• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Moje dnešní pětiminutová polévka. Zbytek dušené zeleniny, zalitý vroucí vodou, pohankové soba nudle, nakonec piksla sardinek v rajčatové omáčce a čerstvý baby špenát :).
    Tyhle rychlý polévky miluju a dělám si je často jako dobrý způsob zdělání zbytků (..masa, těstovin, opečeného tofu, načatý cizrny apod.).
    Určitě se to dá vylepšit ještě semínkama a něčím zeleným navrch :).

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ILLUZE: Vanicka ma 250g? (Tady to maji Polaci v kilovy pixle.)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Taky jsem se bála, ale kupodivu to vyšlo.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    POHODAVOLE: No projela jsem si recepty a pak ho udělala od oka .-)

    Vymažeš (velmi jemně) skleněný pekáček a předehřeješ troubu na 180 stupňů.
    Pak smícháš v pekáčku:
    1 plnotučný tvaroh ve vaničce (použila jsem Madetu)
    3 odměrky vanilkového proteinu
    1 vejce
    1/3 kávové lžičky pečícího prášku
    1 lžíci čekankového sirupu
    Ovoce podle chuti.

    Pečeš 20 min, při podávání jsem dala 1 lžičku kysané smetany.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Taky jsem zkoušela, ale vždy se mi jaksi propadl, tak se prosím poděl. :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ILLUZE: jak se to pls dělá? Na sladký nejsem, ale tvaroh zní dost dobře. Díky 😀
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Aaa, nefotitelný, ale taaak dobrý!!! :)
    Pečený tvaroh s jahodami, borůvkami a malinami, s proteinem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    AXTHEB: budu muset dohledat, už jsem na něj zapomněla ,-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    V pondělí jsem udělal hrubou chybu na poli výživy a sežral ve spěchu k obědu kebab. Sice byl hnusnej jako obvykle, potud se žádný překvapení nekonalo, ale zato mi přivodil několikadenní úporný bolení pajšlu. A když má člověk tyhle trable, tak se hodí změnit jídelníček, odpustit si chilli apod.

    Tak jsem uvařil krůtí stehno se zeleninou a houbama. A abych měl aspoň nějakou radost z jídla, posypal jsem si to nasekaným libečkem.

    Vypadá to jako bezdomovecký eintopf, ale chutná to trochu jako bramboračka, byť majoránku jsem nedával žádnou.

    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ILLUZE: Originál Borner V krouhač, jako býval v devadesátkách v teleshopoingu, by nevyhovoval? Já ho mám rád,
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Pro jistotu vkládám dotaz i sem [ILLUZE @ Domácnost, aneb jak si zpříjemnit druhou šichtu] , kdybyste prosím měl někdo tip.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MUTHA: Chmel to není, ten mám a jím výhonky. Dokonce jsem je viděla na Rohlíku
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    dost bylo šparglu :)

    Cheesecakové mističky ke svátku matek
    Výpečky nebo brabce, já nikdy nevím, který je který. A stejně to dělám z plecka.
    A tatarák, maso nezkažené varem.

    MUTHA
    MUTHA --- ---
    JANOCKA: to bude mozna chmel? lehce pichlava popinavka, mlady vyhonky jsou jedly
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    mlady vyhonky invazni kridlatky japonske se daji taky jist. jen bacha na odkrojky, ty zakoreni i kdyz maji 0,5cm
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    JANOCKA: Vzrostlé to vypadá, takhle, máma to má na zahradě taky.

    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    MAR_TINA: Kdyz vyroste, tak je to takova velka, lehce pichlava plazivka? Zrovna letos jsem premyslela, co nam roky roste na chate na plote a na jare to vypada jak asparagus.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: osazují další a další pole, jak ta první už vydělávají, ale zase stárnou.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: Aha, ok. Kdysi jsem sledovala jednu farmu, kde pěstovali chřest a vždycky psali "jdeme sázet", tak jsem nabyla dojmu, že ve velkém se to jede jako ředkvičky :D.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: dělá. Ta pole se zakládají roky před první komerční sklizní a roky se sklízejí. Já vždycky, jak jedu kolem, koukám, jestli už nechávají dorůst, abych věděla, kdy ji nechat.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: Táta ho taky nechával po sezoně takhle vyrůst.. na poli se to ale asi nedělá, ne? To se sází pokaždé nové..
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    co se tady člověk nedozví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FRENNET: ulamuji pazochy, jak rostou. Na konci sezóny (tak za měsíc, jakmile mizí z obchodů) nechám asi 3 na rostlinu vyrůst úplně, aby to listí vyrobilo živiny a poslalo je do kořenů.

    On je to totiž asparagus. Babička ho pěstovala roky na vzhled, až s módou chřestu jsme zjistili, že se to jí

    A děláme jen zelený. Nemusí se přikrývat a pak loupat.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    MAR_TINA: aha, a ty roky ho sklizis a jis. A ty jeho bobule-plody se dají jíst taky?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FRENNET: protože tam bude růst roky a nejde přemístit
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    MAR_TINA: proc "na místo, kam roky nic dát nechceš"?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BRUKEV: koupíš sazenici, zasadíš do hlíny na místo, kam roky nic dát nechceš. Rok dva čekáš, až to bude mít víc výhonků a pak každé jaro sklízíš. Tak deset let.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    BRUKEV: Táta ho pěstoval, když jsme byli malí (před a po revoluci). Měl ho zakrytý velkými terakotovými květináči. Normálně jsme ho do záhonu chodili zalamovat, když měl sotva pár centimetrů... byl jak máslový hrášek. Já ho vlastně znám takhle vyčouhlej až jako dospělá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam