• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Obíračka z uzených žeber, čočka se zeleninou.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vinnou klobásu jsem jednou na Vánoce spolustolovníku předložila a vůbec se nesetkala s nadšením, tak není zařazena do jídeláku. :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DEMENCE: na půl hodiny?
    dávám tak na 10 min na 180-190 stupňů a je výborná, s krustou

    jinak není od věci ji třeba i před pečení namočit na 10-15 min v hořčici s olejem a směsí koření (třeba fajítas)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ADALIM: kysané ,-)
    WERKA
    WERKA --- ---
    BRUKEV: My jí děláme pečenou v troubě s bramborem a k tomu domácí sterilovanou červenou řepu. Na Vánoce ji taky nejíme.
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    ILLUZE: Prosim to zeli kysané nebo cerstve?
    FAITH
    FAITH --- ---
    LYNCH: A o nic si neprisiel. Mala som ju asi 2x v zivote. Za mna je to nevyrazne. Ked klobaska, tak madarskeho typu :)

    A za mna uplne dokonale jedlo s kyslou kapustou (kysanym zelim) je koložvárska kapusta.
    KURE
    KURE --- ---
    BRUKEV: kotleta bez kosti?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KURE: a co taková smažená vepřová pečeně? :D
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: ale houbeles. Smazenej řízek jsou oba. :) I když ten obalovanej se pravděpodobně fritoval :D
    Ale když slyším pečený tak mě to evokuje troubu.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: takze na listku smazenej, ale je pecenej. ale vypada jak smazenej, teda dle vizualu normalne. Jinak vlastne nevypada jak smazenej, protoze ten je prirodni a je fritovanej. Ale jen vzhledem, protoze je pecenej.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Řízek v trojobalu může bejt i pečenej v troubě, o to by nebylo.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: jo, mas pravdu. Nikdy bych nerekl, ze se vdolky frituji, ale jako asi to tak je.

    Takze smazenej rizek neni v trojobalu, ale prirodni? :-) to musis byt v hospode docela zmatenej :D
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: Já jo. :)
    Proto jsem se ptal. U nás se tomu smažení s velkou vrstvou oleje říká fritovani. Někdy.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    tak mi právě doslo ze jsem vinnou klobásu vlastně nikdy neměl haha
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: uplne kdekoli u reznika.

    BRUKEV: my jsme ji doma nikdy nejedli na Vanoce, mama ji dela behem roku jak to vyjde, s bramborema speantem prave. Top uplne.
    Ta grilovana verze mi prijde hodne na styl bavorske klobasky v bagete, takovy jidlo z nemecka z vanocnich trhu vibe :-) Klidne horcice a zeli do ty bagetky. To bude dobrý, zkusim to v lete. Velka hitparada je, ze se proste prodava cela, takze si ji muzes koupit metr a ten celej namotas na gril a pak krajis u stolu kdo jak chce.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BRUKEV: tahle kombinace by jí slušela, dej si bagetu a uděláš z toho francouzský jídlo. Jenže kvalitní řezníci ji dělávají většinou v zimě kolem vánoc, přes rok nevím, kde se kupuje.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Smazena, nesmazena, v tomhle zmrzlem pocasi bych si ji dal okamzite. A to ji pres svatky u nas vubec nejime a nemam k tomu vztah.
    Mozna bych si to dokazal predstavit na glilu s chlebem a zeleninou, to se da jist?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RUTHLESS: V Brandýse strkají to trojobalu i karbanátky!
    Z dobrého jídla udělají trojitý bypass!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: jako je to pomerne obykle... Treba kdyz je nekde v hospode na polednim menicku, tak je vlastne vzdycky smazena. Totalni bizar za me... To musi byt hyperzlucnikovy zachvat (orpoti tomu jsou vypecky dietni a vepro-knedlo uplne lehoucky jidlo)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam