• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ILLUZE: Vanicka ma 250g? (Tady to maji Polaci v kilovy pixle.)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Taky jsem se bála, ale kupodivu to vyšlo.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    POHODAVOLE: No projela jsem si recepty a pak ho udělala od oka .-)

    Vymažeš (velmi jemně) skleněný pekáček a předehřeješ troubu na 180 stupňů.
    Pak smícháš v pekáčku:
    1 plnotučný tvaroh ve vaničce (použila jsem Madetu)
    3 odměrky vanilkového proteinu
    1 vejce
    1/3 kávové lžičky pečícího prášku
    1 lžíci čekankového sirupu
    Ovoce podle chuti.

    Pečeš 20 min, při podávání jsem dala 1 lžičku kysané smetany.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Taky jsem zkoušela, ale vždy se mi jaksi propadl, tak se prosím poděl. :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ILLUZE: jak se to pls dělá? Na sladký nejsem, ale tvaroh zní dost dobře. Díky 😀
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Aaa, nefotitelný, ale taaak dobrý!!! :)
    Pečený tvaroh s jahodami, borůvkami a malinami, s proteinem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    AXTHEB: budu muset dohledat, už jsem na něj zapomněla ,-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    V pondělí jsem udělal hrubou chybu na poli výživy a sežral ve spěchu k obědu kebab. Sice byl hnusnej jako obvykle, potud se žádný překvapení nekonalo, ale zato mi přivodil několikadenní úporný bolení pajšlu. A když má člověk tyhle trable, tak se hodí změnit jídelníček, odpustit si chilli apod.

    Tak jsem uvařil krůtí stehno se zeleninou a houbama. A abych měl aspoň nějakou radost z jídla, posypal jsem si to nasekaným libečkem.

    Vypadá to jako bezdomovecký eintopf, ale chutná to trochu jako bramboračka, byť majoránku jsem nedával žádnou.

    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ILLUZE: Originál Borner V krouhač, jako býval v devadesátkách v teleshopoingu, by nevyhovoval? Já ho mám rád,
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Pro jistotu vkládám dotaz i sem [ILLUZE @ Domácnost, aneb jak si zpříjemnit druhou šichtu] , kdybyste prosím měl někdo tip.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MUTHA: Chmel to není, ten mám a jím výhonky. Dokonce jsem je viděla na Rohlíku
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    dost bylo šparglu :)

    Cheesecakové mističky ke svátku matek
    Výpečky nebo brabce, já nikdy nevím, který je který. A stejně to dělám z plecka.
    A tatarák, maso nezkažené varem.

    MUTHA
    MUTHA --- ---
    JANOCKA: to bude mozna chmel? lehce pichlava popinavka, mlady vyhonky jsou jedly
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    mlady vyhonky invazni kridlatky japonske se daji taky jist. jen bacha na odkrojky, ty zakoreni i kdyz maji 0,5cm
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    JANOCKA: Vzrostlé to vypadá, takhle, máma to má na zahradě taky.

    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    MAR_TINA: Kdyz vyroste, tak je to takova velka, lehce pichlava plazivka? Zrovna letos jsem premyslela, co nam roky roste na chate na plote a na jare to vypada jak asparagus.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: osazují další a další pole, jak ta první už vydělávají, ale zase stárnou.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: Aha, ok. Kdysi jsem sledovala jednu farmu, kde pěstovali chřest a vždycky psali "jdeme sázet", tak jsem nabyla dojmu, že ve velkém se to jede jako ředkvičky :D.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: dělá. Ta pole se zakládají roky před první komerční sklizní a roky se sklízejí. Já vždycky, jak jedu kolem, koukám, jestli už nechávají dorůst, abych věděla, kdy ji nechat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam