• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    LENIEUX
    LENIEUX --- ---
    Sobotní chleb ☺️

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Celej talíř nevím, ale dva velký steaky z tuňáka byly do 400,-. Mám v rybárně věrností slevu 20%.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    tyjo! mnamka... mas spocitane nakolik takovej talir s tak velkym flakem tunaka prijde?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba aj s bordelem na prostírání.
    Tuňák, horká rajčata opečená s plátky česneku, chřest, brambora a tatarka. Ve skle veltlín.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Páteček. Snídaně.

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zkusmo chleba z remosky. Zakrojím až ráno, tak uvidíme, jak se povedl.

ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    I snidani jsem udelala.

ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Nedele uprostred tydne.

Zdrave pro me, prase ostatnim.

VELCORO
    VELCORO --- ---
    Kdyz je rec o reznikovi, tak jsem tam vcera nakoupil jak ta ruska v Obcanskym prukazu. Vcera gulas, dneska ptactvo a zitra rolada.

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Včera měl řezník krásný vepřový játra, tak jsem kilenko vzal a vyrobil s omáčkou a hranolkama.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Napadlo mě, že zkusím aj lečo vrazit do crockpotu. Tak jsem ho ráno založila a šla si po svým.
    S opečenou šunkou a vajcem.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERRUNA: Jsme rádi, že se dílo podařilo! :-)
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Já jen hlásím menší otáčky ;) děkuji všem za rady!

JAJITA
    JAJITA --- ---
    DEVIL: Děkuji za hraběcí rady :-/
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    JAJITA: kvasaky delas tak, ze je jenom vyvalis ve 2% soli na jejich celkovou vahu? normalne se delaj tak, ze je zalejes 2% solnou vodou (muzes prevarit a zchladit a az pak zamichat sul, coz delam jen v pripade ze davam maso na uzeni do laku). redkvicky, kebludny jsou vynikajici, celer bulva je zajimava, cely zelny listy, do kterejch se da umotat maso...
    me dokvasuje salsa - puleny rajcata, cesnek, bazalka, jalapeno bez jader a stredu, bobkovej list, a par kouli bilyho pepre. pozejtri to jdu sklidit!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DEVIL: Dělám pickles jen s 2 % soli, s roztokem jsem ještě nedělala.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    JAJITA: ja kvasim vsechnu zeleninu 2% solnym roztokem. davam 'pickling salt' bez ruznejch prusatu a anticaking agentu, ktery muzou negativne ovlivnit laktokvaseni. muzes pouzit sea/pickling/himalayan/celtic sul
    KAREN
    KAREN --- ---
    ZUZKAOU: A zdaleka nejlepší je počkat, až ty ředkvičky vyženou do semene .))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERRUNA: může být ten nový výkonnější
    GALE
    GALE --- ---
    BERRUNA: Zkus ty menší otáčky a při sražení dát druhé vejce. Pak ji mám vždycky ok.
    Jinak mám taky kovový Braun a pohoda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam