečo s bramborama. Na českou narůžovělou klasiku s hrudkovatým vejcem jsem ale neměl vůbec chuť, tak jsem se hleděl aspoň trochu přiblížit tomu, co pod tímto názvem našinec dostane v Maďarsku nebo na Slovensku, tj. bez vajca.

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NOFNAK: jo, celkem jednoduché, 2-3 větší cibule, 1-2 balení hlívy, pepř, sladká paprika, kmín, sůl.
    Cibule na kostičky osmahnout+posolit trošku, pustí šťávu, hlíva na kostičky, osmahnout, zalít trochou vodou a podusit
    My máme ten multifunkční hrnec, tak to tam na 15 minut dám podusit. Nakonec lehce zapráším moukou, aby se to zahustilo nebo taky ne. Jo a obvykle tam přidám ještě ke konci červenou papriku na kostičky, aby v tom byla zelenina, ale teď jsem na ní zapomněla. Často tam píšou rajský protlak, ale mně to tam nechutná, tak nedávám.
    Není zač :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    Guláš z krku

    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    GRANTORINO: Mohl bych poprosit o recept?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam