• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    FINSON
    FINSON --- ---
    SPIKE411: No, říkal jsem si nejdřív taky, že by to mohlo být zajímavé a že to zkusíme... Ale vysypala ho tam fakt dost a nikomu to nechutnalo 😆
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    FINSON: A tak to nemuselo být špatné, taková středovýchodní úprava mletého. :)

    Přítelkyni (neumí moc česky a víc začala vařit až se mnou) se taky nějaká záměna povedla, místo římského dala normální, ale už si ani jeden nepamatujeme, co to bylo (ale myslím, že sníst se to dalo :)).

    A matce před mnoha lety zas naopak římský místo normálního.
    FINSON
    FINSON --- ---
    SPIKE411: Měl jsem to z první ruky, když se u nás tchýně pokusila o sekanou. "Teď kmín..." - "Bacha, tohle je římský kmín!" - "Kmín jako kmín!" a frkla ho tam, než jsem ji stačil chytit za ruku. Sekanou si pak odvezla domů a jedla ji sama 😁
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak vam pekne dekuju.
    Miluju ryzova slane mixy, srbske rizoto jsme jedli ted dva dny a muzu pomalu kompletovat veci na plov.
    Deti me asi nebudou mit rady.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    QUANTI: mam to naprosto identicke - kopr az tak, ze nemuzu sedet v jedne mistnosti kde se vyskytne i jen smrad z kopru... jelikoz bych se asi pozvracel spolustolovnikum do taliru...
    ACID
    ACID --- ---
    Ad koriandr, při prvním setkání s Pho jsem měl pocit, jako kdyby se spletli a nalili mi vodu z nádobí. Teď ho oblibuju, mimochodem velice jsme si ho oblíbili v cočce (případně mix) spolu s mrkví
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GRANTORINO: Já to nechávámm až na strávníkovi, ať si to promíchá na talíři. Jak je to v těch vrstvách, tak se dá pěkně naložit nejprve rýže a na to pak to maso a mrkev.

    Jinak mi mírně připálená rýže nevadí. Ale na to mám kdyžtak smaženou rýži s kimčchi. :)
    Kimchi Fried Rice Recipe
    https://cooking.nytimes.com/recipes/1018097-kimchi-fried-rice
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SPIKE411: no právě :) nepřipaluješ, jenže my máme rádi tu spečenou rýži. ale jak se to promíchá no.. ale uznávám, že to je naše specialita, obecně se to nemá připalovat asi no.. jenže já to dělám schválně. samozřejmě, že ta rýže je hotová za 15 minut...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KID_MCHUTT: no to bohužel moc nepomůže. Plov teda fakt není dietní :D
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    A tak květák se dá taky připálit. :)

    Ale hlavně já teda ten plov nijak nepřipaluju. Vzhledem k tomu, že ta rýže je na mocné vrstvě masa a nakrouhané mrkve, tak si ani nedovedu představit, jak by se mi připálila. :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MAR_TINA: ta nevydrží to "připálení"/karamelizaci, taky mě to napadlo
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KID_MCHUTT: hledáš květákovou rýži
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    GRANTORINO: ty taky nemůžu. Sakra, budu muset počkat, až shodím aspoň půlku toho prasete a najedu na víceméně normální jídla... :(
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    DOCKINEZ: dělám si fenyklovej čaj... jo jsem na to ujetá, pije se to při kojení, ale mně to chutná i tak :)) prostě zaliju fenykl horkou vodou... stejně jako anýz v čajové směsi můžu velice
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUANTI: já mám ráda kopr bez koprovky, vlastně se mi navalovalo z toho sladkokyselého bešamelu.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    QUANTI: Těžko říct. Z kopru nebo spíš koprovky se mi trochu navalovalo z dětství (ona za to mohla asi taky trochu tehdejší konzistence), teď vůbec, naopak si dám rád kopr v čemkoli. :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SPIKE411: Hlásím mejdlo, ze začátku se mi z koriandru úplně navalovalo, teď už mi v mírným množství nevadí (tam, kam organicky patří). Zato z kopru je mi šoufl od batolete doteď, jestli to taky není nějaká mutace 😅
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ad koriandr – asi můj úplně nejoblíbenější recept vůbec… (a navíc je tam můj oblíbený zázvor)

    Mauritian chicken daube | Jamie Oliver
    https://www.jamieoliver.com/features/mauritian-chicken-daube/

    Většinou se teda nemažu s čerstvým tymiánem, prostě dám trochu víc sušeného. A místo čerstvé chili papričky normálně chili vločky.
    Kuřecí (horní) stehna nechávám i s kostí, ono to pak není problém vykostit dodatečně, protože to maso z toho odpadává. Kůže nechám kočkám.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KURE: Já měl na mysli tohle

    What exactly is "Brennivín"? | Icelandmag
    https://icelandmag.is/article/what-exactly-brennivin

    Ale co tak koukám, tak si to blbě pamatuju a tenhle šnaps anýz přímo neobsahuje, byť v chuti tam nějaká podobnost je:

    The dominant flavour in Icelandic Brennivín is cumin and caraway, which gives it a taste some find reminiscent of anise or liquorice.
    KURE
    KURE --- ---
    DOCKINEZ: Echt anyzova palenka je pastis :D
    Ale ty bonbóny z ikea musím zkusit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam