• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Pátek, tak jen salát se základní zálivkou ze svařeného vinného octa, vody, dijonské hořčice, oliváče atd. a navrch jeden kamarád ze Sedlčan, potřený oliváčem, okořeněný v alobalu opečený na pánvi. Jasně, není to jako z grilu, ale v rámci operace „teď jsem vstal od kompu a chci obědvat za 10 minut“ to víc než šlo.

    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    N_I: árijský osvěžující nápoj
    N_I
    N_I --- ---
    po čase tabouleh, kuličky, omáčka z granát jablka a oblíbil jsem si garlic naan z krámku v ulici
    jen nevím proč jsem toho uvařil zase tolik, zítra k tomu hodím asi hermelín a zbytek bude muset sníst hospoda asi

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí kusy pana CrockPota, rajčata na másle s bazalkou, mladý zelí, zlehka restovaný. Pan domácí měl schwabische spätzle.

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Dneska náhodný těstoviny. Kuře, italský bylinky, mlíko a máslo (nebyla smetana), brokolice a parmezán. Překvapivě to bylo fakt hodně dobrý a i batole snědlo celou porci a ještě mi kradl z talíře.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ILLUZE: jj, klíčenku nosím a občas i využiju :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DOCKINEZ: Což mi připomíná - teď jsme tu ve městě měli grill akci a narazili jsme na stánek, který prodával chilli marmelády - fíková a mango = božské!
    A natrefila jsem u nich na tuhle vychytávku )jen už s náplní) https://www.chilimarket.cz/keygoes-chili-mini-titanium/keygoes-mini-diy--klicenka-3-prazdne-naplne/ ,-)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    FINSON: náhodou, já ho jednou dala omylem do bramboracky, a jak byla exotická:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GRANTORINO: U nás se zrovna kojí, takže fenyklovej čaj je v permanenci. A že mi to atraktivně voní, tak jsem tyhle čaje podporující laktaci musel zkusit taky, haha :)

    SPIKE411: Na kimči je fascinující, jak je to takový univerzální dobro, který můžeš vrznout skoro do všeho.

    Přijdeš domů z hor, chceš se najíst a v mražáku je akorát kuřecí vývar? Snadná pomoc! Vývar rozmrazit, přidat kimči a fakultativně nudle a/nebo houby a plnohodnotná polévka je na světě v cuku letu.

    SPIKE411: Moje paní taky není Češka. Mnohdy mě překvapí její řekněme neortodoxní přístup k českým klasikám, kdy se nezdráhá sáhnout po mým Agentovi a udělat si např. rajskou na steroidech :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    SPIKE411: No, říkal jsem si nejdřív taky, že by to mohlo být zajímavé a že to zkusíme... Ale vysypala ho tam fakt dost a nikomu to nechutnalo 😆
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    FINSON: A tak to nemuselo být špatné, taková středovýchodní úprava mletého. :)

    Přítelkyni (neumí moc česky a víc začala vařit až se mnou) se taky nějaká záměna povedla, místo římského dala normální, ale už si ani jeden nepamatujeme, co to bylo (ale myslím, že sníst se to dalo :)).

    A matce před mnoha lety zas naopak římský místo normálního.
    FINSON
    FINSON --- ---
    SPIKE411: Měl jsem to z první ruky, když se u nás tchýně pokusila o sekanou. "Teď kmín..." - "Bacha, tohle je římský kmín!" - "Kmín jako kmín!" a frkla ho tam, než jsem ji stačil chytit za ruku. Sekanou si pak odvezla domů a jedla ji sama 😁
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak vam pekne dekuju.
    Miluju ryzova slane mixy, srbske rizoto jsme jedli ted dva dny a muzu pomalu kompletovat veci na plov.
    Deti me asi nebudou mit rady.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    QUANTI: mam to naprosto identicke - kopr az tak, ze nemuzu sedet v jedne mistnosti kde se vyskytne i jen smrad z kopru... jelikoz bych se asi pozvracel spolustolovnikum do taliru...
    ACID
    ACID --- ---
    Ad koriandr, při prvním setkání s Pho jsem měl pocit, jako kdyby se spletli a nalili mi vodu z nádobí. Teď ho oblibuju, mimochodem velice jsme si ho oblíbili v cočce (případně mix) spolu s mrkví
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GRANTORINO: Já to nechávámm až na strávníkovi, ať si to promíchá na talíři. Jak je to v těch vrstvách, tak se dá pěkně naložit nejprve rýže a na to pak to maso a mrkev.

    Jinak mi mírně připálená rýže nevadí. Ale na to mám kdyžtak smaženou rýži s kimčchi. :)
    Kimchi Fried Rice Recipe
    https://cooking.nytimes.com/recipes/1018097-kimchi-fried-rice
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SPIKE411: no právě :) nepřipaluješ, jenže my máme rádi tu spečenou rýži. ale jak se to promíchá no.. ale uznávám, že to je naše specialita, obecně se to nemá připalovat asi no.. jenže já to dělám schválně. samozřejmě, že ta rýže je hotová za 15 minut...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KID_MCHUTT: no to bohužel moc nepomůže. Plov teda fakt není dietní :D
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    A tak květák se dá taky připálit. :)

    Ale hlavně já teda ten plov nijak nepřipaluju. Vzhledem k tomu, že ta rýže je na mocné vrstvě masa a nakrouhané mrkve, tak si ani nedovedu představit, jak by se mi připálila. :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MAR_TINA: ta nevydrží to "připálení"/karamelizaci, taky mě to napadlo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam