• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    APRILMOUSE: jo takhle, já tam dávám kvalitní ze Sapy basmati obvykle a dám to tam až tak 1vhodinu před koncem a právě neplave ve vodě, ale obalí se tou mastnotu, to s tím promíchám. Ale stačilo by jí samozřejmě i 30 min...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GRANTORINO: no ja mam obavu spis z ty rýže, aby po 4 hodinach nebyla na padrť :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    APRILMOUSE: no já totiž smažím v těch rozbitých nerez papiňácích s indukční dnem, protože je to dost velký a supr to drží teplo :)) takže bych to nějak osmahla a pak dala do toho pomalýho hrnce, ale třeba na 3-4h... Asi jako kachnu. Nicméně já mám ráda, když se to maso rozpadá.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GRANTORINO: no jakoby mam vyber normální hrnec, papiňák a pomaly hrnec. Ještě tu jakoby mam domácí pekárnu a horkovzdusnou fritezu, ale to nebude to pravy 🤭🤭🤭 tak asi spis normalni hrnec
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: jo a ještě jsem tam hodila rozinky, protože nemáme dříšťál. Je to s nima zase zajímavější, ale je to volba.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    APRILMOUSE: hm, já nevím :D s tím papiňákem... Už jsem dva rozbila a několikrát zkusila ještě ten hlinikovej, kde se mi to nějak spálilo. Ať jsem se už na to naštvala a koupila si od Tefalu multifunkční hrnec. A zjistila jsem, že je boží. Ale je dost možný, že i v papiňáku to jde. Akorát ten můj multif.hrnec má takový tefalový povrch, že se to prostě speče, ale nepřipeče k tomu a to si myslím papiňák nemá. Takže ten výsledek je jinej než pouze dušený maso, ale i takový připečení, a mně se to strašně hodí na tenhle typ jídel, sorry za slohovku. https://www.tefal.cz/p/multifunkcni-hrnec-tefal-turbo-cuisine-cy754830/7211004515 je to tohle, jako je i papiňák...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GRANTORINO: vau! To vyzkouším! Multifunkční hrnec by mohl byt jako papinak?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO:
    APRILMOUSE: tak tenhle plov je jasnej. Ale protože mě to učili jednou Uzbeci na Silvestra u mě doma, tak je to všechno od oka, jak si to pamatuju.
    Osmahneš na oleji skopové na kousky cca půl kila až kilo, dáš tak přibližně čtyři cibule na kostičky, podle množství masa no, cibulí nešetří, mrkev na kostičky, celkem dost třeba kilo. Pak do multifunkčního hrnce, zaliju trochu vodou, ale jen do půlky, když by to moc plavalo, nebude to tak osmahlé to maso, rejži a doprostřed celý česnek s terčem, jen se oloupe ta svrchní slupka, ale nemusí. Hodně opepřit, osolit a dala jsem teda ještě lžíci cesnekovy pasty. No a pak hodinu v tom hrnci, který teda má velkou výhodu, že sice rýže se připeče, ale ne k hrnci, všechno se promísí, nemusíte se to míchat, napůl opeče, podusí a maso je z toho luxusní. Čím mastnější, tím lepší. Ideální jídlo k vodce. Z berana to bude taky ok.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    BSB: spis ze je tuzsi, takze mlýnek nebo pomaly hrnec je napomocny.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KURE: zrovna mam zalozeno. Moje osvedcene casovani:
    15 h zalozim rozkvas
    18 - 19 uhnetu testo, nechám kynout v mise
    Cca kolem 23 preskladam, udelam válec, umístím do osatky a odchází na chodbu do chladu na noc
    Rano prenesu do kuchyne, vykydnu na pecpapir a cekam cca necelou hodinku, nez vidim, ze je takove zas funkcni a pak pecu :-)
    BSB
    BSB --- ---
    APRILMOUSE: chutná tříletej beran hodně jinak než jehnečí?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    APRILMOUSE: z obrazku jasně vyplývá, že babičku je neradno rozcilovat :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Lehce morbidní, ale ten beran uz babičku fakt nastval, protoze rozmlatil pul staje jen tak pro zabavu.. Takze ted zas pojedem chvili ve skopovym. Zitra budou karbanátky, udelam taky na zelenine pomalu peceny (byl cca triletej) a klidně se ráda inspiruju nejakym vasim bečícím receptem :-)

KURE
    KURE --- ---
    Hele, když se tu mluví o pečení a chlebu. Mohl byste prosím někdo popsat tu logistiku a načasování ukonů kolem kváskoveho chleba? Nebo odkázat někam kde se to řešilo?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já dneska peču penisy. Přehlídku rozmanitosti bílého heterosexuálního muže.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DEVIL: a na cheesecake plech s vodou pod mřížkou
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    jak rika KAIAFOX: pri peceni v regulerni troube staci rozprasovac. parni trouba je jenom novej 'produkt' co je nyni modni. v realu je to jen dalsi vec co se vysere (a oprava je draha). na to 0.0nic co upecete s parou je to kupovani kravy pro litr mlika. v profi vareni je to jiny, ale na domaci 'smrdlani' si vystacite na peceni peciva se zminenym rozprasovacem za dvacku, nebo v pripade peceni masa pridat panvicku s vodou...
    ACID
    ACID --- ---
    LORAIN: tak například kuře na režim horká pára interval, křupavé, nevysusene
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    LORAIN: Stejně tak máme i vyloženě jen páru bez pečení. Tu jsem se používat naučila, ale zřejmě taky dost omezeně pod její možnosti.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    A jaké jsou výhody parní trouby? Máme ji (zděděnou) a vůbec nevím, jak ji používat :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam