• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Chtěli jsme vyrazit na Špilas na Prima fresh festival, ale valí tu jedna bouřka za druhou a včera jsme jeli dom nočním rozjezdem z bigbítovýho večírku, tak jsem zalezla do kuchyně.
    Z májové brynzy jsem poprvé zkusila vytvořit demikát a i spolustolovník hlásil, že to Slováci dobře vynalezli. S opečenou bramborou, libečkem a čerstvýma škvarkama ze včerejší výroby sádla.
    K restovaným krůtím kouskům je fenyklový gratin s chřestem, šalvějí a parmezánem z HF. Okurkový sálat s koprem, česnekem, a mátou ve vykapaném kefíru. Foceno v bouřce, prakticky potmě.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KOCHANSKA_CH: Vypadá to luxusně, úplně se mi z toho pohledu udělalo slabo v kolenou.

    Díky za inspiraci.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PALEONTOLOG: a nás milujeme s dětma tahdig, takže dva v jednom...
    příloha z perské kuchyně. Tahdig je jednoduchá příprava rýže s křupavou krustou, která se má vytvořit na dně hrnce.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PALEONTOLOG: majonéza, trocha dijonský hořčice, cibulka, kyselá okurka buď na kostičky nebo nastrouhat, naředit lákem z okurek na požadovanou konzistenci, opepřit a fakultativně dosolit.

    Okurky si dělám domácí, takže lák mám vymazlenej ze samých dobrých věcí a vůbec se ho nebojím :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dostala jsem slovenskou májovou brynzu, tak vznikla omáčka k lososu, zelenině a nové bramboře. Miluju jarní vaření.

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GRANTORINO: čtu připečená rejže a vzpomenu si, že se na slovensku peče tarhoňa

    DOCKINEZ: jak děláš tu tatarku? půl majonézy a půl jogurtu?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Po nedávným fiasku s obalovaným sejrem jsem se zařekl, že už se s ním nikdy nebudu rozčilovat a dám přednost alternativě. A alternativa jsou kachny je kromě smaženýho filé a květáku i třeba takovej Hermelín.

    A ten jsem udělal právě dneska. K tomu domácí tatarku s jarní cibulkou a brambory. Uff, nějak se nemůžu hnout.

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Dnešní další plov, myslím, že se povedl ještě víc, ta připečená rýže, to je na tom to nejlepší :)

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Chilli con carne

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Totéž ve dvou verzích ,-)
    Mleté vepřové s passatou a osmahlá zelenina s cizrnou, citrónovým pepřem a drceným česnekem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    POHODAVOLE: Zkus to :)
    Myslím, že dost udělala i ta menší zapékací miska.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ILLUZE: mas to teda o dost hezci. Cekal jsem akorat, ze to bude vic kysely, tak priste muzu pridat ten tvrdy tvaroh a nastrouhat vid? :)

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Bylo nutné udělat nějaké skopové z mrazáku, tak půlnoční uzbecký plov

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    WERKA: ,-)

    WERKA
    WERKA --- ---
    Salát Nicoise

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Taky k veceri krevety… ogrilovany s limetou, petrzelkou, soli a trochu chilli

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já těch mražených krevet načala velký pytel a tak je jím už týden :)
    Japonská nová rýže, zelenina, krevety a arašídová omáčka

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Co s masem z vývaru? Slepice na paprice s mexickým chilli šmrncem.

    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Moc díky!)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DR_NIKITA: Krásná práce!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam