DOCKINEZ: musis volit 'min' kvalitni syr - s mensim procentem tuku. cim min tuku, tim gumovejsi sejra, co na tebe nebude moct tak epesene vyejakulovat jako na tom odkazu cos hazel. pak zalezi jestli smazis na panvi nebo fritaku. obecne vypadaj daleko vic profi sejry z fritaku, protoze tam se zachovava to, ze se sou vetsinou s nizkym obsahem tuku (ruzny eidamy, nebo i 'syry na smazeni' jako procesovany vyrobek s ruznejma stabilizatorama), 2x obalovany, podmrazeny a hazej se do velky lazne nazhavenyho oleje/sadla. coz ma za nasledek rychlejsi zhneduti obalu a tim padem se 'ceka' jen na to az je roztecenej sejra.
pokud delas na panvi doma, lepsi je prejit na do takovyho toho vyssiho nerez rendliku. tam muzes prepustenyho masla/sadla nalejt vetsi vrstvu, ktera zaroven po vhozeni sejru pomalejs vychladne a smazi po obou stranach.
podle tech obrazku tipuju kombo, ze mas moc tucnej syr, takze rychlejs tece a je malo rozpalenej tuk/je ho malo a vhozeni ho ochladi a sejra je na hadry driv nez ti zezlatne strouhanka. dalsi chyba je, ze je strouhanka imho moc najemno. pri obalovani se nalejepujou velmi maly castice na to vajicko a prosakne je to a pri smazeni ten exces tekutiny zabranuje v rychlejsim hnednuti. rekl bych, ze tohle je domaci strouhanka, kterou si udelal, ale bohuzel jak se v dnesni dobe stava, jak je ten chleba ruznej plnej mixem tech predeslejch tvrdejch chlebu nebo je tam nakej ultra rasove bilej toustovej, tak ta strouhanka, kdyz ji delate doma (jako ja v praci), tak je z ni vzdycky hroznej kokain. taky bych si tipnul, ze kdyz koupis panko strouhanku a das ji par blitzu robotem, tak budes mit tak akorat strouhanku a i kdyz pouzijes syr co pouzivas, tak usmazis lip vypadici sejr nez na tom taliri z tatarkou.
vim ze tohle bude znit hrozne kacirsky, ale ja v praci 'rucne' obaluju spousta veci, abysme usetrili na produktech. kdyz padne los na me, tak ja na vsechno obalovani pouzivam mix strouhanky a drcenejch ovesnejch vlocek. tim se dosahne lepsi krupavosti a barvy spolecne s pouzitim domaci strouhanky ala kokajn.
pokud budes smazit na sadle/prepustenym masle, mel by bejt sejr tmavsi nez pri pouziti oleje. spoustakrat se stane ze, ten sejra je smazenej v minifritacich a ty sou plny tmavyho prepalenyho oleje a to na 'zezlatoveni' krusty 'pouzitym olejem' ve fritaku hraje taky nemalou roli. smazak mas peknej, klidne bych pozrel!