• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    GALE
    GALE --- ---
    DOCKINEZ: Z osazenstva naší domacnosti jim lečoidní jídla jen já.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    FAITH: mě taky ze syrové bolí žaludek a je mi těžko i po červené řepě v moučníku. Tam to ale zřejmě bude použitím větší řepy s příliš zemitou chutí, jak tady někdo psal (ne že bych z ní zkoušela péct moučník já, ale svého času ho často dělala švagrová a mně po něm bylo vždycky hrozně těžko)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: a že mi to jídlo jako první představila tchyně... :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Že jo. Si to nemůžu zapamatovat, tak říkám lečo s vajcem vcelku.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: tak to je proste takovy leco no :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOCKINEZ: můj důvod je, že je to hrozný slovo :D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Šakšuka aneb ultimátní snídaně. Jíme to zhruba 3× do týdne, v letním období s přísunem čerstvý zeleniny ze zahrady i častěji. Máš tam všechno, je hotová za 20 minut i s krájením, chutná skvěle, zasytí tě na celý dopoledne a celkově je to prostě kvintesence dobra.

    I Babica by ji miloval! Protože tohle středomořský lečo jde senzačně upravovat přesně v duchu klasikova hesla „a když nemáte X, tak tam dáte Y!“

    Nemáš nať koriandru? S hladkolistou petrželí nebo chrástem řapíkatýho celeru to bude taky dobrý. A nebo tam vrzni čerstvou saturejku jako já na fotce. A to ani nebudu zmiňovat, kolikrát jsem si navrch nasypal čerstvý kopr :)

    Sere tě římskej kmín? Tak ho tam nedávej, easy.

    Nežereš maso? Tak to mám pro tebe skvělou zprávu, čistě zeleninová šakšuka je taky fajn; dokonce i vegan varianta bez vajec se dá jíst.

    Takže jaká je tvoje výmluva zejtra neposnídat šakšuku, hm? :)

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Baba ganoush :)
    Baba Ganoush | KITCHENETTE
    https://kitchenette.cz/clanek/baba-ganoush

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Psalo se tu o červené řepě, že? ,-)
    Tak dnes oběd v práci.

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: *sléz maurský
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    A modrý čaj s datlema

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Včerejší oběd na zahradě pro 8 osob jsem navařila, každý si mohl nandat, co chce :) čočkový dal, tahdik pečená rýže, mleté hovězí maso s cibulkou, kuskus se zeleninou, červená řepa, řecký salát, quiona červená s červeným pestem, pečený česnek,

    FAITH
    FAITH --- ---
    FERRYH: Mna zo surovej boli zaludok, tak zacni opatrne s testovanim. Varenu/pecenu/nakladanu mozem uplne v pohode.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FERRYH: P.S.
    Mně to extra jiné nepřijde, prostě mám ráda červenou řepu v témeř jakékoli podobě.
    Ale troufnu si tedy říct, že pomazánka mi mnohem více chutná na celozrnném pečivu než klasickém bílém (to mi přijde najednou vodnatá), ideálně s nějakými výhonky a plátkem avokáda apod., případně s roastbeefem.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FERRYH: Tak navíc top je polévka z červené řepy, ideálně právě polský recept ,-)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    FERRYH: Tu pecenou musis vyzkouset sam, ta syrova se odvazuju rict, ze ti chutnat bude. Pomazanky z varene taky, i ten borsc s repou jiste ano ;)
    ACKO
    ACKO --- ---
    APRILMOUSE: taky dávám brynzu a namíchám nakrájenou jarní cibulku, nebo dělám variantu s česnekem
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    FERRYH: je to jako jist uplne jinou zeleninu :D
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Cervena repa... ja jsem si az ted uvedomil, ze jsem nikdy nezkousel jinou nez tu ve sklenicich, nakladanou a z obchodu :O)) bud ty kulicky (polska varinata?) nebo kosticky. Oboji sladko-kysle a dost mi chutna... hlavne ty polske male kulicky repy! mnamka!
    Myslite, ze kdyz mi chutna tahle varianta, tak mi bude chutnat i takove specialitky jako salaty a pomazanky z pecene cervene repy apod.? je to hodne jine?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ACIDQA: proto tam přidávám jeste slany syr. Ted treba bryndzu, trosku to tu sladkost srazi :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam