• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Několikrát jsem se snažila o zapečenej lilek, aby chutnal jako od jedné paní na Korfu. Konečně jsem to vynalezla. Včera jsem ho skoro spálila v horkovzdušné fritéze se solí a oliváčem, na pánvi jsem nechala v másle rozvonět sekané byliny ze zahrady a česnek, pak jsem tam kydla pixlu rajčat, trochu dosladila, dosolila, dopepřila a dlouze redukovala. Tak se z nich stala ta intenzivní věc, jak v Řecku. Dnes jsem tím jen lilky natřela, posypala fetou a šup do HF. K tomu je a talíři ještě trochu ochucenýho kuřecího masa z vývaru, aby se neplýtvalo. :-)
    Polívka z chřestu a dalších zelených věcí, dosolená zbytkem fety.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zajímavý, jak to zůstalo zelený.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Celá kuchyň zakydaná sádlem jak na zabijačce, ale fritky z šalvěje a kadeřávku stály za to.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DOCKINEZ: Na tvůj demikát se těším. :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ENDER: Jo, manželka říkala, že bych mohl vyválet válečky a odsekat špalíčky. Ale tak chlupatý knedle taky cajk.

    Tvůj postup realizuju příště, děkuji.
    ENDER
    ENDER --- ---
    DOCKINEZ: Natahnes haluskovy testo na prkynko a po kouskach odkrajujes do horky vody. Jde to celkem rychle
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Marek Eben v jedný ze svejch písniček zpívá „Není doma vždycky všechno tak, jak by si člověk představoval“.

    A taky že jo. Chtěl jsem dělat halušky, ale cedníkem na halušky nedisponuju, takže když jsem viděl tu strašnou dardu hotovýho těsta a jeho konzistenci, rychle jsem opustil představu tvorby halušek čajovejma lžičkama nebo obyčejným struhadlem, udělal rychlý manažerský rozhodnutí a změnil cíl na chlupatý knedlíky.

    Na fotce s domácí brynzou a vyškvařeným domácím salem, tj. nasoleným hřbetním sádlem.

    A samo se dostavil tzv. haluškovej efekt, tedy že si nandáte zdánlivě malou porci, ale už ve třetině cejtíte, že se dneska přejíte.

    Chtěl jsem ještě vařit demikát, ale nechám to na později, protože teď se nemůžu hnout a budu to muset s rodinkou rozchodit na sobotní procházce.

    Každopádně dobrou chuť, ať už dneska máte cokoliv, přátelé.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ACID: Teď tam byl na malý kostky krájenej řapíķ pro křupnutí a majonéza s trochou protlaku.
    ACID
    ACID --- ---
    KOCHANSKA_CH: co dáváš do toho salátu kromě krevet?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční filet z hejka a krevetovej salát.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DOCKINEZ: tohle mi v pátek nedělej :-o
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Pátek, tak jen salát se základní zálivkou ze svařeného vinného octa, vody, dijonské hořčice, oliváče atd. a navrch jeden kamarád ze Sedlčan, potřený oliváčem, okořeněný v alobalu opečený na pánvi. Jasně, není to jako z grilu, ale v rámci operace „teď jsem vstal od kompu a chci obědvat za 10 minut“ to víc než šlo.

    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    N_I: árijský osvěžující nápoj
    N_I
    N_I --- ---
    po čase tabouleh, kuličky, omáčka z granát jablka a oblíbil jsem si garlic naan z krámku v ulici
    jen nevím proč jsem toho uvařil zase tolik, zítra k tomu hodím asi hermelín a zbytek bude muset sníst hospoda asi

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí kusy pana CrockPota, rajčata na másle s bazalkou, mladý zelí, zlehka restovaný. Pan domácí měl schwabische spätzle.

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Dneska náhodný těstoviny. Kuře, italský bylinky, mlíko a máslo (nebyla smetana), brokolice a parmezán. Překvapivě to bylo fakt hodně dobrý a i batole snědlo celou porci a ještě mi kradl z talíře.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ILLUZE: jj, klíčenku nosím a občas i využiju :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DOCKINEZ: Což mi připomíná - teď jsme tu ve městě měli grill akci a narazili jsme na stánek, který prodával chilli marmelády - fíková a mango = božské!
    A natrefila jsem u nich na tuhle vychytávku )jen už s náplní) https://www.chilimarket.cz/keygoes-chili-mini-titanium/keygoes-mini-diy--klicenka-3-prazdne-naplne/ ,-)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    FINSON: náhodou, já ho jednou dala omylem do bramboracky, a jak byla exotická:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GRANTORINO: U nás se zrovna kojí, takže fenyklovej čaj je v permanenci. A že mi to atraktivně voní, tak jsem tyhle čaje podporující laktaci musel zkusit taky, haha :)

    SPIKE411: Na kimči je fascinující, jak je to takový univerzální dobro, který můžeš vrznout skoro do všeho.

    Přijdeš domů z hor, chceš se najíst a v mražáku je akorát kuřecí vývar? Snadná pomoc! Vývar rozmrazit, přidat kimči a fakultativně nudle a/nebo houby a plnohodnotná polévka je na světě v cuku letu.

    SPIKE411: Moje paní taky není Češka. Mnohdy mě překvapí její řekněme neortodoxní přístup k českým klasikám, kdy se nezdráhá sáhnout po mým Agentovi a udělat si např. rajskou na steroidech :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam