• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Další z rychlých a zdravých - teplý salát s marinovaným tofu, cizrnou a Balkánským sýrem.

    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KOCHANSKA_CH: zajímavé s tou čekankou, nevěděla jsem, dík. Takže čekankový sirup je OK jen do studených věci...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KAIAFOX: no to s tím asi nesouvisí :D. Ale hele to je jedno. Pro mne je dělání řízků taky celkem sváteční věc. Jinak většinu svého života děti jedí těstoviny s pestem, rýži s tuňákem a musli s mlíkem, ale je to jejich oblíbený, tak ok :) to sem taky dávám jen to, co občas si jako dám záležet.
    Já k těm čtyřem dětem chodím na prezenční studium na vysoký, takže taky každej den fakt nemají musaku :))
    Knedlíky taky dělám svátečně jednou za půl roku a sama je skoro nejím.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KAIAFOX: přesněěě
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAIAFOX: Jsou dny, kdy se mi jídlo za pět minut hodí, když lítám mezi třema dětma a treninkama. Někdy to prostě nevyjde, abych si tu chystala tříchodový menu. Já si v kuchyni dokážu poradit s kdečím, i kvasovej chleba si peču, zpracovávám sezónní výpěstky ze zahrady, ale někdy to není v my moci (objednaná na čas, ale přesto čekám dýl, než můžu, letím na trénink, po kterým hned letím do školky, pak uvařit pro sebe a malýho, a s nima pak do školy pro třetího.. klasický klacky v kýblu).
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    GRANTORINO: Ok, no, hele.. mám to prostě jinak :D. Já zas nejím řízky a knedlíky...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KAIAFOX: no pomazánka ze sardinek je klasika. Do zeleninový polívky taky moc nechápu. Bílkoviny asi jo, ale tak to radši zeleninovou polívku bez sardinek a potom kus lososa nebo burger z krůtího, prostě bych radši pak zvlášť. Neumím si moc představit, že by to mohlo být chuťově dobrý ta kombinace v polívce...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    FERRYH: Však ty v Oliveira jsou pěkně mastný:D.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    VSICHNIMAME: Já jim sardinky tak 2-3x týdně, i ve formě pomazánky s tvarohem, nebo si je dám na rýži/těstoviny. Dost často střídám s treskou/štikou z mrazáku, občas tuňákem/lososem (a nejradši pstruhem od táty). Ryby můžu jíst denně (střídám to s hovězím a krůtou). Chápu, že to je trochu Babica, ale je to fakt dobrý a zároveň si nemůžu dovolit jíst jídlo bez pořádný porce bílkovin, tak to rvu, kde se dá :).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Říkal někdo polívku? Neznámá zelenin9vá ze zásob v mrazáku. A rizoto.

    FERRYH
    FERRYH --- ---
    VSICHNIMAME: konzervy sardinek jsou ted uz nejakej rok svetovym kulinarskymn hitem!... zacalo to nekdy za Covidu a sardinky(konzervy) maji obrovskou renezanci! :O)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Nedávám protein, zkusím. A místo čekanky sladím erithrytolem, bo zlí jazykové tvrdí, že čekanka se tepelnou úpravou naštípe na fruktózu, které se diabetici, byť v remisi, vyhýbají. :-)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    KAIAFOX: jako upřímně po přečtení přidání té konzervy sardinek jsem se musela podívat do záhlaví, jestli nejsem ve vedlejším auditku u Mistra Babicy. Ale jestli ti to chutná, tak dobře pro tebe.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Moje dnešní pětiminutová polévka. Zbytek dušené zeleniny, zalitý vroucí vodou, pohankové soba nudle, nakonec piksla sardinek v rajčatové omáčce a čerstvý baby špenát :).
    Tyhle rychlý polévky miluju a dělám si je často jako dobrý způsob zdělání zbytků (..masa, těstovin, opečeného tofu, načatý cizrny apod.).
    Určitě se to dá vylepšit ještě semínkama a něčím zeleným navrch :).

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ILLUZE: Vanicka ma 250g? (Tady to maji Polaci v kilovy pixle.)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Taky jsem se bála, ale kupodivu to vyšlo.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    POHODAVOLE: No projela jsem si recepty a pak ho udělala od oka .-)

    Vymažeš (velmi jemně) skleněný pekáček a předehřeješ troubu na 180 stupňů.
    Pak smícháš v pekáčku:
    1 plnotučný tvaroh ve vaničce (použila jsem Madetu)
    3 odměrky vanilkového proteinu
    1 vejce
    1/3 kávové lžičky pečícího prášku
    1 lžíci čekankového sirupu
    Ovoce podle chuti.

    Pečeš 20 min, při podávání jsem dala 1 lžičku kysané smetany.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Taky jsem zkoušela, ale vždy se mi jaksi propadl, tak se prosím poděl. :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ILLUZE: jak se to pls dělá? Na sladký nejsem, ale tvaroh zní dost dobře. Díky 😀
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Aaa, nefotitelný, ale taaak dobrý!!! :)
    Pečený tvaroh s jahodami, borůvkami a malinami, s proteinem.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam