GRANTORINO:
APRILMOUSE: tak tenhle plov je jasnej. Ale protože mě to učili jednou Uzbeci na Silvestra u mě doma, tak je to všechno od oka, jak si to pamatuju.
Osmahneš na oleji skopové na kousky cca půl kila až kilo, dáš tak přibližně čtyři cibule na kostičky, podle množství masa no, cibulí nešetří, mrkev na kostičky, celkem dost třeba kilo. Pak do multifunkčního hrnce, zaliju trochu vodou, ale jen do půlky, když by to moc plavalo, nebude to tak osmahlé to maso, rejži a doprostřed celý česnek s terčem, jen se oloupe ta svrchní slupka, ale nemusí. Hodně opepřit, osolit a dala jsem teda ještě lžíci cesnekovy pasty. No a pak hodinu v tom hrnci, který teda má velkou výhodu, že sice rýže se připeče, ale ne k hrnci, všechno se promísí, nemusíte se to míchat, napůl opeče, podusí a maso je z toho luxusní. Čím mastnější, tím lepší. Ideální jídlo k vodce. Z berana to bude taky ok.