• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Ahoj, mám teda taky dotaz. Splnil jsem si kuchyňský sen a mám Remosku Dua od Remosky. Tu menší 2L. Včera jsem tam dělal brambory, je fakt, že jsem jich tam dal trochu více a s hrůzou jsem zjistil, že ve finále jsem měl v hrnci třeba 3CM vody. Brambory byly vynikající ale definitivně byly uvařený, nikoliv upečený. Žádnou vodu jsem nepridaval. Nemáte někdo zkušenost co to má znamenat?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Pokus o pečený cheesecake s čerstvými třešněmi :D no, vypadá líp, než chutná, tvaroh se srazil, asi by byla lepší celkově nepečená varianta :)

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MULTICAT: ooo. A letní talíř. A muminci.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Tvarohové knedlíky s jahodami a šlehačkou.
    Letní jídlo!

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FINSON: jen technická, že těstoviny se mají s tou omáčkou vždycky promíchat zatepla... tedy alespoň tak to dělají Italové :) (tohle je takový "český" způsob podávání..)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BSB: Zkus mrknout na https://www.kahlaporzellan.com/ mám jen ten, mix různých kolekcí, někdy talířky přesně pasují jako víčka na misky (různých velikostí) a zapékací mísy a zároveň se dají použít jako podšálky apod. Všechno mám čistě bílé a už minimálně 15 let nám to slouží k všeobecné spokojenosti a zároveň můžeme stále dokupovat.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ACIDQA: myslim, ze cukety s lilkem bude taky nejaka variace na ottolenghiho… ogrilovany cukety a lilky, k tomu jogurt, cerstvej cesnek, zatar podle chuti, sul a dokapnout citronem… navrch byliny dle preferenci a brusinky, protoze jsem nemela granaty a prislo mi, ze je potreba pridat neco cervenyho sladkokyselyho

Poradne vychladit!
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ACIDQA: všechny tři pecka!
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Jo, mam taky thun z lidlu. Jeste mam sadu z rosenthalu s obdobnym prouzkem (thomas) - ty jsou drazsi a krehci. Dobre se to kombinuje.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Jsem lina uklizet gril, tak musim porad grilovat…
    Losos a rajcata, krevety a rajcata, kure v jogurtu s uzenou paprikou….

ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    VELCORO: ajfounem
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    ACIDQA: Cim to fotis?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Kure a salat z grilovanych lilku a cuket… gut.

FINSON
    FINSON --- ---
    ILLUZE: No já si s tím právě moc nehraju :-) Ale co...

Tady těstoviny s boloňským ragú: zeleninový základ, než jsem do něj hodil maso, jsem mixnul, aby dítě nemohlo reklamovat jednotlivé druhy zeleniny. Podlité vínem to normálně je, synek to nakonec chválil a přidával si:

A zde jedna rychlovka k večeři, omeleta se sýrem a rozpečená kaiserka:

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SAMOUT: on má ty recepty hodně obšírné, tak se mi to nechce rozepisovat.
    Cukety jsem měla mladé. Na poprvé dodržím všechno i když to zní divně. Na podruhé já nedám kopr. Mátu překvapivě ano.

SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAR_TINA: Davejte se tyhle veci rovnou s recepisem, usetri se kvanta prispevku 😃.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mačkané cukety podle Ottolenghiho. Dobrota velká.
    Jako zeleninová příloha. Samotné by to nestačilo.

QUANTI
    QUANTI --- ---
    DYSTOPIK: Aha, mně jdou dolů v pohodě 🤔
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    DYSTOPIK: Máme je taky a horní koš je potřeba posunout výš, pak se točí. U většiny myček to jde.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    QUANTI: na vinohradský proti pavilonu maj speciálku. Mě se s nima teda v myčce netočí vrtule:/ a to mam normální rozměr myčky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam