• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    DOCKINEZ: kdyz se ji brambory na loupacku, tak se ta slupka pak dava pryc?
    Ja jsem strasnej dobytek, zeru to s tou slupkou. :))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: až pojedu okolo, se kouknu :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: nám jeden rok omrzly vyrašené brambory v květnu a prostě rostly dál ze země další listy a ty, co byly nad zemí, opadaly. Jen je to trochu opozdilo. Mateřské hlízy jsou v pohodě, ty jsou v zemi.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAIAFOX: Vraňany hlásily "pomrzlo".
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: To ráda čtu. Ty katastrofický zprávy byly.. hodně katastrofický.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DOCKINEZ: tyvle s tebou bych si dokázal představit žít😂
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: neboj, na polích v širém okolí jsou zasazené brambory, ty ranné pod plachtama.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    DOCKINEZ: No jestli nějaký budou... letos čekám jen import :/. Ale taky patří mezi moje nej jarňoletní jídla :).
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Do sítě pátečních ryb vítězně doplaval krásně lososově vybarvený losos kisuč. Do beluga čočky s kurkumou a zeleninou jsem se odvážila zkusmo nasekat v soli naloženej citron z domácí úrody a je to teda pecka. Veltlín z Vrbice to už jen pěkně doplnil.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ILLUZE: Já předevčírem nakládal červený (bylo na rozdíl od bílýho zrovna v akci).
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DOCKINEZ: Jako nech toho, tady to je nakažlivé ,-) Dneska koupeno troje zelí.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Pan Vietnamec měl včera ke koupi nový brambory, tak jsem je zkusmo nabral. Mno, někdejším babiččiným domácím nesahají ani po kotníky (mají vůbec brambory kotníky?), ale s dobrým máslem jako příloha k páteční smažený tresce a domácí tatarce plně vyhověly.

    Ale víte, na co se těším úplně nejvíc? Až půjdou koupit echt raný český brambory s takovou tou šlupičkou tenkou jako hedvábný papír, já je uvařím a zbaštím na loupačku s dobrým máslem a šlehaným tvarohem s pažitkou a zapíjet to budu dokonale vychlazeným kefírem nebo podmáslím. Kurnik, až se mi z pomyšlení na tu dobrotu udělalo slabo v kolenou!

    Hezký páteční odpoledne všem a prima víkend :)

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOCHANSKA_CH: dík :)
    KAIAFOX: fakt? A já bych zrovna řekla, že tabulkove by to mohlo být ok. Nebo myslíš jako odhadovat množství? Já už jsem líná vyplňovat i tabulky, takže se asi spokojím s pocitem, že je to dobrý, je tam hodně zelený a cítím se potom dobře :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    DOCKINEZ: doporučuju moje nejoblíbenější jídlo z remosky zapečený brambory s brokolicí a sýrem. Na to je remoska úplně luxusní. Recept se snadno vygooglí "zapečený v remosce" on by dokonce z nějaký tý kuchařky přímo od Remosky z krabice.
    A potom kuřecí stehna, dietně čisté osolené v Remosce, případně s mrkví a česnekem. Absolutní top!
    Taky se v tom skvěle dělá ryba, kousek másla nahoru, lehounce osolit a jedem. I muž uznal, že je to nejlepší varianta, co jedl.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    GRANTORINO: Tohle mě baví na jídle od turecký části rodiny - od každýho trochu, různé chutě, jen házet to do tabulek je peklo :D.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GRANTORINO: A už to i hezky vypadá. :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Mne celkem baví koncept salátů a variace na poke bowl, tak jsem se rozhodla to doma vyzkoušet, dnešní oběd.
    První pokus, udělala jsem domácí hummus ochucený wasabi křenem, krůtí maso s pórkem, nakládaná řepa, cizrna, čínský zelí, salát, okurka.
    Rybu nemám, ale zkusím příště, losos už je s košíkem na cestě...

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DOCKINEZ: aha, no tak jak zkusim prihodit par jalapenos do my kvaseny rajcatovy stavy, jestli je to jako trochu zjemni. dik
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DEVIL: Zklamu tě, jsou to úplně obyčejný nakládaný La Costeña. Bratr mi tuhle dal praktickou tříkilovku, tak to průběžně likviduju.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DOCKINEZ: ty jalapenos u zeli maj kvasenou 'barvu'. kvasis je v laku? me chutnaj takovy ty 'pickled' jalapenos, protoze nepalej tolik jak cerstvy, ale myslel sem si, zkusit je zkvasit jen tak. ponizi kvaseni tu palivost, nebo je to vicemene stejny?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam